Zvezda - Spas u zadnji čas!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 30.04.2015.
11:22
Izvor: Sportske.net

Navijači Crvene zvezde mogu da odahnu! Prošlogodišnja bruka i izbacivanje iz Evrope neće se ponoviti pošto je sa kompanijom "Gasprom" potpisan novi trogodišnji ugovor a klub će avansno dobiti sredstva za finansiranje urgentnih dugova.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Najtrofejniji srpski klub uhvatio je slamku spasa u poslednji čas pa ćemo Crvenu zvezdu na leto sasvim sigurno gledati u evropskim kvalifikacijama za koje se bude izborila mestom na tabeli.

Spas je stigao u poslednjem trenutku a komapnija "Gasprom" može se smatrati "mesijom" koji je Crvenoj zvezdi omogućio ugovor o sponzorstvu vredan 13.5 miliona evra!

Novi trogodišnji ugovor potpisan je u sredu a dve strane su dogovorile da "Gasprom" u narednom periodu avansno uplati sumu od 4.5 miliona evra koju će Crvena zvezda iskoristiti za finansiranje urgentnih dugovanja.

Ukoliko Rusi ispoštuju slovo iz ugovora crveno-belima će ostati da za dobijanje evropske licence obezbede još 1.5 miliona evra posle čega bi UEFA sasvim sigurno omogućila Zvezdi da na leto učestvuje u kvalifikacijama za takmičenje za koje se izbori kroz domaći šampionat.

Prethodni ugovor sa "Gaspromom" ističe u julu tekuće godine što znači da su Rusi i atuelni šampion Srbije dogovorili saradnju do leta 2018. godine ali će sredstva za prvu godinu ugovora dobiti unapred.

Sada ostaje da se vidi kako će u Crvenoj zvezdi iskoristiti činjenicu da su na ime novog ugovora sa "Gaspromom" dobili "pokriće" od 13.5 miliona evra i hoće li taj novac poslužiti kao garancija za podizanje kredita.

Crvena zvezda trenutno duguje oko 52 miliona evra a novi sponzorski ugovor sa "Gaspromom" poslužiće da klub uhvati dah, dok se konačan oporavak i stabilizacija još uvek ne nazire i pitanje je hoće li uslediti pre no što se krene u privatizaciju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PADEJ
Thursday, 30.04.2015
15:57

Koga Rusi hrane...

avatar
Kiddo
Thursday, 30.04.2015
11:26

Kolko je Srbija valjala tim rusima,mogli su i ranije da vam pomognu,ovako ispada rusi u zadnji cas spasavaju zvedu

avatar
Povratak kralja 73
Thursday, 30.04.2015
13:14

Kako misliš i ranije kad im još nije istekao ni stari ugovor? Zvanično Gasprom plaća Zvezdi unapred za godinu dana, a plaća unapred godinu dana i dva meseca jer još dva meseca im važi stari ugovor.