Zvezda sa penala pobegla iz mraka!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 25.10.2014.
20:16
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde prekinuli su mini seriju od dva meča bez pobede, pošto su večeras u okviru 10. kola JSL savladali Donji Srem golom Nejca Pečnika iz penala.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Šampion Srbije savladao je ekipu Donjeg Srema u okviru 10. kola JSL u meču koji je kasnio dvadeset minuta zbog nestanka struje na "Marakani" a koji je rešen golom Nejca Pečnika iz penala.

Gol pogledajte OVDE!

Crvena Zvezda
- Rajković, Pečnik, Pavićević, Lazić, S. Đorđević, Ristić, Bosančić (od 66' Avramovski), Lazović, Katai, Rakić i Despotović (od 46' Grujić)

Donji Srem - Belić, Lakićević, Prljević, Lakić-Pešić, Punoševac, Bukorac (od 49' Grujičić), Ožegović, Zec (od 69' Beljić), Stanisavljević, Krunić, Spalević

Početak utakmice 10. kola JSL između Crvene zvezde i Donjeg Srema kasnio je zbog nestanka električne energije pa je duel na "Marakani" počeo tek u 18 časova i 20 minuta.

Oko tri hiljade okupljenih navijača, većina na severnoj trbini, zabavili su se paljenjem pirotehničkih sredstava a kada je počela utakmica nisu dobili ništa što bi im pružilo užitak.

Bezidejna Crvena zvezda samo je na mahove pokušavala da nametne pritisak dok je tokom većeg dela prvog poluvremena Donji Srem diktirao tempo i pretio protivniku.

Sredinom prvog perioda igre došlo je do pada u igri gostujućeg sastava što su crveno-beli iskoristili da priprete preko Rakića koji je najpre pripretio glavom u 25. minutu a onda uspeo da iznudi penal deset minuta kasnije.

Napadač Crvene zvezde pogodio je jednog od defanzivaca Donjeg Srema u ruku a sudija Nenad Đokić nije se libio da pokaže na belu tačku.

Siguran izvođač najstrože kazne bio je Nejc Pečnik koji je tako "ni iz čega" doneo prednost Crvenoj zvezdi.

Odmah nakon primljenog gola fudbaleri Donjeg Srema ponovo uspostavljaju kontrolu nad igrom ali u dva navrata umalo bivaju kažnjeni. Najpre je Bosančić sa distance pripretio a Belić odbio loptu, a onda je Rakićev udarac glavom završio na gol liniji gde je loptu odbio igrač postavljen na stativi.

U poslednjem minutu prvog dela igre Donji Srem je oštećen jer je Darko Spalević postigao gol koji je poništen zbog nepostojećeg ofsajda!

Drugi deo meča nije doneo ništa što bi bilo vredno pomena pošto su domaći zadržali prednost a tek u završnici susreta stvorili su i dve prilike preko Rakića i Ristića.

Donji Srem svoju šansu da izjednačni nije iskoristio u 65. minutu posle prilike koja se ukazala Stanisavljeviću pa je na kraju ostalo 1:0 za šampiona Srbije.

Na kraju, može se reći da je Zvezda bila bolja za gol iako je Donji Srem oštećen u poslednjem minutu prvog dela igre što se sigurno neće svideti ekipi iz Pećinaca ali ni ostalim Zvezdinim takmacima.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke