Zvezda promenila napadače, neefikasnost ostala...

Autor: Darko Mitrović
utorak 24.02.2015.
12:31
Izvor: Sportske.net

Prošle jeseni, jedan od najvidljivijih problema u igri Crvene zvezde bila je neefikasnost. Tokom zime, došlo je do kadrovskih promena u napadačkim redovima, ali premijera u Nišu nije donela razloga za optimizam...

BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS

Povezane vesti

Posle odličnih rezultata na pripremama, od fudbalera Crvene zvezde se znatno više očekivalo juče u Nišu, pogotovo što su bili u prilici i da smanje zaostatak za vodećim Partizanom na samo četiri boda razlike.

Umesto toga, viđena je borbena, ali jalova igra crveno-belih na ''Čairu'', baš kao i u brojnim mečevima tokom jesenjeg dela sezone.

Završeno je bez golova, 0-0, pa je ekipa Nenada Lalatovića nastavila tamo gde je stala jesenas - neefikasnost i dalje postoji, iako je tokom prelaznog roka došlo do velikih ''rokada'' u napadačkim redovima.

Podsetimo, crveno-beli su se ''zahvalili na saradnji'' svom najboljem strelcu iz prvog dela sezone, Đorđu Rakiću, kao i Đorđu Despotoviću, koji je Zvezdi jesenas svojim (jedinim) golom doneo i poslednju pobedu u prvom delu sezone, protiv OFK Beograda (2-1).

Otišao je i ofanzivni Nejc Pečnik, a angažovani su Džošua Parker i Gbolahan Salami, kao i iskusni Saša Stojanović, koji će uz mladog Luku Jovića i Kataija biti Zvezdine ''udarne igre'' tokom proleća.

U Nišu se nijedan od njih nije pokazao u pravom svetlu, najbolju priliku za Zvezdu propustio je defanzivac Savo Pavićević u samom finišu meča, a da li je razlog tome što su se crveno-beli zimus odvikli od srpskih džombastih terena, ili je (ne)kvalitet u napadu ostao na jesenjem nivou, videćemo već u narednim mečevima.

U ovom trenutku, Zvezda posle 16 odigranih mečeva ima samo 18 postignutih golova, što je premalo za ekipu koja i dalje želi da se bori za titulu.

Podsetimo, u sledećem kolu, Zvezda gostuje u Jagodini.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
babarogonja
Tuesday, 24.02.2015
13:42

ne mogu napadači da daju golove ako ne dobijaju upotrebljive lopte od vezista. doduše, čini mi se da su za to i sami krivi jer se ne kreću dovoljno. sve u svemu, zvezda ne liči ni na šta. nešto treba buboko menjati. prvo mi na pamet pada formacija, a samim tim i trener, jer je potrošio silno vreme na pripremama, a da tim nije dobio nikakvu fizionomiju. jel slaviša još slobodan?

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Tuesday, 24.02.2015
20:57

Nije, trenira Lirs ukoliko se ne varam...

avatar
Kladionicar BAN 40
Tuesday, 24.02.2015
22:47

Ja ne znam kome nije u interesu da Ristic igra? Grujic? Jasno se videlo cim je mali Ristic usao, Zvezda krenula da napada. Sa ovim Stojanovic smo se usrecili bas...