Zvezda predstavila prvo pojačanje, Mrkela objasnio politiku u prelaznom roku

Autor: Pavle Knežević
petak 09.06.2017.
13:28
Izvor: Sportske.net

Zvezdino prvo pojačanje je Marko Gobeljić, koji dolazi da igra desnog beka. Biće još pojačanja, a sportski direktor objasnio kako će se ona dovoditi.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Crvena zvezda je predstavila svoje prvo pojačanje u ovom prelaznom roku, dosadašnjeg igrača kruševačkog Napretka Marka Gobeljića, koji dolazi da igra desnog beka.

"Veliko mi je zadovoljstvo što sam potpisao ugovor sa Zvezdom. To mi je dečački san. Hvala upravi što me dovela, nadam se da ću opravdati očekivanja. Uvek sam navijao za Zvezdu, što sam i pokazao kada sam dao gol ovde i nisam se radovao. Poslednjih godinu dana sam igrao kao drugi napadač, ali nije mi strana pozicija desnog beka, jer sam kao mlad igrao na toj poziciji", rekao je Gobeljić na predstavljanju novinarima na stadionu Rajko Mitić.

Sportski direktor Mitar Mrkela rekao je da Gobeljić dolazi da igra desnog beka, iako može da igra na više pozicija.

"Marko može da igra na više pozicija, a mi ga dovodimo jer nam je potreban na mestu desnog beka. Istekom ugovora Marka Petkovića smo ostali deficititarni na tom mestu i za nju sada predviđamo Gobeljića. Nadam se da će dugo godina igrati u Zvezdi i da će imati mnogo uspeha", rekao je Mrkela.

Sportski direktor je kazao da je inostrano tržište sada manje interesantno zato što će od sledeće sezone moći da igraju samo četiri stranca, a da su prioritet na njemu igrači bez obeštećenja. On je istakao i posebnu zahvalnicu za dosadašnjeg kapitena Aleksandra Lukovića, kome takođe nije produžen ugovor.

"Ako se pojavi neko izuzetno pojačanje, insistiraću ja da se nađu sredstva za njega. Kao što znate, klub je doneo odluku da se sa nekim igračima ne produži ugovor. Ići će se na to da se nalaze mlađa imena, igrači koji su mlađi, izuzev na pozicijama gde nemamo drugo rešenje. Moram posebno da se zahvalim Aleksandru Lukoviću, koji je mnogo godina nosio dres Crvene zvezde. Na njemu je odluka da li će nastaviti da igra fudbal, ali smo mu rekli da su vrata Zvezde uvek otvorena ako odluči da se bavi bilo kojim poslom u sportskom sektoru", rekao je Mrkela.

Zvezda se danas okupila na početku priprema, a na spisku su se našli i igrači iz omladinske škole, među kojima i oni rođeni 1999. godine, što je generacija za koju se priča da je jako talentovana, iako nije do sada igrala seniorski fudbal.

"Svi oni važe za vrlo talentovane igrače, svi su članovi mlađih reprezentativnih selekcija i jedni su najtalentovanijih u Srbiji. Priključeni su prvom timu, biće pred njih stavljeni isti zahtevi kao i za ostale i verujem da će vremenom jedan po jedan iskakati i biti spremni za prvi tim", rekao je Mrkela.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
gorango
Saturday, 10.06.2017
00:03

E bre dokle vise polivalentni pe na sestoj poziciji u odnosu na onu koju je igrao zadnje tri godina..i Letalek poceo kao napadac, igrao dugo godina tako pa u rusiji sve vreme na zadnjeg veznog i kod nas zavrsio na stoperu..tuga !!! OK, Le talek nije los igrac ali ne moze bre tako,postoji pozicija gde je covek najupotrebljiviji i tu treba da igra, pusti to pokriva vise pozicija..kako ovaj sa napadaca na desnog beka? Nidje veze..to valjda jer se petko raspucao u finisu pa terza povezao logiku...

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Friday, 09.06.2017
19:06

Zvezda je ponos nase majke Srbije, svog rodnog grada Beograda i srpske dijaspore.

avatar
Boris21 Stateboliuvo
Friday, 09.06.2017
18:41

Значи ништа од титуле ни сл.сезоне...

avatar
Kladionicar
Friday, 09.06.2017
15:22

Sada cemo imati krater na desnoj strani, ovaj i Milic, ne zna se ko je gori.

avatar
mosala1983
Friday, 09.06.2017
14:36

шта је појснио? Да ће бити приватизација. Чека се само да прођу две године па да сенилна нација све заборави. Брже боље...

avatar
KianyRiws
Friday, 09.06.2017
14:16

Forsirati mlade i samo istrajati na tome,to mora biti Zvezdina prepoznatljiva klupska politika.Mislim da je to jedino realno resenje i za druge klubove.

avatar
goxy80kvCZ
Saturday, 10.06.2017
14:36

Ja sam za to da se forsiraju mladi pa ne moramo ni da osvajamo titulu ali da se prethodno potpisu petogodisnji ugovori sa njima