Zvezda pred pauzu upisala četrnaestu u nizu!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 07.11.2015.
19:54
Izvor: Sportske.net

Golovima Bruna Matosa i Huga Vieire fudbaleri Crvene zvezde savladali su Metalac i tako upisali 14. uzastopnu pobedu u Superligi Srbije pred odlazak na pauzu u šampionatu.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Vicešampion Srbije upisao je četrnaestu uzastopnu pobedu u domaćem šampionatu nakon što je u okviru 17. kola Superlige savladao Metalac rezultatom 2:0 (1:0) na stadionu "Rajko Mitić".

Golove pogledajte OVDE!

Crvena zvezda - Kahriman; Petković, Pavićević, Luković (od 36' Jovanović), Ibanjez; Grujić, Donald; Matos (od 67' Plavšić), Katai, Srnić; Vieira (od 78' Sikimić)

Metalac - Belić; Nikodijević, Otašević, Simov, Rnić; Brkić, Panić; Mladenović (od 78' Basarak), Dimitrijević (od 66' Stanojević), Merdović (od 83' Luković); Đenić

Tekstualni tok utakmice OVDE!

Ne tako sadržajno prvo poluvreme na stadionu "Rajko Mitić" obeležio je pogodak Bruna Matosa viđen u poslednjem minutu igre i povreda zbog koje je Aleksandar Luković morao da napusti teren u 35. minutu.

Crveno-beli su tokom prvih 45 minuta držali loptu u svom posedu, dok je gostujući sastav bio opredeljen za defanzivu iz koje je trebalo da se stvori kontranapad i šansa za postizanje gola.

Svega dve dobre akcije koje su mogle da rezultiraju golom imala je Crvena zvezda pre pogotka koji je Bruno Matos postigao u 45. minutu. Prva je viđena u 7. minutu posle centaršuta Slavoljuba Srnića i nespretne intervencije Aleksandra Simova koji umalo nije savladao opreznog Nemanju Belića.

Sredinom prvog poluvremena Aleksandar Katai se našao u prilici ali je njegov udarac odbranio Nemanja Belić, dok je Hugo Vieira u 33. minutu upropastio dobru šansu aktiviravši se iz ofsajda u situaciji kada je Mičel Donald imao otvoren put ka golu.

Fudbaleri Metalca glavama su verovatno već bili u svlačionici u momentu kada je Marko Grujić poslao paralelu za Huga Vieiru, a lopta nakon loše intervencije kapitena gostujućeg tima stiže do Bruna Matosa koji rutinski finišira akciju i donosi prednost crveno-belima.

Do poslednjeg sudijskog zvižduka u prvom poluvremenu Goran Brkić je uputio udarac u okvir gola Damira Kahrimana koji je pored te intervencije u dva navrata manirom Manuela Nojera istrčavao na 30 metara i rešavao opasne situacije.

Domaćin je u nastavku susreta bio rešen da postigne još jedan gol i na vreme reši pitanje pobednika ali je odbrana Metalca bila disciplinovana i organizovano se branila sve do 77. minuta kada je usledila kardinalna greška Nemanje Mladenovića.

Pre drugog pogotka kojim je Hugo Vieira stavio tačku na četrnaestu uzastopnu pobedu Crvene zvezde domaći su pretili preko Marka Grujića, Vukašina Jovanovića i Marka Petkovića, a onda je prvotimac Metalca rešio da počasti ekipu Miodraga Božovića.

Nerezonskim vraćanjem lopte golmanu sa više od 30 metara Nemanja Mladenović je omogućio Hugu Vieri da izađe sam pred Nemanju Belića a potom je sve bilo lako za iskusnog Portugalca koji je u 77. minutu postavio konačan rezultat.

Do poslednjeg sudijskog zvižduka rezervista Predrag Sikimić imao je dobru priliku u 81. minutu ali se u toj situaciji istakao golman Metalca koji je uspešno zaustavio snažan udarac po zemlji.

Crvena zvezda je četrnaestom uzastopnom pobedom u Superligi, a petnaestom od početka sezone zadržala lidersku poziciju na tabeli ali je usled remija čačanskog Borca uvećala prednost u odnosu na drugoplasiranog.

Uoči odlaska na pauzu u šampionatu crveno-beli imaju 47 osvojenih bodova, dok Borac iz Čačka zauzima drugo mesto ali sa zaostatkom od 16 bodova za ekipom Miodraga Božovića.

Metalac je u Beogradu upisao sedmi poraz u sezoni pa se posle 17 odigranih utakmica nalazi na 12. poziciji superligaške tabele sa 18 bodova.



*odlukom Disciplinske komisije FSS Spartak iz Subotice ima -4 boda

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Делија_момак
Saturday, 07.11.2015
23:51

Браво, Звездо! Браво, Звездо! Браво Звездо !

avatar
Србија Звезду воли
Saturday, 07.11.2015
23:14

Cetrnaesta u nizu 27. titula je blizu.

avatar
Moja Zvezda i Srbija
Saturday, 07.11.2015
22:35

Bravo Grofe titula je sve blize.

avatar
Branislav
Saturday, 07.11.2015
21:33
avatar
Saturday, 07.11.2015
21:27

I posle ljudi ne veruju Terzicevim obecanjima?! Covek sto obeca, to i ispuni a nekima se ne svidja sto je tako providno odradio ono protiv OFK-a...Dobro, nema veze, na greskama se uci i on ce biti sve bolji u tom poslu kao sto i jeste...Jedino je steta sto je Kairat na samo bod zaostatka od Astane u njihovom prvenstvu, tako da ce opet u julu stvari doci na svoje mesto...

avatar
STRELAC
Saturday, 07.11.2015
21:22

-22.HLADNIJE SVE HLADNIJE.....

avatar
gosfkcz
Saturday, 07.11.2015
21:12

Hugo nije ni otakao golmana kod ponistenog gola.

avatar
Moja Zvezda i Srbija
Saturday, 07.11.2015
22:33

Nije bio gol lopta je pogodila spoljni deo mreze.

avatar
treci klub kroacije
Saturday, 07.11.2015
21:03

zalosno je samo sto ovaj tim nije bio sklopjen za evropu grof je ocigledan primer sta znaci dobar trener ovde se tacno zna ko sta radi fantazija

avatar
Dropkick Murphys
Saturday, 07.11.2015
20:56

I tako...............Pobeda za pobedom.......Titula bez poraza........U inat svima.......

avatar
crveno beli
Saturday, 07.11.2015
20:56

Po cemu to Sikimic zasluzuje da igra u Zvezdi.

avatar
bobar84c
Saturday, 07.11.2015
22:43

Tako smo u mogucnosti. Ni ja ne bih stavljao jovica ako ga je neki menadzer prodao pre 4 meseca ....