Zvezda prebrodila i Kruševac

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 22.04.2017.
20:52
Izvor: Sportske.net

Muke Crvene zvezde u Kruševcu, drugačije se nije ni očekivalo. Na kraju, pobeda se broji, crveno-beli ponovo u prednosti u odnosu na Partizan, iako imaju isti broj bodova.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Crvena zvezda stigla je do veoma važna tri boda na gostovanju Pod Bagdalom, pošto je savladala kruševački Napredak sa 1:2 (0:0).

Napredak je počeo nešto bolje ovaj meč, imali su terensku inicijativu, kao da se ekipa Miodraga Božovića još uvek nije oporavila od poraza u večitom derbiju.

Ipak, do prve šanse stiže upravo Zvezda i to preko Boaćija koji nije uspeo da zahvati loptu na pravi način nakon što ga je pronašao Srđan Plavšić sa leve strane. U nastavku, najveća šansa za crveno-bele i to preko Mičela Donalda, Ruiz je zavrnuo loptu u kazneni prostor, a Holanđanin je promašio zicer.

Na drugoj strani fantastična prilika za Napredak, Gobeljić je izašao sam ispred golmana Manojlovića, koji ponovo pokazuje da se radi o fantastičnom golmanu i velikom potencijalu, možda i reprezentativnom.

Donald je imao još jedan šut ka golu, ponovo neprecizno, a do kraja poluvremena je pokušao i Kanga da iskoristi dobar udarac kojim raspolaže.

Nastavak nam je doneo dosta uzbuđenja.

Crvena zvezda je stigla do šanse preko Le Taleka čiji udarac završava pored gola, a u 54. minutu najvažniji duel na meču.

Bio je jedan centaršut sa leve strane, Ruiz je pao u kaznenom prostoru nakon duela sa Šljivićem, a sudija Bojan Nikolić je pokazao na belu tačku. Igrači Napretka su se bunili, ali uzalud, Nikolić nije promenio svoje mišljenje.

Kanga je bio siguran izvođač penala, Zvezda je povela.

Letele su stolice tada sa severne tribine stadiona u Kruševcu, navijači Napretka su bili nezadovoljni, pevali su "Lopovi, lopovi" sudijama, posebno nakon dosuđenog ofsajda koji je takođe bio diskutabilan.

Boaći je propustio neverovatnu šansu u 73. minutu da reši pitanje pobednika kada je sa samo par metara prebacio gol, ali je to učinio Plavšić u 75. minutu utakmice.

Mladi fudbaler Crvene zvezde je uspeo da uhvati volej i da levom nogom, njegovom slabijom, pošalje loptu iza leđa Petrovića.

Dosta mirniji deo meča nakon ovih dešavanja, Crvena zvezda je igrala daleko mirnije nego li u prvih 80 minuta, ali je Napredak ipak stigao do utešnog pogotka.

Učinio je to Aleksa Vukanović svojim 11. golom u domaćem šampionatu. On je šutirao, lopta je zakačila nekog od igrača Crvene zvezde i ušla u gol Manojlovića.

Evo i tabele nakon ovog 32. kola Superlige.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

32 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 23.04.2017
18:29

JAD I BEDA... Ova igra, ovo natezanje sa jednim Napretkom, pomoć sudije (ipak taj gol psihološki deluje), to je ISPOD SVAKOG NIVOA. Ja da sam neka vlast, ovom timu ne bih dodelio titulu šampiona, niti dozvolio izlazak u Evropu. Stvarno mi nije jasno kako u tolikom klubu sa tolikom stručnom mašinerijom, odnosno bulumentom prodavaca uspomena, nema stručne ANALITE i na analizi zasnovanih planova i programa individualnog i grupnog rada sa igračima. Ovde potenciram DORADU IGRAČA koja je način da se kroz rad dobije novi kvalitet, NOVA VREDNOST, a ne asamo da se natakari Zvezdin dres, reklamira preko medija i tako profitira od preprodaje (prevare)...

avatar
David Markovic
Sunday, 23.04.2017
13:57

U fudbalu kao uostalom u svakom poslu treba imati sreće... da je kojim slučajem pogodio Donald (akcija Ruiza iz udžbenika) ili Boaći - sada o penalu niko ne bi pričao. Ovako, svako od nas je sudija i svako od nas je selektor... Suština je u tome što se Partizani i Zvezdi godinama "navlači" što "manje" moćnim timovim smeta... S pravom ili ne

avatar
ipak smo mi PRVI
Sunday, 23.04.2017
13:54

Kad pisete o necemu onda stvari pogledajte objektivno.Kod penala Zvezde igrac Napretka obema rukama povlaci Ruzia sa ledja koliko je taj kontakt jak to niko ne zna ali se zna da je sudija pre toga tokom utakmice a i poslije toga svaki kontakt sviro jednostavno nije dozvoljavo grublju igru.Par puta ppre i posle penala je sviro faulove kod prekida nappadacima Zvezde i Napredka jednostavno svaki kontakt je sviro.Drugo kod ofsajda igraca Napretka moze da se diskutuje ali opet nije bila 100 % šansa pa da se nesto previse polemise.Dok na drugoj strani potpuno cist drugi gol Zvezde je ponisten zbog navodnog ofsajda Plavsica a nije ga bilo a o tome niste napisali ni jednu rec.Nigde niste pomenuli.Ako ste navijaci Partizana ili Zvezde(mislim na novinare i ove sto pisu tekstove) opet morate biti profesionalci i pisati objektivno bez emocija

avatar
Sunday, 23.04.2017
11:08

pre 13 satinCudi me da niste spomenuli gol koji nije priznat zvezdi, mislim da mali sp nije bio u ofsajdu u 65. minutu. Sve ili gotovo sve ostalo je islo protiv njih veceras, ali 90% su osteceni za taj gol.nČeka kontrolu

avatar
Ljubisa Mijalkovic
Saturday, 22.04.2017
23:57

O kakvoj bre vi krađi pričate? Sudija uopšte nije navlačio za Zvezdu, evidentno je da je sudijska trojka jako loša. Bilo je nekoliko spornih odluka gde su oba kluba oštećena. Što se penala tiče, može da se diskutuje. Ja ga lično ne bih sudio, ali sudija Nikolić je od starta meča postavio takav kriterijum da je i za najmanji kontakt svirao prekršaj. U takvim okolnostima samo bi retardiran čovek onako povukao Ruiza u šesnaestercu. nŠta je sa poništenim golom Plavšića?

avatar
Колатерална Штета
Sunday, 23.04.2017
14:14

u 74 ili 75 minutu gotovo identican start je bio nad igracem Napretka tek nesto izvan sesnaesterca, ali nije sudjen faul...

avatar
Kilavi Milojko
Saturday, 22.04.2017
23:44

А кад дође Европа, а кад дође Европа.... Па шта онда? Испашћемо, или на срећу проћи.... Партизан иначе има силне успехе, 2 пута у ЛШ и неколико пута у ЛЕ групно и? Тотални фијаско после тога. Немојте мислити да смо пуно различити, само се заваравате. Иста трагикомедија у последњих 10-так година.

avatar
Колатерална Штета
Sunday, 23.04.2017
14:14

nikako to nije isto

avatar
Džon Rambo
Saturday, 22.04.2017
22:35

Auu kakva kradja, pa imaju li ove sudije dušu

avatar
brekbaCh1
Saturday, 22.04.2017
22:06

Ma nije moguce da je bio penal za Zvezdu, evo ja sam zgranut..

avatar
Burazer
Saturday, 22.04.2017
21:51

Koliko je samo puta Zvezda resavala utakmice sa penala? Titula je osvojena penalima. Jedva cekam utakmicu 2. kola kvalifikacija za LS protiv Gibraltara.

avatar
Saturday, 22.04.2017
21:50

Cudi me da niste spomenuli gol koji nije priznat zvezdi, mislim da mali sp nije bio u ofsajdu u 65. minutu. Sve ili gotovo sve ostalo je islo protiv njih veceras, ali 90% su osteceni za taj gol.

avatar
Samo Barsa1
Saturday, 22.04.2017
21:41

Igrali Evropu ili ne, nasa zelja je da Grof ostane.

avatar
LoleRava
Saturday, 22.04.2017
23:45

Igrali evropu ili ne, nasa zelja je da Grof ode!!!

avatar
LoleRava
Sunday, 23.04.2017
16:04

Izvini molim te,samo nemoj da pucas :) ,pa ja to nisam video nigde,a video sam ovo iznad i vidim jasno sta pise,tako da niko mi nije rekao da imas autorska prava na taj komentar koji nisam video,a sto sad pises da ostane,sprdas narod:)?

avatar
Samo Barsa1
Sunday, 23.04.2017
14:09

To sam ja prosli put rekao? zasto kopiras moj komentar?

avatar
DuskovicSRB
Saturday, 22.04.2017
21:00

Hvala sudiji, ali ja bih voleo da pobedimo pošteno, ako nam ne ide, onda neka izgubimo. Ovakva pobeda mi nije ni malo draga. Onaj penal ruku na srce nije trebao da bude... Ponavlja se iz kola u kolo, iz sezone u sezonu, pristrasno suđenje u korist zvezde ali i partizana kada igraju protiv ostalih timova. Videli ste kako je normalno sudio na 0:2, a na 0:0 nam je poklanjao. To je problem srpskog fudbala. Svaki fer i pošten čovek, za koga god navijao, nema problem da kaže ovo. Ko u ovo što kažem ne veruje, neka samo pogleda da li je neko bio šampion osim večitih u poslednjih 15 godina.

avatar
Bidza i Tridza
Saturday, 22.04.2017
21:38

Sve si lepo napisao. Ja sam prestao da gledam nas fudbal ali ponekad procitam vesti koje su vezane za utakmice samo da bih video dal se delije i grobari i dalje raspravljaju oko sudjenja,namestanja i slicnih stvari. Nema nista od naseg fudbala dok se guraju Partizan i Zvezda.

avatar
Poznavalac
Saturday, 22.04.2017
20:56

Sudije prebrodile kruševac,njima će ići najveće zasluge za titulu..

avatar
Branislav
Saturday, 22.04.2017
22:51

Ali nagradićemo ih, čemu onda problem? Dobro nama, dobro njima.

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Saturday, 22.04.2017
23:16

Problem je u Evropi prijatelju, u Evropi!