Zvezda ponovo ima sve u svojim rukama!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 23.03.2015.
19:50
Izvor: Sportske.net

Brže nego što se očekivalo, Crvena zvezda je uspela da značajno smanji zaostatak za vodećim Partizanom i sada se njene šanse za odbranu šampionskog trona čine znatno realnijim nego na kraju jesenjeg dela sezone.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Posle pet prolećnih kola, u kojima je Crvena zvezda ostvarila učinak od četiri pobede i jednog remija (protiv Radničkog u Nišu 0-0), u Ljutice Bogdana imaju dosta razloga za zadovoljstvo.

Pre svega, zbog činjenice da je ekipa nenada Lalatovića uspela već u prvoj trećini prolećne faze takmičenja u Jelen Superligi da smanji zaostatak za Partizanom sa velikih šest, na samo dva boda razlike.

Ono što ide dodatno u prilog crveno-belima, jeste činjenica da je Zvezda imala nešto teži raspored od ''večitog rivala'', da je tri puta gostovala, jednom više od Partizana, i da je sada očekuje, bar naizgled, lakši deo posla.

Ali, ono što je za sve u Crvenoj zvezdi najvažnije, jeste činjenica da Predrag Rajković i drugovi sada imaju situaciju pod kontrolom, da više ne zavise od Partizanovih rezultata i da više ne moraju da čekaju neki novi kiks crno-belih da bi preuzeli vođstvo na tabeli.

Dakle, ako Zvezda dobije svih preostalih deset utakmica do kraja sezone, a pre svega onu protiv Partizana na ''Rajku Mitiću'', u 24. kolu, 25. aprila, odbraniće šampionsku titulu, bez obzira na rezultate crno-belih.

Naravno, nije mali broj utakmica pred nama, za očekivati je da i Crvena zvezda ima još neki kiks do kraja sezone, ali će i Partizan u preostalih deset kola imati još teških gostovanja (OFK Beograd, Vojvodina, Napredak, Borac Čačak).

A posle pobede nad Napretkom od 1-0, strelac pobedonosnog gola za Crvenu zvezdu Darko Lazović upravo potvrđuje tezu da Zvezda od juče ''drži konce u svojim rukama''.

''Treniramo naporno, na utakmica se trudimo da pružimo maksimum, i uvek razmišljamo samo o prvoj narednoj. To nam se vraća, zaostatak se smanjio i može se reći da ponovo držimo konce u svojim rukama.

Naredne nedelje neće biti prisutno mnogo igrača na treninzima, ali nakon ove pauze moramo trenirati još i jače kako bismo nastavili sa serijom pobeda. Nekoliko veoma teških gostovanja nas očekuje, a prvo je na redu ono u Novom Pazaru. Ipak, verujem u sebe i u svoje drugove'',
optimista je Lazović.

Posle prvenstvene pauze, kako je Lazović i rekao, Crvena zvezda će gostovati u Novom Pazaru, ali ono što je svakako olakšavajuća okolnost za Lalatovićev tim, jeste činjenica da će se taj meč igrati pred praznim tribinama, umesto u prepoznatljivoj ''paklenoj atmosferi'', zbog suspenzije stadiona Pazaraca.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke