Zvezda - Pojačanja što pre, ili Grof odlazi?!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 01.05.2016.
17:38
Izvor: Sportske.net, Politika

Stiče se utisak da se u Crvenoj zvezdi sve više stišava euforija, kako se približava kraj sezone, odnosno početak kvalifikacija za Ligu šampiona.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Poslednjih dana se pomalo defetističkim izjavama ističe i trener Miodrag Božović, iako tek treba da sa crveno-belima osvoji šampionsku titulu i uživa u plodovima ovosezonskih rezultata.

Podsetimo, on je u izjavi ''Novostima'' konstatovao da se brine za Zvezdinu budućnost, pre svega zbog finansijskih problema koji i dalje potresaju klub, da bi u prazničnom intervjuu za ''Politiku'' naveo i konkretan uslov koji treba da se ispuni kako bi on ostao na klupi Crvene zvezde i naredne sezone.

Kao što je poznato, Zvezdina uprava čeka da se i matematički ''overi'' šampionska titula, pa da se počne sa pregovorima oko nastavka saradnje sa iskusnim stručnjakom, a to se prolongiralo posle prvog prvenstvenog poraza u duelu sa Čukaričkim u prošlom kolu.

Božović je ove sezone postao miljenik navijača zbog sjajnih rezultata u domaćem prvenstvu, ali je, očigledno, svestan, da bi ta slika mogla da se promeni sledeće sezone, pogotovo u slučaju neuspeha na evropskoj sceni.

Zbog toga od uprave traži - prava pojačanja!

''Ima stvari koje treba da dese da bih produžio ugovor. Pre svega, Zvezda treba da se pojača da bi došla do rezultata u Evropi, a ako se ne pojača ne vidim razlog zašto bih ostajao. Ne bih voleo da mi navijači skandiraju 'odlazi''', iskren je Božović.

Međutim, navijačima ne želi da daje lažne nade i obećanja, pa imajući u vidu aktuelnu finansijsku situaciju u klubu, Božović smatra da bi crveno-beli u Ligu šampiona mogli tek za dve do tri godine, a da bi na leto možda mogao da se očekuje plasman u Ligu Evrope.

''Mene je strah od euforije koja vlada među običnim ljudima. Kod njih više nije pitanje da li ćemo se plasirati u Ligu šampiona, već sa kim ćemo biti u grupi. Zvezda ima jako težak raspored jer zbog koeficijenta rano počinje takmičenje. Veliko pitanje predstavljaju i finansije.

Mislim da Zvezda može da se plasira u Ligu šampiona za dve-tri godine uz dobar rad, dobru selekciju i ulaganje novca. Uz par kvalitetnih pojačanja i uz veliku sreću ove sezone možda možemo do Lige Evrope.

Za Ligu šampiona nam je potrebna nenormalna sreća prilikom žreba. Uzdati se u sreću u današnjem sportu je mnogo tanko'',
ističe Božović.

Zanimljivo je i na koji način Božović doživljava titulu koju bi trebalo da osvoji sa Crvenom zvezdom, inače prvu u svojoj karijeri.

''Ukoliko uspemo da osvojimo titulu, mislim da će to biti nagrada od Boga'', objašnjava Božović.

Mogla je Zvezda možda i do duple krune, ali je čačanski Borac uspeo jesenas u Kupu da šokira Božovićevu ekipu, savladavši je sa 5:1 na Marakani.

Popularni ''Grof'' nije zaboravio dešavanja na toj utakmici, pa iako ne želi da umanji trijumf Čačana, velike ''zasluge'' za takav epilog pripisuje i sudiji Miloradu Mažiću i njegovim pomoćnicima.

''Na utakmici protiv Borca drastično nas je oštetio sudija Mažić. Nije svirao penal nad Srnićem, a jedan gol smo primili iz ofsajda. Ne umanjujem pobedu Borca jer su pokazali ove sezone da su jedini tim koji ima 'recept' za nas.

Oni su prikazali odličnu igru na tom meču, ali nas je oštetila sudijska petorka. Iako je Mažić izvanredan sudija u toj utakmici nisu obavili posao kako treba'',
smatra Božović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

47 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zvezdas Sampion
Monday, 02.05.2016
13:44

ARTURE MOJ SIN SE ZOVE ARTUR JERBO JE RODZEN U PARIZU DA TE OBJASNIM JEDNU SVAR A NEMOGU DA TE KRITIKUJEM ZA OSTALE IGRACE STA SI PISAO OK ALI ZA LETALEKA TOJE MOJ KOMSIJA I DA TI KAZEM I OVO ON ZIVI SA SVOJOM PORODICOM U POISSY LE TALEK JE BIJO NAJ TALENTUJANI MLADI IGRAC U RESPETACIJU FRANCUSKE ¨PROSAO E SVE SELEKCIJE BIJO E I NA PRAVU ZA REPETACIJU FRANCUSKE POZNAJEM GA OD MALENA JERBO ZIVIMO ZAJEDNO TRIEST GODINA U PARIZU MISLIM U JEDNO MESTO SA LETALEKOM ONE EKSTRA DELUKS IGRAC POZNAJE FUDBAL OD A DO ZED TOLIKO POZDRAV I OT MOG SINA ARTURA

avatar
Zvezdas Sampion
Monday, 02.05.2016
08:54

REALNI ARTHUR I MOJ SIN U PARIZU ZOVESE ARTHUR GRESIS KAD SI REKAO DA LE TALEKA NEZNA FRANCUSKA LE TALEK E MOJ KOMSIJA A I DA TI KAZEM ONE ODRASTAO U GRADU POISSY DECKO JE BIJO NAJ BOLI VEZNI IGRAC DO OSAMNAES GODINA I TO NEZAMENLIVI REPREZENTATIVAC FRANCUSKE A ZA OSTALE NEMOGU DA TVRDIM A I NEZNAM SAMO NIJE DOBRO KAD NEZNATE NESTO A KRITIKUJETE DAJ DA BUDEMO MI ZVEZDASI KULTURNIJI I REALNI

avatar
PARTIZANE VOLIMO TE
Sunday, 01.05.2016
22:17

Sta to prizivate da se pojaca bankomat??

avatar
Nemanja Vidic No1.
Monday, 02.05.2016
01:10
avatar
Гроф Доктор фудбала
Sunday, 01.05.2016
21:35
avatar
NJRBOB
Sunday, 01.05.2016
20:26

Treba nam jos jedan Spic! Konkurencija u timu je neophodna a pored pojacanja (Pavlovic iz Cuke) po mom nekom misljenju treba vec na pocetku kvalifikacija dati sansu mladima poput Joveljica i Stojanovica Jer ce tu steknuti najvise iskustva i ako se pokazu mozemo ih prodati veoma dobro. Mislim da bi Vieira onda dao vise. Ristic vrlo dobro zna da odigra na poziciji 10ke. Desni bek nam je potreban kao budali samar! Takodje i jedan stoper! Plavsic ima tek da eksplodira. Katai takodje moze igrati iza Huga na poziciji 10ke... Samo pametno 3 ili 4 pojacanja i mozemo se nadati LE... A uz kvalifikacije gurati mlade igrace!

avatar
Goran Zdravkovic
Sunday, 01.05.2016
20:15

Prvo Grofe, imao si celo prolece da sam stvoris jednog stopera a to je mali Stojanovic, da je svaku igrao od prvog kola proleca vec sada bi bio pouzdan i uigran igrac, zatim, umesto povredjenog Petkovica vec nekoliko meceva si mogao da mu nadjes sigurnu zamenu u liku malog Mijailovica, zatim, umesto drveta Orlandica sansu si trebao da pruzis malom Joveljicu, i naravno umesto Kahrimana sansu dao Manojlovicu, i tako resio 90% pojacanja za sledecu sezonu, ostalo bi jos samo da uprava sacuva nosioce igre iz ove sezone i dovede jednog klasicnog napadaca i stopera, ovako tebi fale 4-5 igraca, pa ko je tu kriv???

avatar
Volem Vosu
Sunday, 01.05.2016
22:58

Sa tim igracima bi visila titula o koncu,i to opasno.

avatar
Nemanja Vidic No1.
Monday, 02.05.2016
01:10

ne mozes sa njima ti u evropu,o cemu pricas

avatar
Partibrejker
Sunday, 01.05.2016
19:34

Pet-šest novih igrača,pa to je pola tima.Šta bi sa onim naslovima da ste najbolji u evropi(po broju bodova),obaranju Benfikinog rekorda.Partizan je ove godine igrao plejof evrolige i ucestvovao u grupnoj fazi LE,Vi takvom timu bežite preko 30 bodova,a plašite se da sa postojecim timom izadjete u evropu.Zašto?Zato što je Grof svestan da Vam se svi u prvenstvu sklanjaju,da sudije sude za Vas,da se preteralo u nameštanju,da je jedini ozbiljan rival opstruiran od ljudi ubacenih sa zadatkom da uruše klub.Vi kao da igrate svo vreme igricu na amater nivou,a u evropi se igra na profesional.I normalno čovek nece da bude tu kada pukne balon od sapunice.

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Sunday, 01.05.2016
19:22

Grofe ništa ne brini jer čim overimo titulu stižu u potrebna pojačanja.

avatar
Аполо
Sunday, 01.05.2016
18:55

Konacno trener sa stavom, a ne zeljom da samo produzava boravak da bi se cisto zvao trenerom Zvezde. Covek je postavio legitiman uslov, sada je na upravi da uradi sve sto moze da zadrzi trenera, a samim tim i da poveca sanse za ulazak u LS ili LE. Umesto euforije treba konstantno raditi, jer i kada se overi titula nista jos nije gotovo jer sledi uigravanje za kvalifikacije, gde ako ne uradimo nista citava sezona je pala vodu. E pa uzasno draga upravo, na potezu ste.

avatar
El Diablo
Sunday, 01.05.2016
18:51

Ovaj Grof misli da je dosao u bogatu zemlju gde je lako realizovati sve ideje.Nisam zvezdas (daleko bilo) ali Grofe nije ti Zvezda u rangu ruskih bogatih klubova pa da mozes dovoditi igrace kad ti se cefne.Pojacanja ili odlazi haha kakav lik,jos ce i da ih ucenjuje.

avatar
Šumadinac
Sunday, 01.05.2016
20:09

Sine, došao je u zemlju Srbiju i premijerov omiljeni klub, a tada je sve moguće! Ako treba, biće para više nego u Rusiji. Otkinuće još malo od penzija, podići će akcize na gorivo, napraviće oni matematiku, nemoj da se sekiraš. Nije Grof lud!!!

avatar
cvija
Monday, 02.05.2016
08:16

tako bi trebali svi brate pa bi se mozda fudbal malo i doterao u red ;-)

avatar
vboba1989
Sunday, 01.05.2016
18:31

Nema zvezda nikakve sanse da se plasira u LS,ali bice joj potrebna sreca da se plasira i u LE. Jer svi znamo da ce dobijati najteze moguce protivnike u kvalifikacijama za ova dva takmicenja. Ja sam partizanovac ali bih voleo da se pored partizana plasira i zvezdazvezda,e onda mozemo da kazemo da ima malo pomaka u ovom nasem bednom fudbalu.

avatar
Al(a)din
Sunday, 01.05.2016
18:26

Voleo bih kada bi u Crvenu Zvezdu dosao Marko Marin. On je u Verderu, Menhengladbahu, Sevilji,Fiorentini i Trabzonu bio super igrac. Njega je upropastio Benitez, a kasnije i Murinjo. Mislim da bi se u CZ odlicno snasao. Igrao bi na Grujicevoj poziciji, i svojim iskustvom bi sigurno pomogao

avatar
Marco Popovich
Sunday, 01.05.2016
17:59

odakle klubu sa vise milionskim dugovima pare za pojacanja ??

avatar
El Diablo
Sunday, 01.05.2016
18:53

Kako odakle?Pa seti se kako su doveli letos Matosa,Srnica,Plavsica (svaki ponaosob placen BAR 300 hiljada).Razmisli odakle klubu sa visemilionskim dugovima pare za plate Vijeiri,Ibanjezu,Donaldu,Taleku...

avatar
Don.Mile
Sunday, 01.05.2016
17:59

ma evo , pisu ovde trolovi , osvajate ligu sampiona , vec sredjeno ...

avatar
MarkoDjordjevic
Sunday, 01.05.2016
19:02

Osvojili smo je vec, nema potrebe. :)

avatar
cvija
Monday, 02.05.2016
08:20

Marco Popovich i IgorRS nnego ste vi osvojili buahahaha

avatar
MarkoDjordjevic
Monday, 02.05.2016
00:27

KES je preteca LS, takmicenje koje je promenilo ime, znam da te boli to, ali sta ces. :) Crvena Zvezda, sampion Evrope i sveta 1991. godine. :)

avatar
Don.Mile
Sunday, 01.05.2016
23:23

mislis osvojili ste KES ? jel to one godine kada su Englezi bojkotovali takmicenje ? LS niste nikad ni igrali a kamoli osvojili ...

avatar
IgorRS
Sunday, 01.05.2016
20:12

LIGU ŠAMPIONA nikad niste osvojili

avatar
IgorRS
Sunday, 01.05.2016
20:12

LIGU ŠAMPIONA nikad niste osvojili

avatar
Marco Popovich
Sunday, 01.05.2016
19:35
avatar
Sunday, 01.05.2016
17:57

Hvala bogu na realnosti!Kada sam kritikovao Zvezdu pre par meseci dobijao sam minuse od euforičnih Zvezdaša a tek sada sve izlazi na videlo.Nama treba još bar 5 igrača jer Gruja odlazi a ako se ne daj bože opet povrede Vieira,Katai ili neko od prvotimaca ko će nama da igra u Evropi?Cvetković?Orlandić?Sikimić?Titulu ćemo verovatno osvojiti ali moraju da se trgnu i još da izdrže 4-5 kola,ali znajte jedno-Zaboravite Ligu Šampiona ove godine.Veliki će biti uspeh ako se plasiramo čak i u Ligu Evrope.Pozdrav.

avatar
Don Silvio
Sunday, 01.05.2016
18:35

Realno ja neocekujem LS ali ocekujem dolazak do zadnje runde kvalifikaci i to jes automacki plasman u LE

avatar
Ljubiša Trifković
Sunday, 01.05.2016
21:37

vi cete ispast u prvom pretkolu tako da i ove godine nista od evrope

avatar
El Diablo
Sunday, 01.05.2016
18:54

Jedna lasta ne cini prolece,tako ni jedan igrac ne cini ceo tim.Ne bih da provociram ili slicno,ali Katai vam je malo i za 2 kolo kvalifikacija a kamoli da pricamo o grupnoj fazi bilo LS ili LE.U timu vam vrede jedino taj Katai i Vijeira koji jeste prvi strelac lige,ali ima ozbiljne oscilacije u igri.