Zvezda pita: "Mora li Partizan po svaku cenu da bude prvak?"

Autor: Miloš Marković
utorak 14.04.2015.
14:13
Izvor: Sportske.net

Rukovodstvo fudbalskog kluba Crvena zvezda izdalo je saopštenje u kome odgovorne državne organe pita da li je imperativ da FK Partizan bude prvak države.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

FK Crvena zvezda izdao je u utorak, 14. aprila, sledeće saopštenje, povodom poslednjih dešavanja u srpskom fudbalu, a u kojima se posebno reaguje na dešavanja sa meča OFK - Partizan.

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Jučerašnja krađa na utakmici OFK Beograd - Partizan, kada je sudija Glođović priznao prvi gol postignut iz očiglednog ofsajda, samo je nastavak politike protežiranja Partizana koji sprovode sudijska organizacija i FSS.  Pomoćni sudija Kaurin, koji dolazi iz istog grada odakle i predsednik FSS Tomislav Karadžić, juče je svojom skandaloznom odlukom da dozvoli nastavak akcije iz koje je postignut vodeći gol, iako je bio očigledan ofsajd, direktno odlučio utakmicu i trasirao Partizanu put ka tituli. Treba li da podsećamo da je taj isti pomoćni sudija Kaurin nedelju dana ranije sa razdaljine od 50 metara signalizirao glavnom sudiji (iako to nije njegov delokrug posla) penal protiv Crvene zvezde na utakmici u Novom Pazaru?

Da li treba da podsećamo na prvo kolo nastavka prvenstva protiv Voždovca kada je Partizanu delegiran sudija koji je sinovac čoveka koji je u Partizanu zadužen za sudije, i tom prilikom je direktno pomogao Partizanu da izbegne poraz, a komisija za analizu suđenja njegovo suđenje ocenila besprekornim. Ili da pre nedelju dana glavni sudija nije svirao čist penal za Radnički iz Kragujevca pri rezultatu 2:1 za Partizan i to na nekoliko minuta pre kraja utakmice, a onda se na kraju utakmice zahvaljuje nebu za dobro obavljen posao? Šta je to nego čista sudijska krađa i direktan uticaj na izgled tabele? Ko delegira te sudije, ko ih ocenjuje, ko kroji sudijske liste?

Sada je više nego jasno da je rukovodstvo Partizana stalnim napadima na Crvenu zvezdu u maniru "držte lopova", želelo da skrene pažnju sa svojih nesportskih radnji. Javnost treba da zna da se u ovoj sezoni otvoreno otima za Partizan od strane sudija i FSS. Na početku lanca samim delegiranjem sudija, zatim njihovim analizama i na kraju krojenjem sudijskih lista. Zamislite strah kod sudija posle onolikog skidanja sudija sa lista prošle sezone. Te iste sudije su bili kvalitetne i čestite šest sezona dok je Partizan osvajao titule, i čim je Crvena zvezda osvojila jednu titulu, u FSS su se setili da mnoge sudije ne odgovaraju i njihovim brisanjem su poslali jasnu poruku šta se očekuje u ovoj sezoni.

Ceo krug se zatvara preko pojedinih novinara koji neprofesionalnim pisanjem kriju pravu istinu i stvaraju atmosferu da je Crvena zvezda klub koji utiče na neregularnost. Posebna priča je zloupotreba od strane FSS, penzionisanog generala Mirkova, oficira za integritet FSS, koji upada u svlačionice pred pojedine utakmice i zastrašuje igrače i o tome daje intervjue za medije, dodatno bacajući prašinu u oči čitavoj javnosti.

Pozivamo sve odgovorne u državi da se izjasne da li Partizan i FSS imaju mandat za ovakvu otimačinu i da li Partizan po svaku cenu mora da bude prvak? Da li je FK Partizan dolaskom nove uprave postao državni projekat?

Crvena zvezda neće sediti skrštenih ruku i odgovornost za sve što će se desiti u narednom periodu biće na onima koji na ovakav način vode FSS i tako uništavaju ono malo što je ostalo od srpskog fudbala.",
navodi se.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke