Zvezda otkrila dug!

  • 02. mart 2012.

  • 08:58

  • Izvor: Sportske.net, redstarbelgrade.info

Revizori odradili posao, napravljen presek poslovanja kluba u protekle tri godine, dug nešto veći od 33 miliona evra. Aktuelna uprava preuzela Zvezdu sa minusom od 31.5 milion. Ipak, situacija bolja nego recimo u 2010.


Portal redstarbelgrade.info je imao uvid u presek poslovanja koji je konačno napravljen. Obuhvaćen je period od juna 2009. do danas. Posle podvlačenja crte, Zvezda duguje nešto više od 33 miliona evra!

Aktuelna uprava nije mnogo povećala dugovanja, tek milion i po evra, a klub su preuzeli sa ogromnim minusom.

Tokom svoje "vladavine" suočavali su se sa stalnom blokadom računa, ranija potraživanja, kao i krediti su otežali gotovo nemoguću misiju da Zvezda stane na zdrave noge.

U ovom periodu na razne obaveze je otišlo oko 52 miliona evra, to su ne samo tekuće obaveze već i dugovi, kako bankama, tako i bivšim igračima i trenerima.

Dug je značajnije skinut u proteklih par meseci. Ipak, treba reći da je igrački kadar vredan oko 70% dugovanja, a da je plan za ovu godinu znatno ambiciozniji i da je predviđeno poslovanje sa profitom, prvi put u poslednjih pet godina.

Novac je planiran od transfera igrača, ali i učestvovanja u grupnoj fazi evro takmičenja.

Takođe na kraju treba istaći značajne marketinške prihode, Zvezda prednjači u tome na ovim prostoima a i ubedljivo je najgledaniji tim u Srbiji.

Komentari

blog comments powered by Disqus

VESTI PO KLUBOVIMA