Zvezda (ni)je u pravu, Kaurin (ni)je kriv!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 16.04.2015.
11:18
Izvor: Sportske.net

Potkomisija za analizu suđenja Sudijske komisije FSS analizirala je sporne detalje iz 21. i 22. kola JSL i donela odluke na koje će sigurno biti novih komentara "večitih".

Screenshoot: YouTube
Screenshoot: YouTube

Povezane vesti

Kako se sezona u Jelen Superligi bliži kraju sudije imaju sve teži zadatak jer "večiti" svaki detalj sa utakmica koje igraju analiziraju više puta i traže situacije u kojima smatraju da su bili oštećeni.

Crvena zvezda je prethodnih dana otišla korak dalje u odnosu na Partizan pa je pored povika na sudije nakon svog gostovanja u Novom Pazaru sačinila saopštenje u kojem se analiziraju greške arbitara sa utakmice OFK Beograd - Partizan.

Usled svega pomenutog prethodnih dana smo imali prilike da čitamo raznorazna saopštenja a Sudijska komisija FSS konačno je "razvezala Gordijev čvor" i predočila ko je gde grešio i na čiju štetu.

Pođimo od utakmica 21. kola JSL koje su odigrane u Novom Pazaru i u Beogradu na stadionu u Humskoj. Crvena zvezda je "grmela" na četvrtog sudiju Srđana Kaurina koji je u saradnji sa kolegama doneo ispravnu odluku signalizirajući prvom arbitru Glođoviću na igranje rukom od strane Darka Lazića.



"Na utakmici Novi Pazar - Crvena zvezda, sudija Vlado Glođović je uz dobru saradnju sudijskog tima, pre svega sa pomoćnim arbitrom Srđanom Kaurinom, doneo tačnu odluku u 69. minutu kada je dosudio kazneni udarac za domaću ekipu" navodi se u odluci potkomisije.

To znači da su na "Marakani" nepotrebno dizali galamu i optuživali arbitre za tendenciozno suđenje. Nepotrebna buka podignuta je i nakon duela Partizana i Radničkog 1923 u Humskoj jer penal za gostujuću ekipu nije postojao.



"Na utakmici Partizan - Radnički 1923, sudija Milan Ilić ispravno je postupio u 89. minutu kada je dozvolio da se igra nastavi, posle dobre procene situacije iz kaznenog prostora domaće ekipe" navodi se u odluci potkomisije za analizu suđenja.

Početkom nedelje sa "Marakane" je stiglo saopštenje u kojem se na meti našao Srđan Kaurin, arbitar koji je u Novom Pazaru dobro postupio kada je signalizirao penal za domaći tim.

Ispostavilo se da su u Crvenoj zvezdi bez razloga napali Kaurina zbog odluke iz Novog Pazara ali su imali pravo što su mu zamerili lošu procenu u susretu OFK Beograd i Partizana kod vodećeg gola crno-belih.



"Posmatrač suđenja je ispravno evidentirao propust drugog pomoćnog sudije sa meča OFK Beograd - Partizan koji se dogodio u 15. minutu. Sudija nije signalizirao ofsajd igrača gostujuće ekipe. Pomoćni arbitar Srđan Kaurin će pauzirati u narednim kolima Superlige" zaključak je potkomisije.

Kada se podvuče crta, Crvena zvezda nije oštećena u Novom Pazaru, kao ni Radnički 1923 u Humskoj, ali zato jeste OFK Beograd u duelu sa Partizanom na Vračaru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke