Zvezda nema rešenje, Grujića mora da proda?

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 19.11.2015.
10:16
Izvor: Sportske.net

Klubu hitno potreban novac zbog toga pregovaraju o prodaji svog najtalentovanijeg igrača. Menadžer je protiv!

fss.rs/Starsport
fss.rs/Starsport

Povezane vesti

Ono što se zna?

Zvezdi je potrebno 3.5 miliona evra kako bi isplatila deo dugova uključujući i one igračima za jesenju polusezone. Ona mora da obezbedi i evropsku licencu, a prolongiranje je ništa drugo nego kupovina vremena.

Kako piše informer.rs, od kredita nema ništa, to je bila ideja Zvezdana Terzića koja nije prošla, moraće na neki drugi način da nabavi novac.

Jedini je prodaja fudbalera, a na Zvezdinu žalost samo transfer Grujića može da da veštačko disanje klubu.

Pregovarano je sa Italijanima, Terzić se sastao u Mariboru sa Dejanom Stankovićem i direktorom Intera, Ausiliom, pričalo se o sumi od 5 miliona evra i procentima od narednog transfera.

Prema zamisli Zvezde, Grujić bi bio prodat sada, a do leta bi ostao na "Marakani". Ipak, teško da bi mogao da pomogne Zvezdi u jurišu na grupnu fazu Lige šampiona jer bi verovatno već početkom jula morao na pripreme sa Interom.

Druga solucija je Premijer liga, ali osim što Englezi, konkretno Everton, mogu više da plate, teško da srpski fudbaler može da dobije radnu dozvolu u ovom trenutku. No, "Karamele" sigurno to bolje znaju, oni će zagristi samo ako su uvereni da Grujić može da igra odmah u Engleskoj.

Inače, menadžer mladog igrača, Zoran Stojadinović, inače i sam pre par godina direktor Zvezde se protivi da njegov klijent bude prodat na zimu, jer leti su unosniji transferi.

Ali, Zvezdi je potreban novac.

"Grujiću se ne ide iz Zvezde, moramo da spustimo loptu, ispadamo smešni. Znam da je Zvezdi potreban novac, ali ne mogu da verujem da sve zavisi od Grujića. Zar nemaju nijednog drugog igrača da prodaju", pita se Stojadinović u izjavi za informer.rs

Odgovor je lak, nemaju, jer niko nema ni blizu takvu cenu na tržištu, a pogotovo ne u januaru, kada kupuje ko mora.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Аполо
Thursday, 19.11.2015
22:34

Ideja Zvezdana Terzica da uzme kredit? Evo da ti ja kazem kao diplomirani ekonomista... Kredit zaboravite jer nijedna normalna banka vam nece isti dati jer nemate niti pokrica, garancija, nista cime biste mogli dobiti kredit. Dugova preko glave, od struje, plata igracima, strucnom stabu, ljudima koji odrzavaju stadion i slicno... Prokockali ste toliko silnih transfera, pa makar i da ste za svaki dobili po milion sad bi dug bio manji, ali ne... vama je sve to malo a onda igrac ode na arbitrazu i morate sve da u isplatite do zadnjeg evra. Nazalost, Grujic ce verovatno otici ali bar tu izdejstvujte min 5-6 miliona da ne biste, kao u proslosti, pustali talente da idu za dzabe ili za neke bedne novce.

avatar
Moja Zvezda i Srbija
Thursday, 19.11.2015
19:49

Nas Gruja nigde ne ide za sicu.

avatar
Branislav
Thursday, 19.11.2015
17:42

Prodati ga sto pre, uzeti procenat od sledece prodaje i naravno, da ostane do kraja eventualnih kvalifikacija za LS. Mora se malo razmisljati, a ne da prodjemo isto kao sa Lazovicem.

avatar
Prevrcem se u grobu!
Thursday, 19.11.2015
19:07

niko nece da ga ostavi do kraja kada nije vas igrac vise. zasto to da rade? nije niko lud.

avatar
Prevrcem se u grobu!
Friday, 20.11.2015
15:42

npr svaki italijanski klub je veci od zvezde trenutno tako da kapiras situaciju

avatar
Branislav
Friday, 20.11.2015
13:58

Da bi ostao na usavrsavanje i razvijanje. Jedino ako nemaju neki veci klub kome hoce da ga proslede na kaljenje.

avatar
loshmi123
Thursday, 19.11.2015
17:38

Rajkovic nije hteo da ide, bukvalno su ga oterali, tako ce i gruju..

avatar
jv
Thursday, 19.11.2015
15:28

Na pocetku sezone je vredio 1.5, sada 5 milona. Doveli smo brdo igraca za koje nismo imali novac, prvi smo na tabeli i na igracima mozemo zaraditi. Kockali smo se, proslo nam je. Ideja da nas klub moze sa ovolikim dugom moze funkcionisati bez prodaje igraca je suluda. Na njegovo mjesto Ristic, dovesti jos mladih igraca na kojima u buducnosti mozemo zaradit, desnog beka i stopera.

avatar
Prevrcem se u grobu!
Thursday, 19.11.2015
15:00

cekaj zar nije pisalo pre neki dan da grujic nije na prodaju?

avatar
Vanja Grubač
Thursday, 19.11.2015
18:42

Ma sad će Terza da se pojavi i da kaže da i pored ogromnog interesovanja i ponude Manise od 15 miliona + 75 % od sledećeg ugovora ,nisu hteli da ga prodaju jer su nekako slučajno pronašli pare iz sopstvenih izvora a i od Rajkovića je legla 19. i 20. rata pre vremena i još je Makabi platio dodatnih dva miliona koje nije morao ali su imali jaku želju.

avatar
Prevrcem se u grobu!
Thursday, 19.11.2015
22:24

da tako nesto brale

avatar
Zvezda 91
Thursday, 19.11.2015
14:12

Kad ce ta privatizacija da ne slusamo vise ovakve price .

avatar
leskovac
Thursday, 19.11.2015
12:58

Moze,ali za 8 miliona i to nije nerealno,jer je PFC pravio transvere na mladim igracima i te kakotipa Savic u Siti za 10mil. Ljajic i Markovic za po 7 miliona. nOd tih 8 milki ,5 miliona u vracanje dugova,2 miliona za plate igracima (jer ce biti zadovoljniji i bolje ce igrati ako imaju redovne plate nego ovako) i milionce za Grujicevu adekvatnu zamenu.

avatar
svojnasvome
Thursday, 19.11.2015
12:37

Najbolja cena za grujica a on, mada se to zna, obezbedjuje samo vestacko disanje......treba vam jedno 15 grujica a s obzirom da izbacite po jednog dva igraca u 5 godina (sto je optimisticno) racunica je više nego laka..treba godina...tj jedno 4 mandata za velikog vodju

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Thursday, 19.11.2015
12:31

To pise Informer, zivela Zvezda i nasa majku Srbija.

avatar
caperg
Thursday, 19.11.2015
12:31

Na nasu veliku zalost, ovo je realan i ocekivan scenario. Ne mogu se pare naci tek tako, jer je rec o pozamasnoj sumi.nOd uprave ocekujem da izvuce maksimum i sto se novca, a i sto se procenata tice i da nam ne mazu oci kao kod prodaje Luke Jovica investicionom fondu.nJa, kada bih se pitao nesto, kao sto se ne pitam, ne bih ga prodavao sigurno ispod cene od 8 miliona, ali posto je situacija u nasem klubu takva kakva jeste, nadam se da ce da izbore vise od 5 miliona...

avatar
Goran Zdravkovic
Thursday, 19.11.2015
12:11

neka prodaju Supica, Trkulju, Rendulica, Mbodja, Cvetkovica, Andjelkovica, Marinkovica, Ahcina, Gavrica, Parkera, Avramovskog, Despotovica, Vereda, Matosa, Orlandica... ako od ovih ne skupe 1,5e, onda kolektivno neka propadnu zajedno sa svim navijacima jer su nesposobni, evo ja cu da obavim taj posao za procenat 10% koji cu uplatiti na racun Reala sa Nisave....