Zvezda ne staje, Vujaklija je pravo pojačanje, Ilićev debi za istoriju!

Autor: Darko Mitrović
subota 01.04.2017.
17:53
Izvor: Sportske.net

Crvena zvezda nastavila seriju pobeda u Superligi. Danas je na Marakani savladanl i subotički Spartak ŽK, a u glavnoj ulozi bio je dvostruki strelac Srđan Vujaklija.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

U utakmici 28. kola Superlige, fudbaleri Crvene zvezde danas su pred svojim navijačima na stadionu ''Rajko Mitić'' savladali Spartak Ždrepčevu krv iz Subotice rezultatom 2:1 i uoči večerašnjeg derbija u Nišu, između Radničkog i Partizana imaju devet bodova više (i meč više) od ''večitog rivala'' iz Humske.

Gosti iz Subotice su već posle dva minuta igre kapitulirali. Bila je to akcija Milića po desnoj strani, centrirao je ka Plavšiću, ovaj prosledio loptu za Vujakliju, a napadač Crvene zvezde Srđan Vujaklija sa desetak metara šalje loptu u mrežu - 1:0.

Podsetimo, Vujaklija je danas dobio prednost u odnosu na do sada standardnog Boaćija i ukazano poverenje trenera Božovića je u potpunosti opravdao.

Samo dva minuta kasnije, opasan napad gostiju preko Jovovića, koji je pao u kaznenom prostoru posle kontakta sa Ristićem, ali sudija Sandrač je smatrao da nije bilo elemenata za najstrožu kaznu.

Zvezda je do poluvremena imala inicijativu i još par pokušaja preko Kange, ali se rezultat nije menjao sve do 54. minuta, kada je ekipa iz Subotice stigla do izjednačenja.

Mudrinski je sa dvadesetak metara od gola Zvezde uposlio Ivanovića u kaznenom prostoru, ovaj se sjajno oslobodio Ristića i snažnim i preciznim udarcem iskosa sa desne strane poslao loptu u mrežu - 1:1.

Radost gostiju ipak nije dugo trajala.

Samo četiri minuta kasnije Zvezda je uspela da povrati gol prednosti. Ovoga puta Kanga je u kaznenom prostoru gostiju pronašao Vujakliju, a napadač crveno-belih preciznim udarcem po zemlji postiže svoj drugi gol na ovom meču za 2:1 u korist aktuelnog šampiona.

Golove iz drugog poluvremena možete da vidite OVDE.

Par minuta kasnije, Vujaklija je zamenjen, priliku je dobio Boaći koji je bio zapažen u preostalih pola sata, opasno je pripretio nekoliko puta golu Spartaka, a u jednoj situaciji je tražio i penal, ali se sudija Sandrač, baš kao ni u četvrtom minutu u pomenutoj situaciji, nije oglasio.

Imala je Zvezda još nekoliko prilika do kraja meča, mogao je njen trijumf da bude i ubedljiviji, a sam finiš meča obeležio je ulazak 16-godišnjeg Ivana Ilića umesto Srđana Plavšića.

On je sa 16 godina i 15 dana postao najmlađi igrač Zvezde u njenoj istoriji koji je debitovao za crveno-bele u seniorskoj konkurenciji.




Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Доктор фудбала Гроф
Saturday, 01.04.2017
20:20

Звездо мора то много боље али са једним Кангом у тиму боље се не може. Једино што је код њега добро је шут кад га оставе самог а у свему другом је на нивоу играча из Прве лиге Србије.

avatar
Saturday, 01.04.2017
17:56

Ne staje se s nameštanjem. Drugi gol zvezde je zaista u duhu većeg dela utakmice, zvezdini igrači sami igraju, a ovu tek trčkaraju i stoje koliko da sve bude -regularno-. Božović uživo u toku utakmice analizira i ukorava sudiju. Komedija od sudijskih odluka, na kraju 3' ekstra vremena, on dosuđuje prekršaj za Spartak iako igrač Spartaka ima prednost i kontru samo da bi se izvršila izmena, a onda svira kraj. Nemoj slučajno neko iz Spartaka da se zainati kao Ivanović pa da ga da.

avatar
ZubA
Saturday, 01.04.2017
18:15

Losa ti ova analiza delijo :-D pa gde je penal za Spartak, 44 auta i 25 kornera tu ? Jedno 7 zutih i 3 crvena za nas ?

avatar
Al(a)din
Saturday, 01.04.2017
18:18

Al ste bre vi opsednuti Zvezdom, pa to nije zdravo. Gledajte u vase dvoriste