Zvezda ne staje - Rakićev projektil rešio derbi!

Autor: Darko Mitrović
subota 23.08.2014.
22:26
Izvor: Sportske.net

Ni Vojvodina nije bila nepremostiva prepreka za ekipu Crvene zvezde u uvodnom delu šampionata Srbije. Posle dve pobede na domaćem terenu, Zvezda je večeras, na oproštaju kapitena Milijaša, slavila i u Novom Sadu, u derbiju trećeg kola Superlige.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Tri kola - tri pobede Zvezde i nesavladivi Predrag Rajković na golu beogradskih crveno-belih!

Tako je bilo i večeras na ''Karađorđu'', gde je Zvezda savladala domaću Vojvodinu sa 1-0 i sada je sa maksimalnih devet bodova usamljena na čelu tabele.


Gledali smo zanimljiv duel u najvećem delu meča, ali Zvezda je za nijansu bila bolja i zasluženo stigla do novog trijumfa.

Tek što je počeo meč, na povredu se požalio Đorđe Rakić, napadač Crvene zvezde. Mladi Luka Jović je otišao na zagrevanje, ali je Rakić ''stisnuo zube'' i njegov ostanak na terenu se pokazao kao ključan. On je, naime, u 16. minutu meča sa dvadesetak metara uputio pravi projektil ka golu Milinković-Savića koji je nemoćan i Zvezda je povela sa 1-0! Gol možete videti OVDE.

Rakić je nešto kasnije, u 35 minutu, ipak morao da ustupi mesto mladom Joviću, ali je za vreme provedeno na terenu i pored povrede uspeo da uradi ono što se od njega očekivalo.

U nastavku meča bilo je prilika na obe strane, ali su one pred golom domaćih bile izglednije. Posebno one koje su imali Luka Jović i Lazović u drugom poluvremenu, a i kapiten Milijaš je jednom veoma opasno pripretio iz slobodnog udarca sa 18 metara.

Na drugoj strani, Vojvodina je pokušavala da tokom drugog poluvremena uspostavi inicijativu i dođe do izjednačenja, ali izuzev polušanse Alivodića i odlične prilike rezerviste Stojanovića, nije bilo veće opasnosti po gol Rajkovića.

Ostalo je do kraja 1-0 za Zvezdu, a Vojvodini je ovo prvi poraz posle dva trijumfa na startu sezone.

Večerašnji meč bio je ujedno i oproštajni u Zvezdinom dresu za kapitena Nenada Milijaša, koji će karijeru nastaviti u turskoj Manisi.

Dodajmo još i da je čačanski Borac večeras igrao bez golova, 0-0, na svom terenu sa Čukaričkim, a ostale današnje rezultate možete da pogledate u prilogu.

Vojvodina: Milinković-Savić, Nastić, Babić, Pekarić, Makarić (Stojanović od 46.), Ivanović, Alivodić, Poletanović (Luković od 87), Puškarić, Veselinović, Gaćinović (Novaković od 88.).

Crvena zvezda: Rajković, Mijailović, Pavićević, Lazić, Petković, Savićević (Gogić od 75), Lazović, Milijaš, Kovačević, Rakić (Jović od 35.), Pečnik (Gavrić od 60.).


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke