Zvezda ne dobija novac od državnih preduzeća?

Autor: Darko Mitrović
utorak 29.07.2014.
15:38
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Jedna od tema o kojoj je ovih dana sa novinarima razgovarao sportski direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić bila je i ona oko finansiranja kluba.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Neposredno posle dolaska u Crvenu zvezdu, početkom leta, kao i na promociji trenera Nenada Lalatovića, dok je na Marakani bila isključena struja, Zvezdan Terzić je govorio o katastrofalnoj finansijskoj situaciji u klubu, kao i da se hitmno moraju pronaći značajna sredstva, kako bi se klub uopšte takmičio u novoj sezoni.

U međuvremenu, to pitanje, da li će Zvezda igrati u narednoj sezoni i da li će joj biti oduzeti bodovi, više se ne postavlja i jasno je da je taj problem na neki način prevaziđen.

Takođe, svedoci smo i da je ovog leta na Marakanu došlo i nekoliko pojačanja (ukupno osam plus povratnik Pečnik), a najavljuju se još neka imena, pa mnoge zanima da li se za kratko vreme finansijska situacija značajnije popravila i da li Zvezda dobija novac od državnih preduzeća.

U izjavi koju je preneo klupski sajt, Terzić kategorički odbacuje takve spekulacije.

''Crvena zvezda ne dobija pare od državnih preduzeća. Jedina kompanija sa kojom imamo saradnju je Telekom Srbija, ali oni imaju tržišnu logiku saradnje sa nama. Zvezda je, primera radi, napravila veliki profit Telekomu kroz kartice i dopune Zvezdine tarife i od toga je i zaradila.

Postoje različiti modaliteti finansiranja, ali problem je zakonska regulativa koja sada onemogućuje strateškog partnera i investitora. U ovom sistemu je teško opstati, zakon o sportu mora se promeniti i prilagoditi kako bi investitori mogli da ulože, a zatim i da zarade u Crvenoj zvezdi''
, istakao je Terzić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke