Zvezda - Najtalentovaniji "žrtve" dugova!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 13.11.2014.
10:38
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Srbije nalazi se u procepu između želja i mogućnosti a dugovi koji stoje za vratom prete da "otmu" od Zvezde ono najbolje što u datom trenutku klub poseduje.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Dugovi koji stoje za vratom čelnicima FK Crvena zvezda postali su svakodnevica sa kojom u Ljutice Bogdan 1A žive i trude se da je što pre promene, premda taj proces ozdravljenja kluba deluje kao nemoguća misija.

Potraživanja klubova i igrača kojima se duguje novac pristižu na naplatu pa su čelnici Crvene zvezde došli do računice da im u narednom periodu treba 4 miliona evra ne bi li pokrpili sve rupe.

"Za zacrtane ciljeve potrebno je mesečno milion evra. Pored smanjenih troškova pokušavamo da se izborimo, a ne ide tako lako pošto se zaposlenima duguju plate i oni dolaze na posao kao i igrači da treniraju" objašnjava Zvezdan Terzić.

Samo za deblokadu računa FK Crvena zvezda mora da pronađe 2 miliona evra a najveći potraživač trenutno je Gžegož Bronovicki kome se duguje 840.000 evra.

Kako sada stoje stvari, u Zvezdi bi zbog dugovanja "žrtvu" mogli da ponesu oni najtalentovaniji, oni koji trenutno najviše vrede i za koje postoje ponude evropskih klubova i investicionih fondova.

U pitanju su golman Predrag Rajković i napadač Luka Jović, momci na kojima Zvezda u datom trenutku može da zaradi i tako bar na kratko reši problem jer prostora za nova zaduživanja nema.

"Lako je ponovo se zadužiti, ali to nije opcija. Pokušaćemo posle kraja jesenjeg dela sezone da vidimo šta je najbolje za klub i bitno je da igrači imaju realnu vrednost. Javnost mora da bude svesna trenutka u kojem se nalazimo, mada nema odustajanja od šampionskih ambicija" izričit je Terzić.

Jasno je, međutim, da će tokom zimskog prelaznog roka Zvezda morati da se odluči za neku od nepopularnih mera jer balast dugova nije moguće podneti ukoliko u Ljutice Bogdana ne budu spremni da podnesu neku žrtvu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PintoDaCosta
Thursday, 13.11.2014
20:25

Pa da, prodati klince...dovesti matorce "prekaljene, iskusne" i srljati na titulu! Tako i ja sam mogu voditi klub, ne treba mi niko...

To ne sme da se desi! Rajkovic, Lazic, Petkovic, Stojanovic, Antic, Ristic, Grujic i Jovic moraju da budu Zvezdini i da DEBELO PRODAJU KOZU!! Tu su jos i Planic, Kovacevic, Avramovski, Gavric..koje treba forsirati i pumpati cenu! Na zalosti realnost je da Dare ode i za mnogo manje pare nego sto vredi ali o tome je se trebalo razmisljati ranije. I Vladu Stosica-Vladimira Jugovica ili tako nekog za sportskog direktora!

avatar
mare care
Thursday, 13.11.2014
15:22

Lako je ponovo se zadužiti, ??????????????????????????????????????????????????????????????
nama više sve ste upropastili došao red da sami sebe urušite

avatar
moshapet
Thursday, 13.11.2014
15:06

Koliko je već puta samo tokom jesenjeg dela prvenstva rečeno da se ne odustaje od titule, a nakon desetak dana, kako tiula nije cilj i nije moguća sa ovakvim finansijskim i kadrovskim stanje, u klubu. Lako je pretražiti internet i naći podatke o tome. Ovo već postaje tragi-komedija.

avatar
mrgud1_dq
Thursday, 13.11.2014
14:51

Terzić::"Javnost ....mada nema odustajanja od šampionskih ambicija." Stvarno misliš da u Srbiji žive samo ovce,gosp. Terziću? Zvezda ni sa ovakvim timom ne može uzeti nijedan domaći trofej a tek ako se rasprodaju najbolji(samo zbog pukog preživljavanja)? Dosta demagogije i šuplje retorike,nazovite jednom stvari pravim imenom.

avatar
hcXpfc
Thursday, 13.11.2014
14:41

kaze "Lako je zaduziti se..."
A kako je to lako zaduziti se kada je fkcz u velikim dugovima?! Banke su uvek bile velikodušne, pa onome ko duguje već puno, one trče da daju novi zajam je l' da?
Pa ako ih Neko (sa veliko N) pritisne da moraju, mozda i jeste lako!
Toliko što se tiče pomoći države!
Naravno da se i Partizanu pomaze, čim se duguje za porez, doprinose itd. ali u znatno manjoj meri! I neoboriva je činjenica da je Partizan uspeo i da naplati, i to ne mali novac, za svoje igrače!

avatar
Dja Djedje92
Thursday, 13.11.2014
12:25

nesto najgore ako moze da se desi na zimskom prelaznom roku,to je da se proda ovaj biser na golu..ako je vec dotle doslo,predlazem da se uradi kao sa vanjom iz vojvodine,da se proda ali da ipak ostane jos godinu dana kao pozajmljen

avatar
Thursday, 13.11.2014
11:48

Potrebno je milion evra mesecno, znaci ipak sam bio u pravu kad kazem da je samo za funcionisanje kluba kao sto je zvezda treba oko 12 miliona evra. Jasno je kolika su zvezdina dugovanja BEZ kamata. A ovamo kaze kako je zvezdi potrebno 4 miliona evra, ma vazi ... a i da jeste, a znamo da nije, pa gde je taj Gazprom?