Zvezda - Na titulu, pa makar i sa ''pionirima''!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 08.12.2014.
19:41
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Današnja svečanost na Marakani, povodom obeležavanja 23 godine od osvojene titule prvaka sveta u Tokiju, bila je prilika i da se aktuelni trener Zvezde Nenad Lalatović osvrne na učinak svog tima u minuloj polusezoni. On je optimista, i pored 6 bodova zaos

BETAPHOTO/BRANA BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANA BOZIC/EV

Povezane vesti

Iako su ostvarili isti bodovni učinak kao i prošle jeseni, fudbaleri Crvene zvezde ovog puta zaostaju čak šest bodova za vodećim Partizanom, u odnosu na samo jedan, koliko je bilo pre godinu dana u ovo vreme.

Ono što se, međutim, u prethodnih 15 kola pokazalo kao veliki problem u igri crveno-belih, jeste velika neefikasnost. Samo 18 postignutih golova na 15 mečeva, deluje zaista mizerno u odnosu na 30 koliko su Mrđa i drugovi postigli u jesen 2013, pa trener Nenad Lalatović danas opravdano žali što u svom timu sada nema igrača poput pomenutog Dragana Mrđe, najboljeg strelca lige iz prošle sezone.

''Iako zaostajemo šest bodova, sa igračima poput Mrđe, Lukovića i Milijaša bih mogao da garantujem titulu. Oni su Zvezdaši, znaju šta znači igrati u Zvezdi i nositi se s pritiskom'', istakao je Lalatović.

On se nada da će na zimu Zvezda angažovati četiri-pet pravih pojačanja, da će svi oni stići na vreme, odnosno na početak priprema, ali i ako se to ne dogodi, crveno-beli će opet juriti titulu!

''Šest bodova je lepa prednost, ali ne i nedostižna jer na proleće dočekujemo Partizan. Zvezda uvek mora da juri titulu, pa makar igrala sa pionirima. Potrebna su nam četiri-pet pojačanja, ali ne da neke igrače vraćamo u život. Voleo bih da budu na okupu prvog dana pripremana kako bi se uigrali'', objašnjava Lalatović.

On smatra da u nekim mečevima Zvezda nije imala ni sreće, pa ne može mnogo ni da zameri svojim igračima, a ono što je pozitivno u celoj priči, jeste da sve veći broj fudbalera iz Zvezdine omladinske škole dobija priliku da zaigra za prvi tim.

Naravno, jedna od današnjih tema za razgovor bio je i Tokio '91, Zvezdina titula prvaka sveta, odnosno kako ju je Lalatović doživeo pre 23 godine.

''Bio sam jako mlad kada sam gledao utakmicu sa roditeljima i uživao u uspesima Crvene zvezde. Ovo danas je jedan lep osećaj za nas Zvezdaše, jer Crvena zvezda je velika i uvek će biti velika. Čestitam i Vladici Popoviću i svim igračima koji su tada bili na terenu'', istakao je Lalatović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zvezdu VOLI SEKTA!
Monday, 08.12.2014
20:46

samo ti budi trener zvezde i dernjaj se posle poraza u derbiju na nekog navijaca samo tako nema sta da se brinemo