Zvezda na kolenima pred "fenjerašem", istorija Radničkog!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 13.05.2015.
20:00
Izvor: Sportske.net

Stadion Rajko Mitić, meč drugoplasirane i poslednjeplasirane ekipe pripao je Radničkom iz Kragujevca sasvim zasluženo. prva pobeda ekipe Radničkog na ovom stadionu.

Beta/BranislavBozić/Ds
Beta/BranislavBozić/Ds

Povezane vesti

Prvi poraz Crvene zvezde na svom terenu ove sezone, a sva tri boda odneo je Radnički iz Kragujevca koji je po prvi put u svojoj istoriji slavio na ovom stadionu.

Kragujevčani su danas bili bolji rival od Crvene zvezde, domaći igrači nisu stvarali prilike dok su gosti imali nekoliko izglednih, a dve su rešili Goljović i Stević za pobedu od 2:1!

Krenuli su fudbaleri Radničkog nešto bojažljivije, ali su nakon 10 minuta preuzeli kontrolu igre u svoje noge. Fudbaleri Zvezde nisu ličili na sebe na ovom meču, verovatno je razlog za to činjenica da je titula izgubljena, ali je i Radnički na drugoj strani ispao pa je danas došao da se nadigrava za Beograđanima.

Pokazali su recept ekipama iz JSL kako treba igrati protiv večitih rivala u Beogradu, imali su danas dosta prostora u kontrama čak i kada su imali igrača manje, a imali su ga dobrih 35 minuta.

Katai je prvo pripretio dobrim udarcem ka golu danas odličnog Trifunovića, ali je pomenuti golman Radničkog sjajno intervenisao, i ova šansa je bilo sve od Zvezde na ovom meču.

Krenuli su Kragujevčani ka golu Rajkovića, stvorili nekoliko poluprilika, a onda je usledio taj 40. minut.

Milovanović i Miljuš su izveli dobar dupli pas, ovaj drugi je došao u situaciju 1 na 1 sa Rajkovićem, golman je odbranio, ali je na loptu natrčao Goljović koji je poslao loptu preko Mbođa i Rajkovića za 1:0!

Ovom prilikom se povredio Rajković, uhvatio se za leđa, i morao je da napusti meč na poluvremenu.

Imali su napadači Radničkog još jednu šansu preko Milovanovića do kraja poluvremena, ali je Rajković reagovao dobro.

zvezda radnicki

U drugom poluvremenu odlična igra Kragujevčana, ponovo su igrali pametno, čekali fudbalere Zvezde da pogreše na njihovoj polovini, što nije bilo toliko retko.

Miljuš je imao dobru priliku da poveća na 2:0, ali nije uspeo da uposli Milovanovića na drugoj strani, a dva minuta kasnije Radnički ostaje sa igračem manje.

Kovačević je zaustavio napad Zvezde, dobio direktan crveni karton, pa je Zvezda imala i igrača više do kraja meča.

Ipak, to nije zaustavilo Radnički koji je imao još par prilika do kraja ove utakmice da dokrajči Zvezdu.

Igrao se 67. minut, Milovanović je prošao po levoj strani, dodao loptu do sjajnog Stevića koji je najviši u skoku i koji donosi radničkom prednost od 2:0!

Nije Zvezda imala prilike sve do 82. minuta kada sudija pokazuje na belu tačku. Rosić je igrao rukom, Ristić je pogodio za 2:1 i tako doneo nadu Zvezdi da može barem do boda u susretu sa poslednjeplasiranom ekipom JSL koja će sigurno naredne sezone igrati u drugom rangu takmičenja.

Imao je Orlandić jednu dobru priliku, sjajno je intervenisao Trifunović koji je postao pravi junak Kragujevčana danas.

Dakle, Radnički slavi, sasvim zaslužena pobeda iako je ekipa odavno već ispala u niži rang takmičenja.

Golove pogledajte ovde, tok meča ovde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

34 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Boris Nedeljkovic
Thursday, 14.05.2015
04:27

ja samo nznm zasto svi ospu paljbu po treneru....a tim katastrofa!!!!....ista stvar i za partizan....da se razumemo....koliko para...toliko muzike....a trener ce onda lako da diriguje kad ima ko da svira....

avatar
Realan 1
Thursday, 14.05.2015
00:40

Gde je onaj lik zvezda bre??????? Da napise komentar na ovu katastrofu.Kao Tole krade za nas,zvezda ima bolji tim,ali FSS nam namestio titulu.

avatar
Povratak kraljaBAN20
Thursday, 14.05.2015
12:04

Pojaviće se takvi za najviše mesec dana da kažu kako im je Tole ukrao 7 titula i 7 LŠ i tako ih nabio u 50M € duga :)

avatar
bojanbokaradivojac
Wednesday, 13.05.2015
21:10

Ajde Lalate budi covek pa podnesi ostavku.Imaj barem trun dostojanstva.Jer ova Zvezdina igra nelici ninasta.Ja da sam skupio 10 svojih drugara iz kvarta bolje bi odigrali od Zvezde danas.Ne znam cemu onaj Gavric sluzi covek 3-4 puta pokusavo da cetrira i svaki put ga izblokiraju.Upropasti kontru jer ne zna na vreme da posalje loptu ka saigracu.Na svakoj utakmici nam vecina napada ide preko Lazovica a sa druge strane nema nikoga.Tri taca dodavanja nemozemo da povezemo igraci ne znaju gde da trce ne znaju gde im je mesto na terenu koliko si ih istumbo.Rano je tebi da vodis Zvezdu.Zvezdi treba iskusan trener.Trener koji ima veliko znaje i iskustvo a ti to trenutno nemas.I cemu napadanje sudija kad si sam kriv za vecinu losih igara.Cemu si malog Lazica sklono iz ekipe posle kiksa u N.Pazaru decko odigra 20 i kusur utakmica bez greske i na jednoj pogresi ti ga sklonis iz ekipe.Neide to tako Lalatovicu.I ti si u Zvezdi kad si igro mnogo gresio pa te nisu slanjali iz tima.Mladom igracu ti trebas da budes podrska a ne da ga sklonjas iz tima.

avatar
Wednesday, 13.05.2015
21:50

U redu, ne branim Lalatovica, cak mi je isao na zivce sa nekim izjavama koje je davao mozda pod emocijama jer voli Zvezdu previse, ali ko to moze da ga zameni a da radi bolji posao sa ovim igrackim kadrom? S obzirom na kvalitet igraca koji poseduje drugo mesto je realno, Partizan je bolja, kvalitetnija i iskusnija ekipa...

avatar
Pera Zambula opet
Thursday, 14.05.2015
18:10

Nije ti kriv Lalatovic vec uprave sadasnja i nekadasnje koje su vam opustosili klub, obrati se Lukicu, Dzajicu, Terzicu i Covicu kome se divis pa tamo trazi krivca, Zvezda niti ima jak tim niti moze da parira Cukarickom a kamoli Partizanu.

avatar
Thursday, 14.05.2015
11:06

Slazem se za Lazica ali mislim da je tu uprava kriva jer im je verovatno isplativije da guraju Jovanovica, za Lazovica isto upravu krivim, sto se tice igre mislim da je Zvezda nema jos od Zigiceve generacije i da je nece imati narednih 5 godina ko god da je trener, a igrace poput Gavrica, Andjelkovica, Cvetkovica, Stojanovica, Bosancica,Parkera i slicnih necu ni da komentarisem niti ima potrebe, sve se vidi iz igara njihovih...

avatar
bojanbokaradivojac
Thursday, 14.05.2015
00:31

Nije stvar u tome sto smo mi drugi i sto cemo na kraju mozda biti i treci.Vec je stvar u tome sto mi nemamo igru.Sto nama u 99% utakmica sve ide preko Lazovica.U ovoj utakmici napadi preko Lazovica 57% na desnoj strani 13% to u modernome fudbalu nemoze.Nije uredu da skloni iz tima malog Lazica koji je odigro 20 utakmica bez grese i on ga skloni iz tima zbog gresaka na jednoj utakmici.Pa koliko je ostatak tima onda zasluzio udaljenja iz tim.Gavric po toj logici nebi trebo da pridje stadionu blize od 10 KM.A ima njih jos takvih.Nije u redu skloniti Lazica iz tima a da igra igrac koji nije do tad odigro ni jednu utakmicu.Nije u redu da mi imamo 6 cetralnih veznih a ni jednog levog veznog.Nije normalno da veci dio prvestva Zvezda na svom stadionu igra sa jednim napadacem.Imaj jos toga.Ako si covek od karaktera onda fino izneses svoje zahteve pred upravu ako oni pristanu na te zahteve a onda ih na kraju ne ispunis podneses ostavku i sve fino kazes u javnost.Da mi navijaci znamo sta se desava.A ne ovako cas ovo cas ono.Neide to tako ipak je ovo Zvezda ma da je ne znam u kakvom stanju ona bila ipak ima svoje ime poznato u celome svetu i ogromnu armiju navijaca.Nije u redu prem njima.Nije bilo ni u redu prema Lazovicu sto mu je onako sramno oduzeta kapiteska trak.Decko je pokazo da mu je Zvezda iznad svega vise nego iko drugi iz kluba.

avatar
Dado Sneža Radusinović
Wednesday, 13.05.2015
20:56

Ma vas sada zanima basket?posle 20 godina...kao sto vas je vaterpolo zanimao dve godine pa više ne.....pa sad ooet vas fudbal ne zanima.....hahahahah fk cirkusijada

avatar
i.sarajevo
Wednesday, 13.05.2015
20:48

koja razlika drugi ili treci nikakva isto liga evrope pa zasto bi prljao ruke gluposti ili mozda ja neznam kod nas samo drugi ide u kvalifikacije za evropu ako je tako izvinjavam se a ako ne onda drugi toliko mrze da neznaju koliko klubova igra kvalifikacije za evropu

avatar
Maximovic
Wednesday, 13.05.2015
21:34

Nisam mislio na evropu, jer vi prvo morate da obezbedite licencu, vec sam mislio na realnost vase velicine. Ali naravno da je bitno I mesto jer od toga zavisi od kog kolakrecete u evropi I mnogo manje vremena za uuigravanjei kupovinu ima.

avatar
Povratak kraljaBAN20
Thursday, 14.05.2015
00:46

Od sledeće evropske sezone svi naši klubovi koji igraju u LE startuju od 1. kola tako da sa tog aspekta je svejedno da li si drugi, treći ili osvajač kupa/četvrti na tabeli.

avatar
Dado Sneža Radusinović
Wednesday, 13.05.2015
20:44

Ma ne niste vi krivi?! Ide ona vasa ,tole,reflektori,Partizan,vreme,klima,noc,lopta,sudije.,...svi su drugi krivi za vas minus....

avatar
Ginola
Wednesday, 13.05.2015
20:42

Treba da nas je sramota ovoga,svaka cast fudbalerima Radnickog na zasluzenoj pobedi!Pola njih doslo sa raznih poljana i odmah umislili da su zvezde neke!Nekad je bila cast igrati za Zvezdu i Partizan,nije mogao svako tamo da igra,a ovo danas je sramota.Probili smo dno.P.S.Cestitke komsije na tituli.

avatar
Max Bunker MB
Wednesday, 13.05.2015
20:41

Sta rece Orlandic? Sta rece Lajatovic? Drugo mesto realnost CZ? Neee nije ni drugo mesto realnost, vasa realnost je 7. mesto. Vasi dresovi, domaci teren, protivnik igraca manje, penal za vas, Radnicki vec ispao a ni pod takvim okolnostima ne mozete da pobedite. Dajte im licencu da u julu gledamo komediju.

avatar
D.Green4 Black&White
Wednesday, 13.05.2015
20:40

KOJA SRAMOTA ... :)

avatar
Đuka 13
Wednesday, 13.05.2015
20:36

Čestitke za Radnički,a manekeni sram vas bilo!!!

avatar
Bata
Wednesday, 13.05.2015
20:29

Očekujem hitan sastanak U.O. i saopštenje

avatar
Srba Stamenkovic
Wednesday, 13.05.2015
21:33

I protest FSS zbog sudjenja.

avatar
Srba Stamenkovic
Wednesday, 13.05.2015
21:33
avatar
Carina
Wednesday, 13.05.2015
20:24

Zasto nigde necemo mrdnuti iz osrednjosti? Jer Bajern gubi od Barselone i treba im 5 golova da prodju dalje i svi znaju da ih nece postici ali igraci Bajerna grizu za svaku loptu jer iako ce ispasti, hoce da ispadnu pobedom i posle meca navijaci Bajerna su videli trud i zelju i ne mogu da kazem da su zadovoljni, ali sigurno nisu revoltirani, kao sto smo verujem svi mi posle ovakvih rezultata. A mi smo saznali da smo posle derbija izgubili titulu i prestao je da se igra fudbal. Lalatovicu otkaz i AMAN UPRAVO DOSTA SA ANONIMNIM STRANCIMA, PUSTITE DECU DA IGRAJU, PA STA NAM BUDE!

avatar
pjer
Wednesday, 13.05.2015
20:17

kad kupujete,kupuj te do kraja da ne bude providno sve sto ste do sad uradili

avatar
Povratak kraljaBAN20
Wednesday, 13.05.2015
20:17

Najbolji tim u državi? Titula? Klinci koji vrede 10-12M €? Neko vam ukrao titulu?

avatar
Maximovic
Wednesday, 13.05.2015
20:15

Bas cudno civ se znalo da je pitanje sampiona reseno odma 2 kiksa. Sad opet terza mora prlja ruke da na kraju nebi bili I treci :)

avatar
Zoran Vukic
Wednesday, 13.05.2015
20:13

Tole namestio mec Ristic povrden(krajnici)falijo Jovic nema ko gol da postigne

avatar
FRATRIA
Wednesday, 13.05.2015
20:12

Vise nego zasluzena pobeda Radnickog, iako su u jos tezoj financijskoj situaciji, iako su cak i bez dresova dosli danas su pokazali kako se bori i igra za svoj klub. Mogu da budu primer ovim nasim nabedjenim primadonama koji misle da su neko i nesto a ovu nasu jadnu ligu ne mogu da osvoje, daj boze da izvucemo 3. mesto ali cisto sumnjam. Treba da vas je sramota! I tebe Lalatovicu, kakva rasprava sa sudijama? Sta nisu danas svirali? Dali smo gol iz blago receno sumnjive situacije gde je Gavric cini mi se bio u ofsajdu pre penala. Lose, jadno, bedno, bezvoljno i bez trunke srama, ne znam samo kako mozete da pogledate jedni druge u oci u svlacionici. Ako se kojim slucajem sredi Euro licenca ispadamo u prvom kolu zagarantovano sa ovakvom igrom ma ko bio protivnik. Ja se vise nikad ne bih pojavio na terenu od sramote nakog prikazanog ovog proleca, vazi za sve do jednog igraca osim Rajkovica ! Decko ako si pametan raskidaj ugovor i bezi u bilo koji drugi klub u inostranstvu, za tebe nema zime, proguraces se do velikih klubova, makar krenuo iz belgijske trece lige ali bezi odavde cim prije!

avatar
gunner14
Wednesday, 13.05.2015
20:03

Svaka cast strucnom konsultatnu na Prvoj za komentar da ovi ljudi brukaju i sramote Zvezdu. Da je ovo najlosija generacija Zvezde ikada. Da su pokazali da nemaju pobednicki mentalitet i da se ovako ne igra za Zvezdin grb. Da velika vecina igraca nije dorasla klubu. I da sebi jedna Zvezda ne moze dozvoliti da izgubi kuci od poslednjeplasiranog kluba pa kakva god da je situacija u borbi za titulu. Dno dna. Sramota. Po ko zna koji put sam duboko razocaran. Iz svog ovog crnila izdvojio bih samo golmana Rajkovica i Ristica koji je jedini iole nesto pokusavao i trudio se. Ako nista bar ga je komentator najvise puta pomenuo. P.S. Mozemo pricati o Lalatovicu i njegovim trenerskim metodama koliko hocemo (nemojte misliti da ga branim), ali jednostavno Murinjo sa nekim igracima iz Zvezde ne bi znao sta da radi.

avatar
Alexander Stonsky
Wednesday, 13.05.2015
20:17

Pogledaj sta je Miha uradio u Sampdoriji. Trener ima dosta odgovornosti, ali ipak ako nema neke igrace tesko se sta moze.

avatar
Raky_b
Wednesday, 13.05.2015
20:21

ne znam cemu cudjenje!?npa ovo i jeste realno merilo snage CZ, samo posto ima ime, mnogo toga joj se gleda kroz prste...pa je se gura, pusta, poklanja....i tako je uporno druga, iako realno nije joj mest oni tu.nne samo ove sezone, vec nekoliko njih za redom.

avatar
Javier FRAN YESTE 10
Wednesday, 13.05.2015
20:02

Klima se drugo mesto komsije :)

avatar
Carina
Wednesday, 13.05.2015
20:29

Kad nismo prvi nije bitno da li cemo biti drugi ili treci, sanse da prodjemo poslednje kolo kvalifikiacija LE(i da stignemo dotle to ce nam trebati da nas pogleda zreb) su minimalne.

avatar
Javier FRAN YESTE 10
Thursday, 14.05.2015
16:05

Imaš pravo...

avatar
Кун
Wednesday, 13.05.2015
20:01

Ne mozemo da damo gol najgoroj ekipi u ligi a da to nije penal, primamo od te ekipe dva gola na nasem terenu... E moja Zvezdo