Zvezda - Koliko navijača ima pravo glasa?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 08.09.2015.
21:07
Izvor: Sportske.net

Nedelju dana uoči raspisivanja opštih izbora u našem najtrofejnijem fudbalskom klubu pojavila se informacija vezana za broj onih koji će imati pravo glasa.

Beta/BranislavBožić/Dr
Beta/BranislavBožić/Dr

Povezane vesti

Odlukom Upravnog odbora koji je praktično rasformiran nakon sednice održane početkom avgusta, opšti izbori u fudbalskom klubu Crvena zvezda biće raspisani tri dana nakon 149. "večitog derbija".

Raspisivanje izbora zakazano je za 15. septembar, a saglasno Statutu i Pravilniku o izborima, biće održani deset do 30 dana od momenta raspisivanja, što će reći da će Crvena zvezda dobiti novo rukovodstvo najkasnije sredinom oktobra.

Dobro je poznato da pravo glasa na izborima imaju samo oni punoletni navijači koji poseduju člansku kartu i uredno plaćaju članarinu.

Takvih je u datom trenutku 4.730 što znači da će o novom rukovodstvu FK Crvena zvezda odlučivati nešto manje od 5.000 osoba, s tim što treba uzeti u obzir činjenicu da neće svi oni navijači koji uredno plaćaju članarinu izaći na izbore.

Podsećamo da je na prethodnim izborima praktično na snazi bio bojkot jer je za Svetozara Mijailovića glasalo ukupno 200 navijača od 243 koji su ubacili listić u kutiju.

Tek nakon "večitog derbija" otpočeće prava trka za vodeće pozicije u Crvenoj zvezdi pa ostaje da vidimo ko će se sve uključiti u borbu za fotelje na stadionu "Rajko Mitić".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke