Zvezda - Ko su bivši, ko pakuje kofere, ko je najbliži "Marakani"!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 09.01.2017.
19:37
Izvor: Sportske.net

Nakon prozivke koju je Miodrag Božović obavio u ponedeljak ujutru postalo je dosta jasnije kako bi Crvena zvezda mogla da izgleda na proleće. Obelodanjen spisak "bivših", onih koji "pakuju kofere", ali i onih koji su već stigli na "Marakanu" ili su blizu

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde okupili su se u ponedeljak na stadionu "Rajko Mitić" gde je trener Miodrag Božović obavio prozivku i predočio kako trenutno stoje stvari kada je kadrovska situacija u pitanju.

Strateg crveno-belih i generalni direktor Zvezdan Terzić progovorili su o tome ko su igrači na koje se više ne računa, ali je bilo reči i o tome ko bi još mogao da napusti klub ili da mu se priključi.

Pođimo od onoga što je već završeno, a to su odlasci trojice stranaca Danijela Avramovskog, Huga Vieire i Pabla Moučea koji je šest meseci ranije okončao pozajmicu i vratio se u Južnu Ameriku.

Pored pomenute trojice klub će napustiti još najmanje dvojica igrača, a dozvolu da idu imaće još četvorica momaka među kojima su Miloš Cvetković, Damir Kahriman, Petar Orlandić i Mihailo Ristić.

"Fibel odlazi, imamo tri štopera, Le Taleka, Lukovića i Rendulića i mislim da ćemo sutra dovesti i četvrtog. Sa Babunskim smo juče razgovarali i napravićemo sporazumni raskid ugovora, on nije zadovoljan malom minutažom koju je imao. Rastali smo se na prijateljski i korektan način. Razgovaramo i sa Kahrimanom s obzirom na to da nije u prvom planu jer se mladi Filip Manojlović odlično pokazao, i njemu je u interesu da pronađe novu sredinu" objasnio je Zvezdan Terzić.

Desnom beku Milošu Cvetkoviću je istekao ugovor, ali se on danas javio na dužnost iako se spekuliše da će kod Nenada Lalatovića na Banovo Brdo, dok će Marko Petković dobiti novi ugovor.

"Petkoviću ističe ugovor sledećeg juna, imali smo ponuda za njega. Marko je korektan momak koji uvažava i interese kluba i ovih dana privešćemo kraju pregovore sa njim oko potpisivanja novog ugovora. Ukoliko sve prođe u redu sigurno nećemo dovoditi desnog beka koji je ozbiljna konkurencija. Moguće je da ćemo dovesti mladog igrača koga ćemo pripremati da, u slučaju Petkovićevog odlaska u junu, može da odgovori zahtevima Zvezde" dodao je Terzić.

Kako je istakao generalni direktor Crvene zvezde, stranci nemaju dozvolu da idu iako za Gelora Kangu postoji najbolja ponuda, ali će zato Mihailo Ristić najverovatnije biti prodat.

"Espanjol je jedan od zainteresovanih klubova za Ristića, pregovori su u toku. Postoji velika verovatnoća da on napusti Crvenu zvezdu u januarskom prelaznom roku. Mislim da će se tu i završiti što se tiče odlazaka iz kluba" poručio je Terzić.

Prvog dana na prozivci su se pojavila trojica novih igrača, a u pitanju su Srđan Vujaklija (Borac), Nemanja Milić (Spartak) i Marko Senić (Bajer Leverkuzen), dok se nova pojačanja očekuju u danima koji slede.

"To su nova tri pojačanja koja su od prvog dana sa ekipom, a očekujem da ćemo u toku sutrašnjeg dana imati još jedan novi potpis. Znate dobro da je štoperska pozicija nešto što je problematično u Zvezdi već duži vremenski period" dodao je generalni direktor crveno-belih.

Sudeći na osnovu rečenog, naredno pojačanje Crvene zvezde biće štoper Bogdan Planić ali ima tu još imena kojima bi "Delije" mogle da se nadaju.

Pre svega se misli na Konstantina Budeskua, ali i na novog napadača jer je Hugo Vieira otišao, a za Petra Orlandića postoji interesovanje Urala.

"Dovodimo novog špica koji je potpuno drugačijih karakteristika od Vieire i koji je kompatibilan sa ostalim igračima i sa stilom igre Crvene zvezde. Mi moramo da imamo devetku, visokog, moćnog igrača sa sjajnom igrom glavom" objasnio je Terzić.

Ako sumiramo sve rečeno i prisetimo se imena koje su u prethodnim nedeljama dovođena u vezu sa Crvenom zvezdom, evo kako trenutno stoje stvari kada je reč o zimskoj transfer pijaci na "Marakani".

Otišli:
Danijel Avramovski (Olimpija)
Hugo Vieira (Jokohama Marinos)
Pablo Mouče (kraj pozajmice)

Najbliži odlasku:
Tomas Fibel (?)
Miloš Cvetković (Čukarički)
David Babunski (Bursa, Jang Bojs)
Damir Kahriman (?)
Petar Orlandić (Ural)
Mihailo Ristić (Espanjol, Makabi Tel Aviv)

Došli:
Nemanja Milić (Spartak)
Srđan Vujaklija (Borac)
Milan Senić (Bajer Leverkuzen)

Potencijalni dolasci:
Bogdan Planić (Vojvodina)
Konstantin Budesku (slobodan igrač)
Milan Pavkov (Radnički Niš)
Vadim Demidov (slobodan igrač)
Dejan Meleg (Vojvodina)
Nikola Maraš (Rad)
Milan Mitrović (Mersin)
Sotiris Ninis (slobodan igrač)
Abraham Frimpong (Napredak)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
HEJ PJANO21
Tuesday, 10.01.2017
09:33

Ja bi samo Maraša doveo, sa ovog spiska. Možda i Planića, ako je jeftin. Ostali su ispodprosečni igrači i dolaze samo zbog dilova sa Terzom.

avatar
Red Wolf
Monday, 09.01.2017
21:54

Kakvo produzenje sa petkovicem ćeraj to. I Lukovica,cvetkovica, andjelkovica. Greska sa Babunom i Risticem.

avatar
Petar Đorđević
Monday, 09.01.2017
20:55

Odlaze i Sikimic ,Orlandic i Ilic ...