Zvezda - Ko će napustiti "kuću Velikog brata"?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 27.10.2014.
10:20
Izvor: Sportske.net, Sport

Zvezda je smanjila prednost Partizana, ali niko nije zadovoljan jer ekipa nema igru. Lalatoviću prekipelo, u decembru će uzeti u ruke "metlu", ko će biti "počišćen"?

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Nenad Lalatović je bio ljut nakon meča sa Donjim Sremom, ali to je samo kap koja je prelila čašu. Naime, igra Zvezde je bila ispod svakog kriterijuma, a mladi stručnjak je najavio otkaze nekolicini igrača na zimu.

On je potencirao fudbalere kojima je pružena šansa da se vrate posle pauze, što navodi na pomisao da će neki stariji igrači na kraju jeseni morati da napuste "Marakanu".

Uz konstataciju da je viđena igra sramna, Lalatović je odbacio opravdanja tipa teške finansijske situacije, kašnjenja plata i svega što prati Zvezdu u poslednjih nekoliko godina.

Pa, ko bi mogao da ode iz kluba?

Za sada je najveće razočaranje Katai koji istina nije dugo igrao i za koga u Zvezdi tvrde da mora da radi bolje i da prođe kompletne pripreme kako bi bio od pomoći. Ako se setimo njegovih igara iz Voše, jasno je da može mnogo bolje, mada je tek na kašičicu dobijao šansu ove jeseni.

Isto važi za povratnika Despotovića koji nije prvi špic, tačnije iza Rakića i mlađanog Luke Jovića je u rotaciji. I subotnji meč je pokazao da Zvezda ne funkcioniše sa dva špica, ko zna, možda će i nekadašnji fudbaler Spartaka koji je "Marakanu" napustio jer mu nije pružena šansa ponovo otići iz kluba u kome je ponikao.

I Gogića nema nigde, ali on nije ni igrao protiv Donjeg Srema, manje-više se zna da čeka januar da napusti klub. Od igrača koji nisu standardni, na terenu je bio Stefan Đorđević sa kojim je Lalatović radio u Voždovcu i koji je zamenio Mijailovića.

Ima i nekih igrača koji nisu blizu tima, čak ni na klupi, pa treba očekivati da najmanje trojica ili četvorica napuste klub. Videćemo šta će se promeniti u preostalih pet ili šest nedelja koliko još traje jesen. Neki od fudbalera šansu da vrate poverenje imaće u kupu protiv Rada, a zanimljivo da će "Građevinari" biti rival i u narednom prvenstvenom meču.

Zvezda će morati da igra mnogo bolje kako bi popravila utisak iz poslednjih mečeva, pre svega protiv Pećinčana kada je igra bila ispod svakog kriterijuma...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke