Zvezda i na RTS-u i na Areni, a Partizan?!

Autor: Darko Mitrović
sreda 23.08.2017.
10:54
Izvor: Sportske.net

Pogled na sutrašnje programske šeme razlog je za brigu navijača Partizana.

BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Povezane vesti

Prava istina o vrednosti najboljih srpskih klubova u ovom trenutku videće se sutra uveče, kada Crvena zvezda dočekuje ruski Krasnodar, a Partizan gostuje Videotonu.

I crno i crveno-beli imaju rezultate koji im daju nadu u plasman u Ligu Evrope, ali da sve ne ostane samo na nadi, i jedni i drugi će morati još bolje nego što su to učinili prošlog četvrtka.

Zvezda će pred svojim navijaima juriti zaostatak od jednog gola iz Krasnodara, a Partizan praktično kreće ispočetka u Felšutu, s obzirom da u Beogradu nije bilo golova.

Interesovanje za obe utakmice je ogromno. Dok se Rusi bune zbog stanja terena, na ''Rajku Mitiću'' se očekuju pune tribine, a oni koji ne budu mogli da uživo prisustvuju ovoj jutakmici imaće priliku da je gledaju ili na prvom programu RTS-a, ili na kanalu ''Arena Sport 3'', sutra od 21 čas.

Partizan će u Mađarskoj svoj meč početi sat ranije, očekuje se da će na ''Pančo Areni'' u Felšutu imati podršku par stotina svojih navijača, ali šta mogu da očekuju oni koji planiraju da ovu utakmicu odgledaju u TV prenosu?

Ako pogledate sutrašnje programske šeme na RTS-u i Areni Sport, TV prenos iz Felšuta još uvek se ne najavljuje, pa se postavlja pitanje da li će ga i biti. U vreme kada Partizan bude igrao svoj meč, RTS 2 i Arena Sport 1 će prenositi odbojkašku utakmicu između reprezentacija Poljske i Srbije na Evropskom prvanstvu. Taj meč počinje sutra u 20:30h.

Ipak, imajući u vidu važnost utakmice, verujemo da će ljubitelji fudbala ipak imati priliku da na svojim TV prijemnicima kombinovano prate i Zvezdu i Partizan.

U međuvremenu, a RTS-a se oglasila Olivera Kovačević, koja je na Tviteru podsetila na zgusnut raspored utakmica sutra uveče, pitajući kritičare kako da se sve smesti na dva kanala RTSa.

 
---

Takođe, na Tviteru je počeo da kruži mejl glavnog i odgovornog urednika Arene Sport Siniše Božovića, u kojem ističe da navijačke strast treba ostaviti po strani i da se još uvek radi na obezbeđivanju prenosa iz Mađarske.

''Prvo, kada igra šampion države onda je to događaj od nacionalnog tv interesa. To automatski znači da javni servis te zemlje ima prednost preče kupovine. Ovog puta RTS je pokušavao da nađe modus da u isto vreme prenosi tri događaja (poštujući ranije preuzete obaveze oko prenosa odbojkaške utakmice Poljska - Srbija). Nisu uspeli da pomere termin početka utakmice na 19 časova, pa su na kraju morali da odustanu od direktnog prenos.

Drugo, velike svote novca za otkup prava smo raspoloženi da ponudimo našim klubovima, ne i stranim. Novac želimo da vratimo u naš sport kao društveno odgovorna firma koja podržava sport u Srbiji i regionu".

Hajde malo da navijačke strasti stavimo po strani, da realno sagledamo stvari i na kraju sačekamo da i zvanično dobijemo potvrdu emitovanja utakmice iz Mađarske.

Ceo dan to čekamo da bismo onda mogli da organizujemo studijski program, programsku šemu, ekipu koja bi trebalo da ide u Mađarsku", navodi se u ovom mejlu, ali se još uvek očekuje konačan epilog.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak