Zvezda i ''Grof'' - Šta ako u Evropi ne krene po planu?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 10.03.2016.
11:02
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Rekordna serija pobeda, rekordna bodovna razlika u odnosu na konkurente, titula na vidiku... sve to daje mnogo razloga za optimizam crveno-belima kada je u pitanju pohod na plasman u Ligu šampiona tokom leta.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Ovih dana ponovo je aktuelizovana priča o novom ugovoru za šefa struke Miodraga Božovića, koji bi saradnju sa Crvenom zvezdom trebalo da produži do leta 2018. godine.

Prema uveravanjima iz kluba, jedini razlog zbog kojeg se to već nije dogodilo, jeste želja da se i teoretski obezbedi titula, pa da se onda krene u nove planove i postavljanje natrednih ciljeva.

Na tu temu je za ''Informer'' govorio i sportski direktor Crvene zvezde Blažo Raosavljević, koji veruje da oko nastavka saradnje sa Miodragom Božovićem ne bi trebalo da bude nikakvih problema.

''Božović ne postavlja uslove kad je reč o Zvezdi. Da je postavljao uslove, ne bi ni došao ovde, jer on može da radi u inostranstvu za više novca.

Ovde je iz ljubavi, jer voli klub, a mnogi to ne razumeju. Siguran sam da ćemo se sve lako dogovoriti, samo da mi najpre osiguramo prvo mesto'',
poručio je Raosavljević.

A kada dogovor bude ozvaničen na papiru, pred trenerom Božovićem i njegovom ekipom koja u svojim redovima više neće imati Marka Grujića, biće postavljen novi, još teži i još važniji cilj - plasman u grupnu fazu takmičenja u Ligi šampiona, ili eventualno u Ligi Evrope.

Jasno je da će crveno-belima biti neophodna dodatna pojačanja u igračkom kadru kako bi se taj cilj ostvario, ali se postavlja i pitanje šta u slučaju neuspeha u evropskim kvalifikacijama?

Pomenuti list spekuliše da Zvezda ''mora da bude spremna i na takav scenario'', da bi u tom slučaju moglo da dođe do velikih promena u ekipi, da ni ostanak najboljih igrača više ne bi bio izvestan, ali bi se postavljalo i pitanje da li bi i trener Božović ostao u Zvezdi u takvoj situaciji, bez obzira na produžetak saradnje koji se očekuje.

Naravno, svi se nadaju da takav scenario neće ni biti aktuelan narerdnog leta na Marakani i da ćemo Zvezdu gledati u grupnoj fazi jednog od dva evropska takmičenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 10.03.2016
21:03

A zašto bi vam nešto loše krenulo u Evropi? Pa igrate fantastično, neprikosnoveni ste u SL (u Kupu ste imali loš dan, protiv Kairata dva loša dana i to nije bio taj sastav tako da se to ne računa), imate 22 uzastopne pobede, skor 23-2-0, i to vas sudija pokrale protiv Metalca i Radničkog, dobili ste veoma ubedljivo i lako oba derbija, mogli ste da date gol Partizanu kad biste poželeli nego vam nije trebalo više, imate impozantnu gol razliku, najboljeg strelca u zemlji, najboljeg trenera na Balkanu, najboljeg levog beka u Evropi, najbolje navijače na svetu i sa takvim kvalitetom prosto ne biste trebali da imate problema u kvalifikacijama za LŠ!

avatar
Revolt revolta
Friday, 11.03.2016
13:07

-32,kad se podeli,koliko je to losih dana ?

avatar
MozdaRealan
Thursday, 10.03.2016
20:01

Од једног другара са сазнао незванично шта Звезда планира за Европу. Постоји понуда неког италијанског клуба за Петковића и Катаија и вјероватно ће је прихватит. Довест ће штопера из наше лиге неког као и бека, покушаће вратити Бошка Јанковића, довести брата Бабунском а бомба коју најављују је Филип Ђуричић. Мислим да би ово било одлично и да би Звезда коначно могла нечему да се нада у Европи

avatar
Thursday, 10.03.2016
15:57

ne dirajte mi grofa! stize novi ugovor za najveceg svetskog maga!

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Thursday, 10.03.2016
14:02

Već prpa, neki novi Kairat će da pokaže da Srpske sudije ne dobijaju mečeve u evropi!

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Thursday, 10.03.2016
13:31

Za sad je najvažnije da što duže traje dominacija u Srbiji.

avatar
denikv
Thursday, 10.03.2016
17:53

da za evopu niko ne mari od 2006 god. sta ti pricas.

avatar
ACACHELSEA
Thursday, 10.03.2016
12:48

Kada dodje leto videcemo koliko je ta serija pobeda i titula ne bitna i doce neka vele sila od kluba poput Kairata da ih izbaci i otrezni.

avatar
Dusan Petrovic
Thursday, 10.03.2016
18:05

NEBITNA, DOĆI ĆE Prvo nauci pravopis, pa onda iznosi misljenje!!!

avatar
ЦРНО-БЕЛА ЕМИНЕНЦИЈА
Thursday, 10.03.2016
18:58

VELESILA si zaboravio, to je jedna rec...

avatar
Thursday, 10.03.2016
12:12

Zašto iz ljubavi nije došao privatnim prevoznim sredstvom?!