Zvezda deklasirala Nišlije na oproštaju od titule, sjajni Boaći!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 21.05.2017.
20:25
Izvor: Sportske.net

Ubedljiva pobeda Zvezde na kraju sezone u Superligi, titula izgubljena, ostaje nada u osvajanje Kupa narednog vikenda.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde oprostili su se od titule prvaka ubedljivom pobedom nad niškim Radničkim na ''Rajku Mitiću'', u poslednjem kolu plej-ofa Superlige - 4:0 za ekipu Boška Đurovskog, uz sjajnu partiju trostrukog strelca Ričmonda Boaćija.

Prvi su pripretili gosti, Miloš Stanković je u sedmom minutu pokušao sa dvadesetak metara posle kornera za Nišlije, ali je lopta otišla pored leve stative gola golmana Kahrimana.

Nepun minut kasnije još jedna obećavajuća akcija gostiju, Kojić je povukao kontru, ali se jedan njegov saigrač našao u ofsajdu kada mu je predao loptu u kaznenom prostoru Zvezde.

Ali, vrlo brzo Zvezda preuzima potpunu kontrolu dešavanja na terenu i u 18. minutu crveno-beli koriste svoju prvu pravu priliku na ovoj utakmici. Jednu izbijenu loptu iz kaznenog prostora Radničkog Mihailo Ristić je glavom vratio ka Boaćiju, koji je izbegao ofsajd zamku, obišao golmana Bajića i rutinski je poslao u mrežu - 1:0.

U 28. minutu meča nova stopostotna prilika za Boaćija. Srđan Plavšić je probio po desnoj strani, proigrao napadača crveno-belih koji iz prve šutira, ali prečka spasava gol Nišlija, ostaje 1:0.

Samo četiri minuta kasnije, još jednom je uzdrmana prečka Nišlija! Ovoga puta je Mihailo Ristić uputio projektil sa oko 25 metara, ali baš kao i Boaći nije imao sreće da ta lopta završi u mreži.

U tim trenucima novi problem za goste iz Niša. Napadač Nemanja Kojić se požalio na povredu i nije mogao da nastavi meč, pa je njegovo mesto zauzeo Apostolović. Uzvratio je Mrkić u 36. minutu na sličan način, gađao je pod prečku, ali je Kahriman odlično reagovao.

Na poluvreme se otišlo minimalnom prednošću Zvezde, a u pauzi je trener domaćih Boško Đurovski odlučio da umesto mladog Vanje Vučićevića na teren pošalje Nemanju Milića i to mu se isplatilo posle nepuna tri minuta igre u nastavku.

Milić je prošao po desnoj strani, uputio zatim centaršut po zemlji u kazneni prostor gde je Ričmond Boaći kaznio lošu reakciju odbrane gostiju i po drugi put savladao Bajića - 2:0.

U 58. minutru Srđan Plavšić u stilu Arjena Robena šutira sa ivice kaznenog prostora, ali prečka je po treći put na ovoj utakmici spasla gol gostiju iz Niša! Dva minuta kasnije uzvraća Mrkić, šutirao je sa desetak metara, iskosa sa leve strane, pored Kahrimanoog gola.

Ali, već u 61. minutu, Boaći postiže svoj het-trik na ovoj utakmici, a ukupno 12. prvenstveni pogodak u prolećnom delu sezone. Ovoga puta akcija Zvezde je tekla po levoj strani, a posle centaršuta Boaći je ostao usamljen na oko 15 metara od gola, imao je vremena i da se namesti, a onda hje uputio precizan udarac za 3:0.

OVDE
možete da vidite njegove golove iz drugog poluvremena.

Tu se crveno-beli nisu zaustavili, u finišu meča sjajna akcija Milijaš-Anđelković-Marko Petković, koji sa desetak metara od gola Bajića pogađa mrežu za konačnih 4:0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 21.05.2017
21:55

Upadao je Boaći u našem prenosu svojim golovima. Utakmica je za istragu.

avatar
KianyRiws
Sunday, 21.05.2017
20:51

Djurovskog ostaviti na mestu trenera,oterati nepodobne,od mladjih videti ko moze sa seniorima i izabrati nove ljude u vrhu uprave!!!

avatar
Аполо
Sunday, 21.05.2017
20:29

Sad cemo tezim putem probati do LE, ako ne uradimo nista kao dosad onda lepo treba rasprodati igrace i nadam se konacno pruziti sansu mladjima. Toliko stranaca je dovedeno, prodato, pusteno, mislim da je svima jasno da nije imperativ da igrac mora biti stranac da bi poboljsali igru, cast izuzecima Donaldu i Le Teleku koji su konstantni.

avatar
Bari 1991
Sunday, 21.05.2017
20:27

Titulu smo izgubili jer trener nije smeo lukovica da ostavi na klupi,gurali Ristica na beka a trebao je na sredini umjesto la taleka I forsiranje ruiza to nas je kostalo titule.