Zvezda danas i pre 9 godina - Oni su vodili poslednju bitku za LŠ na "Marakani"!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 19.07.2016.
19:49
Izvor: Sportske.net

Nepunih devet godina prošlo je od poslednje utakmice koju je Crvena zvezda na "Markani" odigrala u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Sećate li se kojih 11 je tada izašlo na megdan Rendžersu?

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Fudbalski klub Crvena zvezda večeras posle nepunih devet godina igra na domaćem terenu utakmicu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Krajem avgusta 2007. godine gost najtrofejnijeg srpskog kluba bio je škotski Rendžers koji je remjem bez golova uspeo da sačuva prednost iz Glazgova (1:0) i da se plasira u grupnu fazu Lige šampiona.

Crvenu zvezdu je tada vodio Milorad Kosanović a u startnoj postavi su, za razliku od večerašnje utakmice, bila samo trojica stranaca.

Koliko je vremena prošlo od tog poslednjeg nastupa u kvalifikacijama za Ligu šampiona na "Marakani" govori i tužni podatak da je tadašnji prvotimac crveno-belih Lukaš preminuo od srčanog udara prošle godine.

Portugalac je bio jedan od trojice stranaca koji su počeli meč sa Rendžersom, a pored Lukaša u timu su bili Ibrahim Gaj i Segundo Kastiljo.

Ne treba zaboraviti da je Zvezda i tada imala veliki broj stranaca u timu ali su Ernan Barkos, Gregož Bronovicki i Maurisio Molina duel sa Rendžersom počeli sa klupe a samo je Barkos dobio šansu od 69. minuta.

Pogledajte postavu koja je igrala poslednji meč kvalifikacija za Ligu šampiona na "Marakani" i ona koja će večeras izaći na megdan Valeti.

Crvena zvezda (2007) - Ranđelović, Basta, Tutorić, Gaj, Anđelković, Lukaš, Kastiljo, Koroman, Milijaš, Burzanović, Đorđević;



Crvena zvezda (2016)
- Kahriman, Cvetković, Rendulić, Fibel, Ibanjez, Donald, Le Talek, Mouče, Kanga, Katai, Hugo Vieira;

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Wednesday, 20.07.2016
08:25

Umalo. Gorela je Marakana, i opet ce!

avatar
Dusan Vukasinovic
Tuesday, 19.07.2016
21:10

Tutoric ,kakva rupa u odbrani za razliku od ovih danasnjih ,koji nisu nesto isto...

avatar
LuisSuarezFB
Tuesday, 19.07.2016
20:29

Joj kada se setim ovoga. Tada sam bas aktivno pratio nas fudbal i posebno Crvenu Zvezdu. Znao sam sve igrace za razliku od sada. Ibrahim Gaj je meni tada kao detetu od 9 godina bio tako dobar u odbrani kao i Kastiljo. Prelepo vreme..

avatar
cukambre
Tuesday, 19.07.2016
22:35

Gaj ubica.Lopta slobodno moze da prodje al igrac nikad :)

avatar
cukambre
Tuesday, 19.07.2016
20:13

Samo sto me srcka nije strefila kad je Burzanovic propustio onu priliku.

avatar
Markо Đorđević
Tuesday, 19.07.2016
20:04

Boze kao juce da je bilo...Ova i utakmica sa Bajernom kasnije su mi ostale u secanju. Sjajna generacija, steta sto Filip nije dobio vecu sansu.