Zvezda - Da li je ovo ključ evropskog neuspeha?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 26.08.2016.
20:13
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije oprostio se od Evrope utešnim remijem u revanšu sa Sasuolom, a dani pred nama trebalo bi da otkriju uzroke novog neuspeha na međunarodnoj sceni.

Beta/Miloš Miškov/Ev
Beta/Miloš Miškov/Ev

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak su remizirali sa italijanskim Sasuolom pred svojim navijačima (1:1) i tako se oprostili od evropskih takmičenja u "sezoni kupanja" devetu godinu za redom.

Mnogo je toga već rečeno o uzrocima novog evropskog neuspeha, a čak je i sam trener Miodrag Božović nedvosmisleno ukazao na osnovne probleme zbog kojih "Delije" ponovo neće gledati voljeni tim u grupnoj fazi jednog od dva evropska takmičenja.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde premotao je juče film na zimski prelazni rok i otkrio da je angažovanje Brazilca Edsona bio veliki promašaj koje je crveno-bele skupo koštao.

Šampion Srbije nadao se da će Edson biti stub odbrane u prolećnom delu sezone i da će to biti garant za uspeh u Evropi jer je svima bilo jasno da zadnja linija tima ima najviše slabosti.

Brzo je postalo jasno da Edson nije kalibar za Superligu, a kamo li za Evropu, pa je u letnjem prelaznom roku "gašen požar" Tomasom Fibelom. Pokazalo se, međutim, da ni Francuz nije doneo ono što je bilo potrebno Zvezdi.

Ne treba zaboraviti, a to je napomenuo i Miodrag Božović, da je na meti bio i Milan Mitrović ali se njegov transfer izjalovio i na kraju nije pojačao crveno-bele.

U takvim okolnostima Miodrag Božović je bio primoran da improvizuje ali se čini da je u toj improvizaciji preterao pošto ista defanzivna linija nije vezala dve uzastopne utakmice na startu nove sezone!

Na desnom beku po pravilu su se smenjivali Miloš Cvetković i Marko Petković, na levom Luis Ibanjez (dok nije napustio klub), Mihailo Ristić i Dušan Anđelković, a na štoperskim pozicijama su se rotirali Tomas Fibel, Zoran Rendulić, Aleksandar Luković i Damjan Le Talek.

Činjenica je da je Miodrag Božović preterao sa rotacijama i da je zadnja linija sačinjena od onoga što je najbolje, ma ko to bio, morala da igra na svakoj utakmici kako bi se što bolje uigrala za odlučujuće mečeve.

Ovako, Crvena zvezda je u Evropi na šest utakmica primila 10 golova pa sve navedeno nedvosmisleno potvrđuje da je osnov problema bio u nedostatku kvalitetnih defanzivaca i uigranje zadnje linije.

Da dodamo na sve to da ni Damir Kahriman u novoj sezoni ne pruža partije kakve je pružao u prethodnih godinu dana pa se na taj način samo uklopio u sivilo defanzvne linije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 27.08.2016
13:16

Niko ne pominje DVA ZADNJA VEZNA i njihovu (nikakvu) defanzivu...

avatar
Don.Mile
Saturday, 27.08.2016
10:40

u Evropi nema satelita da vas pustaju ... u shala mala super ligi moze da igra ko hoce kad Terza vodi sve ...

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Saturday, 27.08.2016
12:11

Sto nas vi pustili onda,sto niste pobedili ili makar bili blizu pobede hahaha

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Saturday, 27.08.2016
13:57

igrali smo grupnu fazu,dok nije tole dosao,onda je krenulo unistavanje zvezde ali i tome je dosao kraj,sad ces moci samo da gledas u te slike,vise neces imati gde da se slikas hehe

avatar
Don.Mile
Saturday, 27.08.2016
13:34

sto vi onda niste nikad igrali grupnu fazu LS ili LE pre 10 godina ili makar blizu dosli ?

avatar
ACACHELSEA
Saturday, 27.08.2016
13:18

Jel ti stvarno verujes da kod nas prvak drzave osvoji na regularan nacin titulu?Zvezda ima bolji tim to nije sporno u odnosu na Partizan ali ne i drasticno na ostatak lige.Kod nas se titula osvaja u stranci a igraci radi formalnosti na terenu.Evropa ti je merilo,tamo nema pustanja igraca da se usetaju u sesnajsterac i rezervnih postava protiv Zvezde i slicnih sudijskih pomoci.U evropi nece niko igrati bunker protiv vas vec ce te vi igrati jel ne mate kvalitet da napadate jake ekipe.Bilo bi lepo da su nasi klubovi uradili nesto znacajnije u Evropi ali dok nam je liga namestena bicemo tu gde jesmo.Partizan niko ne gura prosle i ove sezone i eto ne mogu nikoga da pobede,to ce i kod vas da bude kada ne bude politike.Najzalosnije je to sto navijaci zive u iluziji da je ubedljiva titula u amaterskoj ligi i strani otpaci dovoljni za ozbiljan rezultat u evropi.

avatar
ACM33
Saturday, 27.08.2016
07:34

Delim misljenje Don Silvio R9, 100% bi prosli Ludogorec da je igrala ekipa iz prosle sezone koja nije imala potrebe da se uigrava, umesto Grujica da je igrao Ristic (Babunski ili Poletanović) i to je to. A igrači kao Fidel, Ruiz i Fibel bi imali vremena da pokažu da li donose kvalitet kroz domaće takmicenje.

avatar
Gruja Oluja
Saturday, 27.08.2016
12:19

Fidel Ruiz i Fibel,bravo

avatar
ACM33
Saturday, 27.08.2016
17:46

Mouche..greska, hvala Kaka na oku sokolovom. I da su tri Fibela Fidela, zar to menja sustinu ove nase tuzne evropske epizode?

avatar
ACM33
Saturday, 27.08.2016
17:44

Mouche....greska, hvala Kaka na oku sokolovom ali i da su tri Fibela Fidela zar to nesto menja?

avatar
MarkoSi
Saturday, 27.08.2016
07:19

Ljudi, možemo mi do sutra da vrtimo u krug ovu priču i ništa. Na žalost, veliki broj navijača nije bio na utakmici pa to nije ni video, suština Zvezdinog poraza je u (ne)kretanju. Kroz našu odbranu je gotovo svaka lopta prošla, a razlog za to je jako loše kretanje. Dok su svi igrači Sasuola dok mi napadamo cupkali na prstima i sinhronizovano se kretali, kada oni napadaju naši igrači su hodali ili stajali pa su dolazili u situaciju da sa peta kreću u sprint što je nemoguće. Inače, po individualnim igračkim kvalitetima Zvezda je možda i bolja od Sasuola.

avatar
sashki
Saturday, 27.08.2016
01:07

Nemoj da se vadis. Prosto je nemoguce da imamo jednu od najgorih odbrana u srpskoj ligi. To nema nikakve veze sa igracima vec grofom koji ne ume da napravi odbranu kako da funkcionise. Njegovim stilom igre i barselona bi primila gol svaku utakmicu. On ume samo da igra ofanzivno i nista vise. Ispasce jos da lukovic nije los vec da ga grof unistava

avatar
Petar Petar
Saturday, 27.08.2016
00:14

Ne kapiram cemu ovolika analiza necega sto je toliko bilo ocigledno da ce se desiti? Kroz proslo prvenstvo i nedoraslost ostalih protivnika je jednostavno stvorena nerealna slika snage C Zvezde. Jos kada se tome da forsaz koji su dali novinari, napravili st od prosecnog tima sigurnog ucesnika lige sampiona a da nisu jos ni istrcali na teren u Evropi. Cak su i u Zvezdinoj upravi vec brojali pare koje nisu videli, to se nekako uvek obije o glavu. Nego mene zanima gde su oni silni likovi koji su pravili projekcije troskova Zvezde sa unapred uracunatim parama od Evrope ovde na komentarima? Sta sad kada tih para nema? Cak ni doktora nema da prica kako bi oni sigurno igrali svake godine samo a nema Toleta i Partizana. Ko ih je sad zavrnuo za desetak miliona, zivo me interesuje da objasni? Vi bolje tim stvarima da se bavite nego fiktivnim razlozima zasto je doslo do neuspeha. To je prosto, nema dovoljno kvaliteta i tacka, zatvorena knjiga.

avatar
Don Silvio
Friday, 26.08.2016
21:34

Ne uigranost i nespremnost ekipe to su kljucni razlozi. Forsirani su stranci koji nisu bili spremni a imali smo celi tim od prosle sezone izuzev Gruica al i za njega smo imali zamjenu mogao Ristic ili Plavsic. Umjesto tog u sastav su uplivali stranci koji nisu imali snage ni za 30minuta. Prelazni rok je tako lose odradjen. Doveli smo jednog stopera i to iz kluba koji je ispao iz prve Ruske lige sto dovoljno govori o njegovom kvalitetu u ostalom imamo tri igrac iz tog kluba i ocekujemo evropu???? zanimljivo!!! Le talek je bio cele pipreme tu a izgledao mi je totalno nespremno za to krivim Bozovica i njegov strucni stab, u sustini najvise odgovornosti snosi Bozovic koji je trebao da vidi da mu ti stranci nisu spremni i kao takve ih nije smeo da stavi da igraju, takodje tim nije fizicki spreman sto takodje ide nanjegovo racu a bogam ni takticki nisu bili dobri... Sto se tice uprave oni snose odgovornost za pojacanja jer nisu doveli pojacanja tamo gdje smo najtanji a to je bilo stoperska linija Fibela sam vec komentariso a realno i da je on ok trebao nam je jos jedan stoper i nije dovedena zamena za Huga al su zato nagomilan igraci u sredini gdje realno ispasta Plavsic koji je klasa za sce dovedene igrac i na njemu se moze zaraditi vise nego na Grujicu. Doveli smo levog beka i Spartaka da menja Ibanjeza a onda taj isti nije registrovan za evropu i stavimo Ristica na tu poziciju da decko gubi samopouzdanje, pa koji smo onda dovodili drugog levog beka... sve u svemu po meni je Bozovic najveci krivac, ne krivim ga za Sasolo realno su mnogo bolji al za Ludogorec je odgovoran on i niko drugi

avatar
Friday, 26.08.2016
21:18

Dobro, koliko ćete još da razvlačite istu priču u krug i u krug? Ako nemate novu vest, preskočite, ništa strašno.

avatar
pjer
Saturday, 27.08.2016
08:39

jeste, toliko novaca za ruiza, maucea, veiru, fibela, kangu, donalda , la tellec , micel .... a ni u ligu evrope ne mozete da udjete .... bolje nasoj deci da ste dali barem bi pare ostale u drzavi ....

avatar
Il Faraone
Friday, 26.08.2016
20:55

Problem su stoka iz uprave vecitih,srpskom fudbalu nema spasa ako se ubrzo ne privatizuju klubovi

avatar
Friday, 26.08.2016
21:24

Bozovic je najveci krivac za ispadanje iz evrope!

avatar
Povratak kralja XLI
Friday, 26.08.2016
20:54

Edson je Terzić promašaj, a onda mu je Grotić dovođenjem Fibela pokazao kako se to radi :D

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Friday, 26.08.2016
21:03

Rece Anderson iz brazila

avatar
Jedan jedini
Saturday, 27.08.2016
09:55

Mouce potvrdio 😂😂😂😂😂

avatar
MARKO GNS
Friday, 26.08.2016
20:50
avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Friday, 26.08.2016
21:03

Tebi na nos :)

avatar
Casus Luciferi 60:12
Friday, 26.08.2016
21:35

sramota sta prolazi!