Zvezda - Čitav tim na izlaznim vratima!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 24.12.2014.
11:12
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Srbije napraviće velike promene u igračkom kadru tokom zimskog prelaznog roka a kako sada stoje stvari klub će napustiti gotovo kompletan jedan tim.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Skupština FK Crvena zvezda na kojoj je formiran novi Upravni odbor kluba iz Ljutice Bogdana već je pala u zapećak pošto nagomilani problemi zahtevaju mnogo posla, posebno kada je formiranje ekipe za prolećni deo sezone u pitanju.

Aktuelni šampion nije u poziciji da tokom januara pojača svoje redove kako se to radi u organizovanim klubovima pa će do početka proleća gotovo čitav jedan tim napustiti stadion "Rajko Mitić".

Prvi je digao sidro Slovenac Nejc Pečnik. Iskusni ofanzivni vezni dobio je sporazumni raskid ugovora pa će karijeru nastaviti u Fukuoki, gde će braniti boje Avispe.

Slovenčevim stopama bi u januarskom prelaznom roku trebalo da krenu još Predrag Đorđević, Darko Lazić, Nikola Mijailović, Goran Gogić, Aleksandar Kovačević, Darko Lazović i Đorđe Rakić.

Predrag Đorđević je prekobrojan i nije doveden na zahtev Nenada Lalatovića a situacija sa Nikolom Mijailovićem je prilično jasna i nema razlog polemisati zašto će levi bek napustiti Zvezdu.

Darko Lazić, Aleksandar Kovačević i Darko Lazović dobiće zeleno svetlo da napuste klub pošto za njih postoje interesovanja Genta, Steaue, Ajntrahta i Vitesea, dok će Đorđe Rakić najverovatnije put Kine.

To znači da će gotovo kompletan tim napustiti Zvezdu a zabrinjavajuće je što se među navedenim igračima nalaze čak šestorica standardnih prvotimaca iz jesenjeg dela sezone!

Zvezda tim

Jasno, Zvezda će učiniti sve da pronađe adekvatne zamene za pomenute igrače ali treba imati na umu da će novajlije morati da se uklope u sistem za šta će trebati vremena.

Crveno-beli su već angažovali desnog beka Miloša Cvetkovića i iskusnog štopera Aleksandra Lukovića. Zvezdi bi trebalo da se priključi i levi bek Dušan Anđelković dok novajlije u veznom redu i navalnoj liniji još uvek nisu pronađene.

Iz date perspektive čini se da će defanzivna linija Crvene zvezde ponovo izgledati kao najbolji deo tima pošto će na proleće gol braniti Predrag Rajković čija je zamena iskusni Damir Kahriman, a poslednju liniju odbrane trebalo bi da čine Miloš Cvetković (Marko Petković), Savo Pavićević (Bogdan Planić), Aleksandar Luković (Vukašin Jovanović), Dušan Anđelković (Nikola Antić).

Ukoliko Lalatović formira ovakav bedem Zvezda će verovatno ostati tim sa najmanje primljenih golova u ligi ali problem nastaje kada se krene ka sredini terena a posebno prema napadačkoj liniji tima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke