ZVANIČNO - Zvezda ima svoju filijalu!

Autor: Beta Beta
utorak 26.01.2016.
15:54
Izvor: Beta

Predsednici fudbalskih klubova Crvena zvezda i Bežanija, Svetozar Mijailović i Borislav Brujić, potpisali su danas ugovor o saradnji.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Ugovorom je predviđeno da mladi fudbaleri crveno-belih vreme između omladinske škole i prvog tima "premoste" nastupajući za klub s Novog Beograda.

"U strategiji ravoja fudbalera u Crvenoj zvezdi uvek je bilo prisutno to da mladi igrači koji kucaju na vrata prvog tima odu na kaljenje u klubove gde će se oprobati u seniorskoj konkurenciji.

Zbog toga je dogovor sa Bežanijom od velikog značaja, jer nas dovodi u povoljnu situaciju da kroz takmičenje isprobamo kvalitete naših igrača koji će se na taj način najbolje pripremiti za prvi tim"
, rekao je Mijailović.

Mijailović je istakao da je saradnja dva kluba postojala i ranije i da je sada samo formalizovana.

"Nama će biti jako drago da naši mladići koji budu branili boje Bežanije doprinesu i sportskom uspehu tog kluba i što će kroz uspehe u tom timu sami sebi napraviti dobar početak profesionalne karijere", naveo je Mijailović.

Zadovoljstvo zbog postignutog dogovora nisu krili ni čelnici Bežanije.

"Poželeo bih da ova saradnja koja je danas ozvaničena bude dugotrajna. Bežanija i Zvezda su uvek imali dobru saradnju i želim da se tako nastavi na obostrano zadovoljstvo", rekao je Brujić.

Zvezda je prošlog leta Bežaniji pozajmila dvojicu igrača iz svojih redova - Filipa Manojlovića i Miloša Stojanovića, koji su u tom klubu, prema rečima sportskog direktora Bežanije Nedeljka Ostojića, ostavili odličan utisak.

"Da bi igrač uspeo u fudbalu, mora da ima adekvatan rad i rezultate. Zato i postoje filijale. Zahvaljujući tome, i Manojlović je skrenuo pažnju na sebe. Mnogi superligaški klubovi koji nisu znali da je Manojlović Zvezdin igrač, dolazili su u Bežaniju sa ponudama za njega... Stvorila se dobra hemija izmedju naša dva kluba i ova saradnja je samo nastavak", rekao je Ostojić.

Ostojić je kazao da je Bežanija idealna sredina za razvoj mladih igrača.

"Neko to zove 'filijala', neko 'tehnička saradnja', neko 'B tim', ali to je mesto gde se mladi koji još nisu spremni za prvi tim afirmišu, mesto gde će svi ti igrači napredovati kako bi sutra Zvezda imala iz svog sopstvenog pogona igrače za prvi tim.

Zvezda je prepoznala da mora da se više posveti omladinskoj školi i ova saradnja će joj značiti da ne bi došla u situaciju da kupuje te igrače koji će kasnije sigurno vredeti 200, 300 ili 400 hiljada evra",
rekao je Ostojić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Немања Радојевић
Wednesday, 27.01.2016
00:42

Nekad je bio sopot,sad je bežanija,svakako bolji izbor...

avatar
Don Silvio
Tuesday, 26.01.2016
19:43

Bolje da su nasli klub iz Republike Srpske koji igra prvu lligu BiH tipa Borac Banja Luka jaca je liga a i Borcu treba pomoc...

avatar
MozdaRealan
Tuesday, 26.01.2016
22:17

Тако јевали Борац је братски клуб са Војводином али има још много клубова као Славија, Радник, Рудар, Леотар итд. браво за идеју.

avatar
REVOLT SPT BuNT
Wednesday, 27.01.2016
13:30

Nego sta nego je bratski, prosto je neverovatno da tako nesto ne znas...

avatar
Don Silvio
Tuesday, 26.01.2016
23:29

Pa nesto ne znam da je Borac bratski klub sa Vojvodinom al ajd ako tako kazes. Zveda je pre nekih desetak godina imala saradnju sa Leotarom gdje je slala igrace na kaljenje, Leotar je tad bio i prvak BiH tako da je tu bilo obostrano dobro i nije mi jasno zasto ne nastaviti saradnju. Naveo sam borac prvobitno jer je to klub iz najveceg grada u Republici Srpskoj sto znaci da bi tu mozda i Zvezda mogla naci jos dodatnih klinaca za svoju skolu itd.

avatar
CZYNWA
Tuesday, 26.01.2016
18:50

Imamo vec Partizai !

avatar
bobar84c
Tuesday, 26.01.2016
19:07

Samo jedan u nizu

avatar
Wednesday, 27.01.2016
00:52

pa taj tim ako postoji i jeste za vas ...

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Tuesday, 26.01.2016
18:30

Ova saradnja ce doprineti mnogo razvoju Zvezdinog omladinskog pogona. Mladi igraci ce napokon imati priliku da se u Bezaniji kale za prvi tim Zvezde.