Zvanično - Ćurković kandidat za predsednika Partizana

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 22.05.2016.
22:01
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Radna grupa Fudbalskog kluba Partizan prihvatila je inicijativu Nadzornog odbora i Jugoslovenskog sportskog društva Partizan da se za kandidata za predsednika crno-belih predloži Ivan Ćurković.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Ivan Ćurković će na Vanrednoj skupštini Partizana biti kandidat aktuelnog rukovodstva za predsednika crno-belih, kao što se i nagoveštavalo prethodnih nedelja.

On je na čelu je Radne grupe Partizana od decembra 2015. i ostavke tadašnjeg predsednika Nenada Popovića.

Ćurkoviću će protikandidat na izborima biti Nenad Bjeković što je potvrđeno u subotu uveče.

Nakon što je Radna Grupa donela odluku o kandidovanju Ivana Ćurkovića za novog predsednika kluba saopštenjem se oglasio i legendarni golman crno-belih.

Saopštenje Ivana Ćurkovića prenosimo u celosti:

"Koristim ovu priliku da izrazim zadovoljstvo i zahvalnost Nadzornom odboru FK Partizan i Jugoslovenskom sportskom društvu FK Partizan koji su mi ukazali poverenje i čast inicijativom za moju kandidaturu za predsednika FK Partizan.

U istoriji Partizana bilo je nekoliko prelomnih trenutaka. Snagom vere u institucije u odanost Partizanovoj porodici, naš klub je uvek izlazio kao pobednik. U ovom sudbonosnom trenutku za budućnost Partizana, nisam imao pravo na dilemu. Prihvatajući ovu kandidaturu, odgovorno stojim ispred sedamdeset godina Partizanove tradicije, ispred svih časnih legendi koje su sebe ugradile u njegovu slavu. Pozivam na jedinstvo i slogu u želji da naš klub bude najveći na ovim prostorima.

Institucije čine ljudi, a sistem gradi tim. Predsednik treba da bude prvi među jednakima, da oslušne, da vrednuje, da voli i da se bori.

Imam čast da predstojećoj Skupštini FK Partizan predložim krug svojih najbližih saradnika. Za potpredsednike ću predložiti utemeljitelja i graditelja svih novijih uspeha Partizana gospodina Žarka Zečevića, koji odanost crno belim bojama nije mogao da podredi pokušajima urušavanja Partizanove slave i imena, predsednika JSD Partizan gospodina Milorada Vučelića, uglednog srpskog privrednika, uvaženog sportskog radnika i iskrenog partizanovca gospodina Mileta Jovičića i profesora Pravnog fakulteta u Beogradu dr Vladimira Vuletića.

Uz ostale buduće članove Upravnog odbora, koje ću biti slobodan da predložim delegatima Skupštine FK Partizan, uz našu viziju budućnosti kluba, duboko verujem da ćemo snagom jedinstva, iskustvom, znanjem i integritetom ponovo vratiti Partizan  na dobro mu poznate staze uspeha.

Mi u Partizanu dobro pamtimo sve. Biće nam zadovoljstvo da predstojeću Skupštinu FK Partizan učinimo i svečarskom. Biće to lepa prilika da se počasnom predsedniku Fudbalskog saveza Srbije i bivšem predsedniku FK Partizan, gospodinu Tomislavu Karadžiću, iskreno zahvalimo na svemu što je učinio za naš klub i stabilnost srpskog fudbala u celini.

Predstojeća Skupština FK Partizan je svetkovina demokratije, duha tolerancije i naše želje da zajedništvom i kohezijom izaberemo one koji će naš voljeni klub predvoditi u narednom periodu. Pozivam sve navijače i celokupnu sportsku javnost, da sednicu najvišeg klupskog organa dožive kao praznik, jer naš Partizan zaslužuje najbolje
" stoji u saopštenju Ivana Ćurkovića.

Vandredna izborna skupština Partizana biće održana u utorak.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
čerčil Brod
Monday, 23.05.2016
06:44

Ali Jugoslovensko Sportsko Društvo !?! Da li je realno??? Da li neko da im objasni da stare juge nema već dvadesetak godina.....

avatar
El Matador PFC-FCB
Monday, 23.05.2016
00:40

Samo napred do pobede! Ne dozvolimo da nam one lopine Nedići, Bjeković, Djurić i kompanija ruše klub! Bjeković je obična farsa! Pravi šef im je Nedić!

avatar
Sunday, 22.05.2016
23:43

Toliko o tome da Nadzorni odbor treba (pa i moze) da bude neutralan...

avatar
Roči Salamanka
Monday, 23.05.2016
02:00

Kako to da su Zeka i Bjeka na dve razlicite strane?To mi deluje jako sumnjivo. Ko su sad kandidati? Hoce li Partizan napokon dobiti normalnu upravu koja ce normalno da radi jedno 4,5 godina i da stabilizuju klub,jel to moguce prijatelju?Jel postoje takvi ljudi???

avatar
Monday, 23.05.2016
09:13

Toboze jesu, a zapravo je samo rec o izboru izmedju dva zla, sve je to jedna VELIKA FARSA. Kandidati su Curkovic i Bjekovic. Takvi ljudi postoje, ali nisu spremni da se uhvate u kostac sa ovom sredinom.

avatar
Poznavalac
Sunday, 22.05.2016
22:32

Ovo sve titov kadar,vucelic,curkovic i kompanija!dole rusitelji naseg partizana,napred bjeka i partizanovci!