Zvanično - Bivši trener Lajpciga seda na klupu Radničkog

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 12.06.2017.
18:44
Izvor: Sportske.net

Superligaš iz Niša angažovao je novog šefa struke, a izbor je pao na bivšeg stratega Minhena 1860, Rapida i Lajpciga.

Epa/Jan Woitas
Epa/Jan Woitas

Povezane vesti

Fudbalski klub Radnički iz Nipa ulazi u novu sezonu sa novim šefom struke pošto je u ponedeljak potvrđeno da će ekipu preuzeti Austrijanac Peter Pakult, prenose "Južne Vesti".

Bivši strateg Minhena 1860, Rapida iz Beča, Lajpciga i drugih klubova, potpisaće sa Radničkim ugovor na godinu dana.

"Ovo je izazov, ali mislim da mogu da napravim to što se traži od mene. Cilj ove sezone je da igramo zapaženu ulogu u Super ligi, odmah iz Partizana i Crvene zvezde, za koje znam da su iznad ostalih" rekao je Pakult za "Južne Vesti".

Tokom igračke karijere Peter Pakult je nastupao za austrijske klubove i Minhen 1860, a kao trener je najveći uspeh postigao za kormilom bečkog Rapida sa kojim je osvojio titulu prvaka Austrije.

Poslednji angažman Peter Pakult je imao u hrvatskoj Cibaliji u kojoj se zadržao svega dva meseca, pa je od marta tekuće godine bio bez kluba.

Prvu prozivku igrača Peter Pakult je obavio tokom popodneva, tako da iz Niša očekujemo prve informacije vezane za planove koji će biti sprovođeni tokom leta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Danijella
Monday, 12.06.2017
23:12

Ma nama ne treba trener za znanje ljudi, nasi klinci znaju da igraju tu loptu, nama treba trener za profesionalizam i disciplinu (Sve ono sto nije puko sutiranje lopte i driblanje). Kod nasih domacih trenera to je sve raspasano i kafanski vodjeno, ti moj ja tvoj i tako to kumstvo zato mi i ne mozemo dalje od naplatne rampe, a ovi evropljani to malo dovedu u red kad se sta radi i kako se radi i to na dalje daje rezultate e sad koliko ovi nasi balvani to ukapiraju toliko i muzika ce biti.

avatar
Anderton
Monday, 12.06.2017
19:56

Reber se u Partizanu nije snašao, a bio je veće ime od Pakulta koji je realno drugoligaški trener. Bojim se da neće dalje od Nove godine, teška je to sredina za rad.

avatar
Markic85
Monday, 12.06.2017
19:15

Sto ne napisete kada je trenirao Lajpcig... voleo bih iskreno da napravi nesto ali imam utisak da jedino na marketinskom planu se radi, i da je zbog toga i doveden stranac, misljenja sam da je domaci strucnjak za manje novca bolje resenje jer da je valjao naslo bi se mesto u donovini ili susednim zemljama .

avatar
Monday, 12.06.2017
21:00

U domovini je vec osvojio sampionsku titulu a sto ne vodi ,pa sto ima 4-5 velikih timova u Ausriji od toga jedan igra u drugu ligu a ostali imaju trenere.A za ovpg stokaze da je drugoligaski trener ovi nasi su to pa cak ni tto nego za nize lige od druge,a on je vodio i prvu i drugu Bundes ligu timove i to uspesno8treneri su potrosna roba cak i najveci) a i ta deuga bundes Liga je jaca nego nasa Super Liga.

avatar
prike
Monday, 12.06.2017
19:07

Сада ће запослити и преводиоца.