Žreb za EP: "Orlići" mogu u Ex-Yu grupu

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 29.03.2017.
13:18
Izvor: Sportske.net

Kadetska reprezentacija Srbije izborila je plasman na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj, a nekoliko dana pred žreb postavlja se pitanje sa kime će "Orlići" u grupu.

Screenshot: YouTube/FSSrbije
Screenshot: YouTube/FSSrbije

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije koju čine igrači mlađi od 17 godine obezbedila je prethodne nedelje plasman na kontinentalnu smotru u Hrvatskoj, pošto je završila na drugom mestu svoje kvalifikacione grupe.

"Orlići" će se tako naći na žrebu zajedno sa još 14 selekcija koje su mesto na Evropskom prvenstvu izborile kroz kvalifikacije i domaćinom Hrvatskom koji se automatski kvalifikovao.

Žreb će biti održan 3. aprila od 18 časova u hotelu "Panorama" u Zagrebu, a Srbija će biti smeštena u drugi šešir zajedno sa još sedam reprezentacija koje su plasman obezbedile kao druge u svojim kvalifikacionim grupama.

PRVI ŠEŠIR: Nemačka, Engleska, Škotska, Republika Irska, Holandija, Francuska, Španija;

DRUGI ŠEŠIR: Turska, Italija, SRBIJA, Ukrajina, Norveška, Bosna i Hercegovina, Farska Ostrva;

Grupe će činiti po četiri reprezentacije, dve prvoplasirane i dve drugoplasirane iz kvalifikacionih grupa. To znači da će jedan od protivnika "Orlića" biti i neka od selekcija sa kojom se nalaze u drugom šeširu.

Hrvatska će kao domaćin turnira automatski biti smeštena na poziciju jedan u Grupi A, što ostavlja prostor da se u toj grupi nađu još Srbija i Bosna i Hercegovina.

Time bi bila formirana prava "Ex-Yu" grupa koju bi kompletirala neka od reprezentacija iz prvog šešira.

Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj na programu je od 3. do 19. maja, a utakmice će biti igrane na sedam različitih stadiona u šest gradova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke