Zoran Laković napustio FSS!

Autor: Beta Beta
sreda 15.07.2015.
15:46
Izvor: Beta

Nakon osam godina na funckiciji 'Genseka' Fudbalskog saveza Srbije, Laković odlazi sa ove pozicije pošto je dobio posao u UEFA.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković oprostio se danas od te funkcije, pošto će nastaviti da radi u Evropskoj fudbalskoj uniji.

"Posle više od decenije rada u Savezu, suočio sam se sa novim izazovom", rekao je Laković na sednici Skupštine FSS-a.

Vršilac dužnosti generalnog sekretara FSS-a biće Nebojša Ivković.

Laković je od FSS na poklon dobio sat.

Prvi čovek te organizacije Tomislav Karadžić je rekao da će laković morati da se seti organizacije "svako jutro kada pogleda na sat".

Karadžić poželeo je mnogo uspeha Lakoviću na novom poslu.

"Ponosni smo na to što se Laković oprašta od nas. Autoritet jednog Saveza se ogleda i po tome koliko je svojih kadrova uspeo da regrutuje u najviše fudbalske organizacije. UEFA ne bira slučajno najbolje kadrove", rekao je Karadžić.

On je kazao da će FSS-u mnogo značiti što će Laković raditi za UEFA.

"Veoma je važno da u UEFA imamo takvog čoveka. Naravno, to nećemo zloupotrebljavati. On je toliko pametan da će imati okvire svog posla i mogućnosti koliko može da izađe iz toga, ali će nam dobar savet biti od velike koristi za česte, svakodnevne probleme"
, kazao je Karadžić.

On je istakao da je svojevremeno ponudio Lakoviću da ga zameni na mestu predsednika FSS-a, ali da generalni sekretar to "nije hteo ni da čuje".

Predstavnik UEFA David Petrijašvili, koji je bio gost u Staroj Pazovi, rekao je da FSS neće izgubiti Lakovićevom odlaskom.

"Lakovićevo preseljivanje u UEFA ne znači da će FSS išta izgubiti. FSS, članice UEFA i sama ta organizacija će mnogo dobiti njegovim dolaskom i svi bi trebalo da budu ponosni na Zorana", rekao je Petrijašvili.

Laković je na mesto generalnog sekretara FSS došao 2007. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PintoDaCosta
Wednesday, 15.07.2015
23:51

Autoritet jedog Saveza se ogleda u tome koliko ima predstavnika u Uefi? PA koliko ih mi imamo i koliko smo ih iznedrili sem Lakovica? :D