Zlatna deca Srbije - Kako im ide 4 meseca posle?

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 23.10.2015.
19:40
Izvor: Sportske.net

Prošlo je više od 4 meseca, došlo je vreme da svodimo utiske. Evo spiska svih "zlatnih orlića" koji su igrali na SP na Novom Zelandu, ko je od njih napravio najbolji potez i ko je pronašao pravi klub za razvoj?

fifa.com
fifa.com

Povezane vesti

Golmani

Predrag Rajković

Najbolji golman Svetskog prvenstva za mlade počeo je ovu sezonu u Crvenoj zvezdi kao kapiten, ali veoma neslavno pošto je njegova ekipa loše krenula u prvenstvu, a pored toga izgubila je od Kairata u evropskim takmičenjima. Ipak, i pored toga je bio jedan od najboljih u Zvezdi.

Pred kraj prelaznog roka usledio je očekivani transfer i to u Makabi iz Tel Aviva za 3 miliona evra, ekipu koja igra ove sezone Ligu šampiona i u kojoj je prvi golman. Slaviša Jokanović je trener, ima puno poverenje u sada našeg seniorskog reprezentativca, tako da možemo slobodno reći da je srpski golman napravio pravi izbor kada je prešao u ovaj klub.

Igrao je tamo na tri utakmice u Ligi šampiona, dok je u domaćem šampionatu zabeležio 5 mečeva.

Vanja Milinković-Savić


Momak koji je član Mančester junajteda od prošle sezone ostao je u tom klubu nakon ovog leta, nije otišao nigde na pozajmicu, pa će je verovatno potražiti u januaru. Imajte u vidu da je mlađi dosta od većine u ovoj generaciji, njegovo vreme tek dolazi.

vanja milinkovic fergi

Filip Manojlović

Golman Crvene zvezde je na dvojnoj registraciji u Bežaniji, brani standardno Prvu ligu Srbije, očekujemo da ove godine dodatno napreduje. Osam mečeva je do sada zabeležio u Bežaniji.

Odbrana

Nemanja Antonov

Svojim odličnim igrama na EP u Litvaniji za igrače do 19 godina svakako se preporučio i Veljku Paunoviću na poziciji levog beka, a tadašnji igrač OFK Beograda je još više zadivio svojom snagom i probojnošću po levom boku.

Odlično je odigrao turnir, zaintrigirao nekoliko timova, Crvena zvezda je pokušavala da ga dovede, ali je na kraju Grashopers bio uspešniji u toj nameri.

Srbin dobija priliku među "Skakavcima", do sada je zabeležio pet susreta u najjačoj švajcarskoj ligi. Dakle, nije među najstandardnijima, ali očekujemo da se dokaže u narednom periodu. Naravno, usledio je i poziv mlade reprezentacije i selektora Sivića.

New Zealand Soccer U20 WCUP Serbia Mali

Srđan Babić

Odličan štoper za koga se interesovala i Barselona otišao je u Primeru, ali u Real Sosijedad. Poznato vam je da štoperi kasnije dobijaju priliku u prvom timu, nekadašnji fudbaler Vojvodine je prebačen u B tim Sosijedada gde je standardan.

Igra i za našu mladu reprezentaciju, a mi se iskreno nadamo da će dobiti priliku da zaigra među jačim pojedincima barem od januara. Postoje timovi kojima zaista fali dobar i perspektivan štoper.

Miloš Veljković

Pominjali smo vam mogućnost da bi ovaj momak mogao da pređe u jedan od naša dva najjača kluba. I dalje je fudbaler Totenhema, nisu ga dali na pozajmicu ove sezone, a on strpljivo čeka svoju priliku da se pokaže pred Maurisiom Poketinom.

Pominjala se i mogućnost da će preći u Hihon, ali se sve iskomplikovalo na samom kraju.

Čekamo još uvek kada je ovaj momak u pitanju, sigurno je da vredno radi.

Milos Veljkovic

Milan Gajić

Jedan od fudbalera koji su pronašli svoj angažman nakon sjajno odigranog turnira na Novom Zelandu. Bio je jedan od igrača OFK-a na turniru, Bordo ga je ugledao i odmah zgrabio.

Odigrao je 6 mečeva u Ligi 1, 5 kao starter, postigao je i jedan sjajan gol sa 20-ak metara. Dakle, jaka liga, dobija priliku, stvari se odlično odvijaju po njega.

Dobra stvar za njega jeste što ga trener oprobava na dve pozicije, igra zadnjeg veznog i desnog beka.

Vukašin Jovanović

Dobija priliku ove sezone kod Miodraga Božovića u Crvenoj zvezdi iako u startu to baš i nije planirano. Ima dosta prostora za napredak, pokazuje da je sposoban da igra u vodećem timu našeg šampionata iako je imao i on nešto slabiji start kao i čitav tim Crvene zvezde.

11 mečeva je odigrao, postigao je i jedan gol, sada je standardni član mlade reprezentacije.

Ostanak u Zvezdi - pun pogodak za njega.

vukasin jovanovic

Miladin Stevanović

Mladi fudbaler Partizana ne dobija priliku u dresu crno-belih. Po desnom boku u tom timu dejstvuju Miroslav Vulićević i Ivan Bandalovski, Stevanović je dobio priliku da igra na samo jednoj utakmici.

Možda je pozajmica na zimu odlično rešenje za njega, potrebne su mu utakmice u ovom uzrastu.

Radovan Pankov


Momak koji nije dobijao preteranu priliku na SP na Novom Zelandu, Radovan Pankov, ostao je u Vojvodini ove sezone, a tokom čitavog toka prvenstva pokazuje da se radi o velikom potencijalu kog Vojvodina mora da iskoristi na najbolji mogući način.

Odigrao je 12 mečeva u Superligi, skuplja iskustvo svakim danom, nadamo se da će izrasti u odličnog odbrambenog igrača pošto ima reprezentativni potencijal u sebi.

Sredina terena

Sergej Milinković-Savić

Stariji od braće Milinković napreduje neverovatnim koracima ka svetskim zvezdama. Ukoliko bude radio na visokom nivou nema sumnje da ćemo imati svetski kalibar u reprezentaciji Srbije.

Momak je svima pokazao na Svetskom prvenstvu da se radi o velikom potencijalu, momku koji voli da se igra fudbala, koji pleše sa loptom i od koga uvek možete da očekujete da igra dobro u oba pravca.

Prešao je pred početak ove sezone u Lacio, dobija priliku da igra u jednoj od najjačih liga na svetu.

Poznato je da su se za njega borili Lacio i Fiorentina, ali su Rimljani na kraju uspeli da ga se domognu.

Ukupno je odigrao 6 mečeva u Seriji A, na 3 je bio starter. Pozivan je i u reprezentaciju Srbije, seniorsku, ali nije zabeležio nastup.

sergej milinkovic savic

Saša Zdjelar


Zadnji vezni igrač Olimpijakosa je prošlu sezonu proveo u OFK Beogradu kao pozajmljen igrač, ove sezone se zadržao u Pireju iako je umalo završio na Topčiderskom brdu.

Partizan i Crvena zvezda su ga tražili, pokušavali su iz sve snage da ga dovedu u svoje redove, ali nisu uspeli u toj nameri, jedan od najboljih zadnjih veznih na prvenstvu sveta ostao je u Olimpijakosu gde ne dobija priliku da se pokaže pošto na njegovoj poziciji igraju neprikosnoveni Luka Milivojević i Esteban Kambijaso.

Nemanja Maksimović

Čovek koji je doneo Srbiji zlatnu medalju onim pogotkom u drugom produžetku protiv Brazila u finalu i dalje igra u Astani, uspeo je da se sa tim timom plasira u Ligu šampiona.

Standardan je član tog tima, nezamenjiv na sredini terena. Već je odigrao 20 mečeva u prvenstvu, postigao je i 6 golova.

Cyprus Soccer Champions League

Marko Grujić

Momak koji je potpuno "eksplodirao" ove sezone. Videlo se da mu je prijalo učešće na SP, i iako nije tamo bio standardan to je bilo veliko iskustvo za njega pa je po povratku u Crvenu zvezdu postao možda i najbolji fudbaler našeg šampionata u ovom trenutku.

Gol koji je postigao protiv Rada dovoljno govori u prilog tome, za njega se interesuju trenutno najveći svetski klubovi.

Ostanak u Zvezdi je pravi pogodak za njega.

Mijat Gaćinović


Tehnički jedan od najbolje potkovanih mladih igrača na svetu nije ostao u Vojvodini, znalo se i pre početka našeg prvenstva da će najverovatnije napustiti klub zajedno sa Srđanom Babićem.

Prešao je u Ajntraht iz Frankfurta, ali tamo nije odigrao niti jedan meč, još uvek.

Andrija Živković

Nezasluženo je bilo što nije dobio nagradu za najboljeg igrača turnira na Novom Zelandu, a svoje dobre partije nastavio je i u Partizanu ove sezone. Iako je imao veoma malo vremena za odmor odigrao je utakicu za priču protiv Steaue na domaćem terenu, nastavio da cepa mreže u Ligi Evrope, ponovo zaintrigirao svet svojim lucidnim potezima.

Podatak da Partizan bez njega veoma, veoma teško pobeđuje dovoljno govori u prilog tome koliko je bitan za ekipu našeg šampiona.

Videćemo koliko će se dugo zadržati u Humskoj, titula koja je sve dalje sigurno i njega odvlači od Partizana.

Germany Soccer Europa League

Stefan Ilić


Fudbaler Spartaka rođen u Kragujevcu svima je postao poznat nakon one akcije koju je realizovao Nemanja Maksimović u finalu Svetskog prvenstva. Bio je pravi džoker Veljka Paunovića u finalu, a ove godine je svoju karijeru nastavio u Spartaku.

U domaćem šampionatu igra standardno što je najbitnije za njega, odigrao je 12 mečeva, postigao 1 gol.

Stefan Milošević


Stefan Milošević je takođe igrač Spartaka iz Subotice, često je dobijao priliku sa klupe na SP na Novom Zelandu.

Isto kao i Stefan Ilić, dobija priliku u Subotici, jedan je od najstandardnijih u klubu, zabeležio je 10 mečeva uz jedan postignut pogodak.

Filip Janković

Bio je jedan od najtalentovanijih fudbalera na svetu u svojoj generaciji, dominirao je u mlađim selekcijama, ali nije pronašao svoj put nakon Svetskog prvenstva na novom Zelandu. Karijera mu ide silaznom putanjom, mi se iskreno nadamo da će se ponovo podići i da će pokazati svoj kvalitet.

Trenutno nema klub.

Napad

Ivan Šaponjić

Partizanov biser je bio najmlađi član naše reprezentacije, pred njim je tek period dokazivanja i sazrevanja. Ipak, pokazuje da je i sa 17 godina sasvim solidan igrač za našu ligu.

Kod Kize Milinkovića je dobijao priliku da zaigra, ali ne toliko često pošto je Valerij Božinov dobijao priliku pre njega da igra na poziciji napadača, a često je to mesto igrao i Abubakar Oumaru.

Ipak, to ga nije sprečilo da postigne tri gola u sezoni domaćeg šampionata, ali i da postigne onaj sjajan gol protiv BATE Borisova na domaćem terenu kada je makazicama savladao protivničkog golmana.

Staniša Mandić

Doneo je ovaj Novljanin da zaigra za reprezentaciju Crne Gore na čemu mu se ne treba zamerati. Bio je veoma zapažen na SP, pogodio i u finalu za vođstvo od 1:0, a ove sezone u Čukaričkom igra sasvim solidno iako nije još uvek postigao gol.

Da čujemo vaše mišljenje, da li i dalje vidite napredak naših "zlatnih orlića", ko je napravio najbolji potez nakon SP i od koga očekujete da zablista u nastavku sezone?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JEBI DV PASJE SINOVE
Monday, 26.10.2015
09:11

I da, zaboravio sam to da napomenem jos jednom, Stevanovic je stoper! Prvo stoper pa onda bek, njemu su konkurencija Balazic, Ostojic i Cirkovic! Fabrisio vec ne toliko, ali i on, naravno Hahaha

avatar
M_85
Saturday, 24.10.2015
13:19

A meni se cini da bi za Rajkovica bilo bolje da je ostao u Zvezdi bar jos 1 sezonu.

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Friday, 23.10.2015
21:52

Moram samo da kazem sto se tice Grujica da je taj gol protiv Rada namanji pokazatelj njegovog kvaliteta jer nije toliko plod fudbalskog znanja koliko samopouzdanja koje proistice iz njegove neverovatne igre sa i bez lopte, ja zaista ne mogu da se nacudim koliko decko visok 1,9m brzo i lako menja pravac i dribla protivnike.

avatar
MarkoSi
Friday, 23.10.2015
20:30

Mozda mama Filipa Jankovica i njegov menadzer imaju nesto da kazu na ovu temu? Unistili su decku karijeru.

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Friday, 23.10.2015
21:47

Delom je i sam kriv, odigrao je 5-6 utakmica za Zvezdu, receno mu je da ima kvalitet i talenat i on se odmah vinuo u nebesa bez nekih realnih rezultata iza sebe i tako umisljen i nabedjen napustio klub a u inostranstvu nisu imali razumevanja za njegov takav stav, nista mu se veliko ne moze zameriti, tako je proslo previse fudbalera koji nazalost na kraju najvise nastete sebi, decko jednostavno sa 16 godina nije imao psiholosku snagu da izdrzi pritisak i sve ostalo sto ide sa seniorskim fudbalom...

avatar
JEBI DV PASJE SINOVE
Friday, 23.10.2015
20:13

Partizan je mogao/morao letos da dovede Rajkovica ili Veljkovica barem na pozajmicu, Zdjelara ili Kamaru na defanzivnom veznom, Markinjosa ili Ivanica na poziciji arhitekte (drugaciji profili, ali opet, oni su bili mete), Stojiljkovica ili Devica u napadu. Osam igraca, svi odlicna momentalna pojacanja, a Partizan nikog od njih nije doveo.

avatar
JEBI DV PASJE SINOVE
Friday, 23.10.2015
19:54

Zaboravili ste Jankovica:-D Preterujete malko da je Gajicev gol bio prelep, lopta se odbila od protivnickog igraca, a bio je blize kad je sutnuo. Stevanovic je na pozajmici u Teleoptiku:-D Jeste da to nije klasicna pozajmica i da u svakom trenutku moze da nam se vrati, nema veze, barem igra tamo. Milosevic je levi bek, pogresno stoji vama da je veznjak, ali moze da deluje i po levom boku na sredini. Zdjelar je otet Partizanu, zabranjen nam je, isto ce uraditi i vec ove zime i za Veljkovicem, ubedjen sam u to...

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Friday, 23.10.2015
21:48

Pa ako vama Zvezda moze da zabrani dovodjenje igraca onda se zapitajte ko vam sedi u upravi i kakav ste vi to klub...

avatar
M_85
Saturday, 24.10.2015
13:18

Koliko sam primetio dosad, ovde si iskljucivo da bi pljuvao po Zvezdi. Dosadan si vise, nadji neku drugu temu.

avatar
JEBI DV PASJE SINOVE
Friday, 23.10.2015
23:22

Nisam napisao da ste nam vi zabranili.

avatar
Friday, 23.10.2015
19:54

Najbolji Milinković-Savić!!!nPosle njega Grujić, pravi evropski centarhalf, mada u kakvoj je formi i golman bi strašan bio!!

avatar
JEBI DV PASJE SINOVE
Friday, 23.10.2015
20:10
avatar
Saturday, 24.10.2015
01:51

Nego koju poziciju igra? Da nije špic?

avatar
zvezdu VOLI SEKTA!
Friday, 23.10.2015
20:12

grujic centarhalf?