Život teče dalje, ko su mogući rivali Partizana?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 07.08.2014.
11:18
Izvor: Sportske.net

Još uvek nije 100% sigurno da će Partizan biti povlašćen na žrebu za plej-of fazu kvalifikacija za LE ali je vrlo izvesno da će tako biti. Evo ko su mogući rivali i protiv koga u tom slučaju crno-beli neće igrati.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Nakon još jedne gorke eliminacije iz daljeg toka kvalifikacija za Ligu šampiona u Partizanu će morati da pogledaju istini u oči i da u narednih mesec dana zbiju redove kako bi pokušali da spasu što se spasti da.

Ispadanjem u trećem kolu kvalifikacija za LŠ crno-beli su ostali bez direktnog plasmana u grupnu fazu LE ali i bez šanse da nastave da se bore za mesto u Ligi šampiona i znatno veće finansijske nagrade.

Sve lađe nisu potonule klubu iz Humske sinoćnom eliminacijom iz kvalifikacija za LŠ jer ih krajem meseca očekuje dvomeč u plej-of fazi kvalifikacija za Ligu Evrope kroz koji će imati priliku da šesti put od 2000. godine izbore mesto u grupnoj fazi takmičenja koje je nekada nosilo naziv Kup UEFA.

Žreb parova za plej-of fazu kvalifikacija za LE zakazan je za petak od 13 časova u Nionu a u bubnjevima će se naći ukupno 62 kluba. Pored Partizana, koji u žreb ulazi kao eliminisani iz kvalifikacija za LŠ, po istom osnovu u plej-of LE prelazi još 14 klubova.

Na žrebu će se naći i 18 klubova koji se direktno uključuju u ovu fazu kvalifikacija za LE a tome se dodaje i 29 ekipa koje će svoje mesto u plej-ofu obezbediti kroz treće kolo kvalifikacija za LE.

Ono što svakoga navijača Partizana trenutno zanima jeste da li će crno-beli biti nosioci na sutrašnjem žrebu. To se u datom trenutku ne može tačno reći ali su sve prilike da će vicešampion Srbije BITI nosilac. Da vas odmah razočaramo, to ne znači da će Partizan imati i lakšeg rivala ukoliko bude nosilac.

Klub iz Humske u žreb se uključuje sa koeficijentom od 14.825. Od ekipa koje se direktno uključuju u plej-of fazu kvalifikacija i onih koje dolaze iz kvalifikacija za LŠ njih 19 ima bolji koeficijent od Partizana.

Uz to treba dodati da se očekuje da ekipe kao što su Briž, Lion, Majnc i PSV Ajndhoven samo dovrše posao u trećem kolu kvalifikacija za LE pa da i oni u plej-ofu budu povlašćeni.

Partizan sigurno u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope NEĆE igrati protiv Intera, moskovske Lokomotive, Metalista, Borusije iz Menhengladbaha, PAOK-a, Rapida iz Beča, Totenhema, Trabzonspora, Tventea, Viljareala, Ciriha, Nasionala, Real Sosijedada, Makabija iz Tel Aviva, Panatinaikosa, Sparte, Šerifa, Seltika, Dinama iz Zagreba i Dnjipra ukoliko ostane među povlašćenima.

U datoj situaciji mnogo je realnije da crno-beli kao povlašćeni dobiju za protivnika ekipe kao što su Apolon Limasol, Lokeren, Rostov, Cvole, Debrecin, AEL, Grashopers, Helsinki, Aktobe...

Među potencijalnim rivalima koji dolaze iz trećeg kola kvalifikacija za LE crno-beli bi mogli na moldavski Zimbru, Spartaka iz Trnave, Stjarnana, Krasnodara, Rijeke, Splita, Jang Bojsa, Moldea, Dinama iz Minska, Rio Avea, Rozenborga.

Od timova koji bi trebalo da dođu iz trećeg kola kvalifikacija za LE sigurno treba izbeći Torino ili Hajduk Split a ni gore pomenuta Rijeka nije poželjna.

Sve u svemu, Partizan će morati da sačeka da večeras budu odigrani revanš mečevi trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope posle čega će biti poznato da li ostaje među povlašćenima i ko su mu u tom slučaju definitvno mogući rivali.

Verujemo, međutim da će ovo što smo mi uspeli da vam predstavimo biti i neka konačna slika i da će crno-beli na kraju izbeći nekog od potencijalno teških protivnika.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke