Žile, mora li to inostranstvo?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 24.12.2015.
18:29
Izvor: Sportske.net, TV Partizan

Predsednik Partizanove ''prelazne vlade'' Ivan Ćurković upozorava talentovanog Andriju Živkovića da dobro razmisli pre nego što odluči da ode u inostranstvo.

BETA/AP Photo/Matthias Schrader
BETA/AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

Ivan Ćurković, naime, smatra da je bez obzira na kvalitet igrača, prerano otiću u ''pečalbu'' u tinejdžerskim godinama, što bi bio slučaj sa Andrijom Živkovićem.

U izjavi za TV Partizan, Ćurković podseća na nekolicinu talentovanih fudbalera koji se nisu proslavili preranim odlaskom u inostranstvo.

''Rani odlasci u klubove nisu dobri, jer mladi igrači nisu još sazreli da nose taj veliki teret. Pogledajmo primer Lazara Markovića, te česte promene klubova u inostranstvu su veoma teške, malo se gube ti mladi igrači...

Imate i konkurenciju drugih igrača od 19, 20 godina, koji takođe žele da se izbore za mesto u timu tog kluba u koji ste otišli. To je vrlo trnovit put, pogotovo za mladog igrača. Taj novac nikad neće doći tako brzo i tako lako, a karijere mogu da budu prosečne'',
izjavio je Ćurković.

Nekadašnji golman Partizana podseća da je on svojevremeno tek sa 29 godina otišao u inostranstvo, a Živkoviću kao primer zbog čega još uvek nije potpuno igrački sazreo navodi i dešavanja sa utakmice protiv Augsburga.

''Živković je sjajan fudbaler, ima veliku perspektivu, ali pogledajte utakmicu protiv Augsburga. Napravio je nepotreban faul, pa igranje rukom, isključenje i ostaviš tim da se bori da ne primi gol. Nije njegova greška, ali je to svojstveno mladosti. Kad ode u inostranstvo, te greške ne smeju da se ponavljaju, jer mogu da izgube mesto u timu, a kad ne igraju, oni nestaju'', opominje Ćurković.

U celoj priči, Ćurković se dotakao i aktuelne teme oko Marka Grujića iz Crvene zvezde.

''Evo, imamo slučaj i Grujića iz Crvene zvezde. Rani odlasci nisu dobri. Moja poruka svima je da nikad nije kasno otići u veliki klub, sa jednom reputacijom, sa određenim brojem evropskih utakmica, internacionalnim iskustvom, određenim brojem utakmica u reprezentaciji'', zaključio je Ćurković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Goran Crnogorac
Friday, 25.12.2015
01:19

Mesi je od malena u Barsi,sto je za Barsu to je žile za nas,ako mu je dobro u partizanu bolje da neide još neko vreme mislim ako nemora.di god da dodje grijace klupu vise nego što će igrati, a u partizanu mu je sigurna prva postava u svakoj utaknici.što duže bude igrao i bolje se pokazao cena može samo da mu skače. Mislim da je još mlad i da pored talenta koji ima treba bar 2 godine da se kali u partizanu jer boljeg mesta za kaljenje neće naci a posle da ide. Ovako ni partizan ni on kao pojedinac ništa neće dobro napraviti ni za sebe ni za klub koji ga sigurno treba.

avatar
Wazza77
Friday, 25.12.2015
16:35

Odlican komentar...Voleo bi da ostane kod nas(Partizan) do kraja sezone!

avatar
Thursday, 24.12.2015
21:09

Lepo je rečeno ovo na kraju, ali danas su neka petnaesta vremena u odnosu na onda kad je Ćurković bio igrač...

avatar
Rodjen kao ratnik
Thursday, 24.12.2015
20:21
avatar
Aleksandar El Matador
Thursday, 24.12.2015
20:20

U pravu je i za Žileta i za Gruju!

avatar
X
Thursday, 24.12.2015
20:15

Zamislite da radite na gradjevini i da vam je dnevnica 20e.. ponude vam isti posao u Austriji sa kracim radnim vremenom i slobodnim vikendom i da vam je satnica 20e.. Da li biste prihvatili ili odbili. Ako zeli da ide pustite ga, to je znak da ne zeli da igra vise ovaj pacerski fudbal i da zeli da obidje svet malo.. zeli nove izazove i kao najveci razlog da pobegne iz ove bedne drzave.

avatar
$$$ BRACELA $$$
Thursday, 24.12.2015
20:54
avatar
Budimo.ljudi
Thursday, 24.12.2015
22:26

To i ja kažem, nije sve u lovi već u izazovu. A i teško se može napredovati, koliko se moglo nekad napredovati u vremenima koje Ćurković opisuje, u današnjoj našoj ligi.

avatar
Fair Play
Thursday, 24.12.2015
19:59

Slazem se u potpunosti!