ŽFK Vojvodina - Njihovo vreme tek dolazi!

Autor: Darko Mitrović
subota 11.04.2015.
16:02
Izvor: Sportske.net

Novosadska Vojvodina je nedavno dobila i žensku fudbalsku sekciju. Članovima ovog kluba entuzijazam i želja za uspehom ne nedostaju, pa je, bez obzira na sve teškoće na startu, za očekivati rezultatske uspehe Novosađanki u naredenom periodu.

Twitter, ZFK Vojvodina
Twitter, ZFK Vojvodina

Povezane vesti

Na čelu Upravnog odbora ŽFK Vojvodina nalazi se Jovan Vukčević, koji ulaže napore da klub stane na stabilne noge i počne da pravi zapažene rezultate.

On je objasnio kako je došlo do formiranja ženskog fudbalskog kluba Vojvodina, uveren da će to imati istorijski značaj, ne samo za fudbal u Novom Sadu, već i za fudbalsku Srbiju.

''U Novom Sadu već dugo postoji ŽFK Fruškogorac, ali je to klub koji je kao i većina drugih ekipa u Srbiji fokusiran samo na rad sa prvom ekipom. U kontaktu sa njima, još davne 2010. Godine, nisam uspeo da ostvarim željenu saradnju, tako da sam došao na ideju da formiram KMF Vojvodina, koju su sačinjavale devojčice iz dve detelinarske osnovne škole: 'Dositej Obradović' i 'Svetozar Marković Toza'.

Klub je iz godine u godinu napredovao, a posebno značajan bio je početak saradnje sa Bistricom i dolazak mladog trenera Nemanje Savića. Tako je nastalo jedno krilo današnje ŽFK Vojvodine.

Drugi deo je ekipa ŽFK Novi Bečej, koja se već nekoliko sezona takmičila u Super ligi Srbije za žene. Ideja o saradnji ova dva kluba potekla je od čelnih ljudi iz Novog Bečeja.

Ubrzo su obavljeni uspešni razgovori čelnika oba kluba, Upravni odbori su doneli odgovarajuće odluke i akta, pa se „rodila“ Vojvodina. Koliko je ovo pravi potez pokazaće vreme, a ja sam ubeđen da je ovo istorijska odluka ne samo za Novi Sad, nego i za Srbiju'',
poručio je Vukčević.

Spartak iz Subotice je u ovom trenutku dominantan na domaćoj sceni, ali Vukčević veruje da će Vojvodina uskoro moći da parira ''Golubicama''.

''ŽFK Spartak iz Subotice je trenutno neprikosnoven na ovim prostorima. Iskoristili su pravi momenat u ženskom fudbalu, u renutku kada je niški Mašinac bio u silaznoj putanji. Imali su pravu viziju, napravili dobru organizaciju kluba i rezultat nije izostao. Teško je porediti se sa njima jer su oni u ovom trenutku ipak institucija i sva njihova ostvarenja su za respekt, međutim postoje segmenti u kojima smo bolji od “Golubica”.

To je, bez sumnje, naša škola fudbala gde smo aktuelni šampioni Vojvodine u pionirskoj i kadetskoj kategoriji. Osim toga, ni jedna selekcija FS Vojvodine, ne može se zamisliti bez naših devojčica.

Dolaskom gospodina Dragana Čapelje u klub, na dobrom smo putu da ih prevaziđemo i u sferi marketinga i medijske promocije. Na svemu ostalom što čini jedan ozbiljan klub, ima još mnogo da se radi.

Međutim to nas ne čini nervoznim niti uplašenim, Naše vreme tek dolazi, to je sigurno kao što je sigurno da i sunce dolazi posle kiše. Gajimo iskreno poštovanje prema našim sportskim rivalima i prijateljima, ali činimo i činićemo sve, da postanemo uspešniji kolektiv'',
objašnjava Vukčević.

vukcevic

Podrška od grada još uvek izostaje, bar dok klub ne proslavi svoju prvu godišnjicu.

''Dok ne napunimo godinu dana egzistiranja u Novom Sadu, ne preostaje nam ništa drugo nego da se borimo sami kako umemo i znamo. Vetrenjača, predrasuda i stereotipa ima na pretek, a pravi prijatelji se mogu izbrojati na prste jedne ruke. Svetle tačke na našem putu su svakako Nebojša Kosović, Saša Todić i Milan Jovanić, tri bisera iz Vojvodine, koji nisu zažmurili na naše probleme i na tome im od srca hvala!'', naglašava Vukčević.

Ipak, saradnja sa FK Vojvodina trebalo bi da pomogne da se uspešno prebrodi početni period.

''Sa FK Vojvodina imamo potpisan ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji koji podrazumeva korišćenje jednog od terena u SC Vujadin Boškov za odigravanje zvaničnih utakmica.

Osim toga, u dogovoru sa gospodinom Branislavom Novakovićem, imamo i mogućnost da svakog četvrtka održimo i trening. Ruku na srce, ovo ne može da zadovolji sve naše potrebe, ali uzimajući u obzir čitavu situaciju u kojoj se nalazimo i na ovome smo im neizmerno zahvalni!'',
zaključio je Vukčević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke