Zdjelar i Grujić: "Idemo dalje, nećemo skoro kući"

Autor: Miloš Marković
nedelja 14.06.2015.
14:16
Izvor: Sportske.net

Dvojica vezista srpskog tima razumljivo zadovoljni, kao i ostatak tima. Zasluženo.

Beta/AP Photo/David Rowland
Beta/AP Photo/David Rowland

Povezane vesti

Saša Zdjelar je prava radilica na sredini terena, pretrčao je kilometre, uložio maksimalan trud u igru, požrtvovanje i koncentraciju u odsutnimtrenucima.

"Nisam se libio da preuzmem odgovornost, selektor je pitao ko će da šutira i prvi sam se javio. Pogodio sam, a kasnije je bilo dosta uzbuđenja i promašaja na obe strane. Sreća je bila uz nas, ali mi smo još jednom pokazali naš karakter i čeličnu volju, zbog čega smo na kraju i nagrađeni plasmanom u polufinale. Imam utisak da smo ipak malo više želeli pobedu od Amerikanaca koji su bili vrhunski protivnik. Izdržali smo sve, sad se okrećemo narednom protivniku, Maliju. Iznenađen sam da je Nemačka ispala, ali prvenstvo je potpuno nepredvidivo i apsolutno svako svakog može da pobedi. Sa Malijem će biti jako teško, iako se poznajemo iz grupe."

"Idemo dalje, nastavljamo da se radujemo, drago nam je da je i Srbija uz nas.", poručio je Saša Zdjelar.

Njegov kolega na sredini terena, Marko Grujić, takođe je spremno dočekao penal seriju.

"Vežbali smo penale dan pre utakmice, često to radimo i bio sam spreman da šutiram, to su trenuci u kojima se ne razmišlja mnogo. Velika je ovo pobeda, veliki uspeh, a iako smo igrali dobro kao da nam je neka prevelika želja "vezala noge" i nikako se nije dalo da pogodimo mrežu u regularnom delu utakmice, posebno u produžecima kada smo baš bili bolji. U penal seriji nam se vratilo za ono što smo propustili u polufinalu prošle godine. Amerikanci su odličan tim, ali mi smo posle ove pobede zreli i za sam vrh. Idemo dalje, još imamo dve utakmice na Novom Zelandu, nećemo skoro kući.", istakao je Marko Grujić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 14.06.2015
17:03

Pukni zoro, neću kući skoro... pa svakako ćemo odigrati bar još dva meča, ali šta god da uradimo do kraja na vas i rezultat ćemo biti i više nego ponosni!!!