Zašto Sikimić pre Vijere? Grof OBJASNIO!

Autor: Beta Beta
nedelja 30.10.2016.
18:11
Izvor: Beta

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da su njegovi fudbaleri danas ponovo teško nalazili put do gola, ali da mu je drago zbog današnje pobede nad Radom.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Zvezda je na stadionu "Rajko Mitić" pobedila Rad sa 2:1 u 14. kolu Super lige Srbije, uz dva gola odličnog Predraga Sikimića.

"Bio je ovo deža vi, kao i na svakoj utakmici koju ovde igramo. Teško nalazimo put do protivničkog gola. Drago mi je što smo pobedili i napravili još jedan korak ka tituli", rekao je Božović novinarima posle utakmice.

"Postigli smo pogodak, onda je usledilo izjednačenje i drago mi je što je moja ekipa pokazala karakter i postigla i drugi pogodak", kazao je trener crveno-belih.

Sikimić je igrao u napadu umesto Uga Vijeire, a Božović je naveo da je logično što je on dobio šansu.

"Ekipa se sastavlja na osnovu igrača koji najbolje treniraju i hoće. Sikimić svaku utakmicu koju igra daje gol, ima veliku volju i želju, iako je među starijima. Normalno je da sam mu ponovo ukazao poverenje", kazao je Božović.

Prema njegovim rečima, Rad je igrao izvanredno, a Zvezdi bi bilo još teže da su u protivničkom timu bili Nikola Drinčić i Marko Stanojević.

Šansu protiv Rada dobio je Andrija Luković, koji je zamenjen na poluvremenu, a Božović je to objasnio time da je u drugom delu ekipi bio potreban okretniji i brži igrač na toj poziciji.

"Namerno smo stavili Plavšića u sredinu jer je mnogo okretniji i brži od Andrije, on nije mogao da se nosi sa Ćulumom i drugim igračima Rada. Logično je da ubacim igrača koji može brže da se kreće između linija", rekao je Božović.

Upitan da li će u narednom periodu nešto menjati u timu, pogotovo kada je reč o veznom redu, trener Zvezde je kazao da se ne menja tim koji pobeđuje.

"Pobeđujemo svaku utakmicu, razmišljam kako bi bilo da ne pobeđujemo. Obično se ne menja ekipa koja pobeđuje. Dešava se, imamo problema. Ako ne otvorimo protivnika na vreme, mučimo se. Tako će biti i ubuduće", kazao je Božović.

Trener Rada Nebojša Petrović rekao je da je utakmica bila atipična za srpsko prvenstvo.

"Prava prvenstvena utakmica, atipična za naše prvenstvo, bila je neizvesna do kraja. Rano smo primili gol u drugom poluvremenu, nastavili smo da igramo, u svom režimu, izjednačili i doprineli da bude neizvesno.

Drugi gol Zvezde je došao iz fantastične akcije. Mogu slobodno da kažem da je Zvezda pobedila zato što je dala gol više, a ne zato što je bila bolja za jedan gol. Ne želim da potcenim težinu i vrednost pobede Zvezde, ali utakmica je bila prava takmičarska",
rekao je Petrović.

Zvezda će u sledećem kolu gostovati narednog vikenda Borcu u Čačku, dok će Rad na Banjici dočekati Metalac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DONI SPALIO VESTICU
Monday, 31.10.2016
09:26

Uporedite ova dva komentara dole i obratite paznju na vreme slanja, nikad u isto vreme, a sadrzina ista ili veoma slicna:-D:-D:-D

avatar
carbone
Monday, 31.10.2016
08:17

Zvezda igra bez ideje , nema kreatora igre, ne otkrivaju se na terenu i ne oslobadjaju od igraca..Jako je tanka i da je malo jaci protivnik od Rada napunio bi nas...Mislim da Grof mora puno da radi na fizickoj spremi igraca na uigranosti i prepoznatljivoj igri..Ovo je sve tako tesko i usiljeno...Setimo se Sasuola i Ludogoreca, pa jedan igrac nas je provozao i prakticno zavrsio utakmicu...Liga je zadnjeg takvog imala u Kataiu i sada Zvezda mora da trazi nekog takvog igraca...

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Sunday, 30.10.2016
21:03

Zvezda i dalje prva je, naša dominacija traje.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Sunday, 30.10.2016
19:30

Гроф Велики доминатор.