Zašto ''niko ne može da kaže'' da je Mouče Zvezdin promašaj?! Kako će šampion izgledati na proleće?

Autor: Beta Beta
četvrtak 29.12.2016.
15:08
Izvor: Beta

Hoće li Zvezda ''Ajaksovim putem'', ili će se i ove zime kupovati stranci?

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić rekao je danas da je finansijskih problema bilo, da će ih biti, ali da se rukovodstvo trudi da stabilizuje i da će svakim danom biti sve bolje.

Zvezda
je polusezonu završila na prvom mestu Super lige sa šest bodova više od "večitog" rivala Partizana.

"Problema ima i biće ih, ali mnogo manje nego pre godinu dana. Zvezda će biti bolja nego što je bila juče. Zvezda mora da prodaje igrače i treba da budemo ponosni što smo osposobili klub da na tržištu može da ostvaruje ogromne prihode. Biće odlazaka i dolazaka. Trudićemo se da se klub stabilizuje. Imamo vremena i oformljen tim", rekao je Terzić na konferenciji za novinare.

Klub će prolećni deo sezone početi sa izmenjenim sastavom, ali ipak trenerom Miodragom Božovićem na klupi, koji je odlučio da ostane.

"Razumemo trenera, nije lako raditi u Zvezdi, veliki je, svakodnevni stres, strahovit pritisak. Godinu i po dana na klupi Zvezde je uspeo samo Slavoljub Muslin. Drago nam je što je Božović raščistio. Razumemo ga, prevelika su očekivanja", kazao je Terzić.

"Kada ode, a nadam se ne pre juna 2018. nadam se da će otići kao čovek koji je uradio mnogo stvari za stabilizaciju kluba. Božović je deo Zvezde, on voli Zvezdu. Možda je previše emotivan. Nije ovde zbog para", dodao je on.

Prema njegovoj oceni, Zvezdi je potrebno vreme "za Evropu", iako je postojeće rukovodstvo uradilo mnogo kvalitetnog posla.

Terzić se izvinio zbog poraza od Sasuola u kvalifikacijama za Ligu Evropa i što je ekipa igrala "onakvu utakmicu", uz reči da mu je žao što se to desilo, ali da je nesporno da je italijanski klub kvalitetniji.

On je istakao da "nema problema" kada je reč o licenci za igranje u evropskim takmičenjima.

Generalni direktor je najavio pojačanja, ali i ostanak ključnih igrača, pre svih Mičela Donalda, Gelora Kange, Damjana Le Taleka i Džona Ruiza.

Terzić je naveo da je Zvezdi "skučen prostor" za dovodjenje igrača zbog finansijskih sredstava.

"Možemo da dovedemo igrača iz naše lige, kakva je takva je, pratimo ih sve. Druga struktura su povratnici sa srpskim pasošem, kao što smo pogodili sa Aleksandrom Kataijem i treća su stranci bez obeštećenja", dodao je direktor crveno-belih.

Terzić je rekao da se radi na dovodjenju "jednog ili dva stranca", ali da klub neće da žuri. On je dodao da je šest stranaca bilo "pogodak", dok se dvojica nisu snašla.

Kako je rekao, na rukovodstvu je da se trudi da prodajom igrača ekipa ne slabi u sportskom smislu ida treba da "sledi put Ajaksa", koji već 25 godina živi od svoje akademije i ozbiljan je klub.

Kada je reč o odlascima, klub će napustiti Tomas Fibel i Pablo Mouče. Kako je rekao Terzić, ''oni se nisu snašli, ali nisu tek tako dovedeni klub''.

Zvezda će sa Fibelom raskinuti ugovor, a on je oprostio deo dugovanja, dok će Mouče biti vraćen u klub iz koga je došao na pozajmicu.

"Fibel i Mouče nisu opravdali velika očekivanja, ali niko nije pitao zašto se oni dovode. Niko od Moučea sa većim renomeom nije došao u Zvezdu. Slažem se da se nije snašao, ali niko ne može da kaže da je pogrešan potez njegovo dovođenje. Fibel je u 10 godina odigrao 300 utakmica za klubove, imao je za sebe nešto što ga je kvalifikovalo", rekao je Terzić.

Terzić je naveo da Mihailo Ristić može da ide u slučaju dobre ponude, dok će Ugo Vijeira sigurno napustiti klub i blizu je prelaska u Japan. On je zahvalio portugalskom napadaču na svemu što je uradio.

"Žao mi je što se to desilo, ali je on isključivi krivac. Svojim odnosom prema treningu, svlačionici i saigračima je zaradio ovakav status. Ne prihvata da mora da radi kao profesionalac ono što se očekuje",
rekao je Terzić.

Terzić je istakao da se zalaže za promenu formata takmičenja u Super ligi, kao i za smanjenje broja klubova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

36 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Гроф Доктор фудбала
Sunday, 01.01.2017
11:20

Вири кроз кључаоницу у спаваоницу и пише стихове.

avatar
napred Panktizan!
Friday, 30.12.2016
04:12

Format takmicenja je dobar bez obzira sto trenutno odgovara Partizanu (uvek ce odgovarati onom ko je drugi, Terzic je glasao za ovaj sistem dok je crvena bila druga). Ali broj timova treba smanjiti na 12 i onda play off igrati 6 najboljih/najgorih dvokruzno! Jer na taj nacin bi se liga oslobodila 4 najgora tima, utakmica koja je daleko ispred ostalih-derbi bi se igrala cak 4 puta, a svakako ne bi doslo do prezasicenja jer bi poslednja dva bila posle podele bodova. Utakmice sa Vojvodinom (racunam da Vosa vice nece davati bodove crvenoj) iako su dosta ispod derbija, svakako su zanimljivije od utakmica sa Backom ili Surdulicom. I one bi se takodje igrale po 4 puta! Fina liga bi to bila, napravljena od onoga sto imamo, bez ulazenja u to kakvi smo u Evropi.

avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Saturday, 31.12.2016
16:58

Ovaj sistem ne odgovara nikome,delenje bodova nema nigde na svetu!Prvi,drugi,treci...na tabeli bi mogli da imaju isti broj bodova i niko od njih nece biti privilegiran ovim sistemom.10 ekipa u sistemu svako sa svakim 4 puta je optimalno za srpsku ligu,kakav plej of,plej aut!

avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Tuesday, 03.01.2017
04:13

Ti imas problem sto panktizan ne moze da pripari tituli,a to da ce dobiti 3 derbija,taj film mozes gledati u srecnoj novoj 1949.Ovim komentarom si pokazao koliko znas o fudbalu,a koje lige dele bodove,za to ne zelim pricati,idi i gledaj te lige ako te zanimaju.

avatar
napred Panktizan!
Monday, 02.01.2017
17:10

Vidim da ne znas. Nekoliko liga u Evropi imaju deljenje bodova. Hoces mozda da mi kazes i da u KLS treba ukinuti play off. Jadne lige kao sto je nasa jedino play off i moze da spasi. Svesno se zrtvuje prvi deo sampionata, zarad zanimljivog kraja. Cetvorokruznim sistemom koji je inace vec postojao sa 12 timova je sve vreme nezanimljivo prvenstvo onog trenutka kad se neko odvoji na 6 bodova prednosti, a cak se desavalo da zadnja 2 derbija gleda po 10-15 hiljada ljudi. Ovaj sistem je dobar i ako se neko plasira u evropsko takmicenje, da moze rasterecenije da igra domaci sampionat, a to sto jedan klub ni uz milionske drzavne injekcije to ne moze vec 10 godina, za to mu nije sistem kriv. Ti imas problem sto crvena vec sad nije sampion, a ne smeta ti sto je Partizan u nekoliko utakmica ostecen za penal sto je direktno uticalo na gubljenje bodova, a crvena je par puta pogurana sto je isto direktno uticalo na bodove. Uzecete titulu a izgubicete sva 3 derbija, ovo ce biti najsmesnije prvenstvo ikada!

avatar
BRAT IGI
Thursday, 29.12.2016
19:25

Pablo pablo pravi si diablo muce muce majstor si od juce stojane stipane nauci rimu klipane

avatar
Thursday, 29.12.2016
18:46

Prošle sezone sam polagao ogromne nade u naš fudbal da može nešto ići na bolje.Crvena Zvezda je igrala jak lepo i atraktivno dok je Partizan bio brilijantan u Evropi i nesrećno ispao.Posle Partizan ispada od nekog levog Poljskog kluba a Sassuolo,koji je sada na dnu tabele u italijanskoj ligi se sprdao sa Zvezdom.nRealno gledano za Zvezdu,iako je završila ovu polusezonu na prvom mestu,sve ovo do sada je bilo mučno za gledanje.

avatar
Vanja Grubač
Thursday, 29.12.2016
19:46

Dva gola u trideset sekundi devedestog minuta...a prošla sezona je bila smeh... o čemu mi da pričamo?

avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Tuesday, 03.01.2017
13:53

Zato ti gledaj Real Madrid i uzivaj,sa njim se sprda samo Barcelona.

avatar
Me1919
Thursday, 29.12.2016
17:56

zato sto su prevaranti. uzimaju skupo,ko na od cega placaju. onda prikrivaju svoje marifetluke tipa ne dajem intervjue neko vreme. banda lopovska.

avatar
bulaja23
Thursday, 29.12.2016
17:43

Ruiz i Kanga ključni igrači??? Ili ja nisam gledao ovu polusezonu...

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Thursday, 29.12.2016
17:50

nisi verovatno

avatar
Thursday, 29.12.2016
19:34

Izgleda da 10-ak hiljada Zvezdaša koji su za godinu dana prestali da dolaze na uitakmice, greši što veruje svojim očima...

avatar
Lazar Grobar
Thursday, 29.12.2016
18:20

Bulaja,ključni igrači su Mažić,Đokić,Glođović i ostali.

avatar
Thursday, 29.12.2016
17:27

naravno da je promasaj kao i Ruiz a sada Kanga? za njega ne mogu reci nista.

avatar
Don Silvio
Thursday, 29.12.2016
18:54

Ruiz ima 21godinu i definitivno je dobar igrac, videlo se odmah da zna fudbal ali nije fizicki spreman bio, od njega tek slede najbolje partije. Sto se tice Kange on je klasa za celu nasu ligu...

avatar
Friday, 30.12.2016
17:15

a da ja sam zaboravio da je taj Ruiz odbio Barselonu exexexex :D

avatar
Lazar Grobar
Thursday, 29.12.2016
21:44

Za sve klasa osim za Lea,Evija,Blekija,Đuku i Saleta ;)

avatar
Lazar Grobar
Thursday, 29.12.2016
16:40

KanGANCI,Mučenici,Ruizi = 6 golova Leo = 13 golova

avatar
X
Thursday, 29.12.2016
16:29

Terzic se sad zalaze za promenu formata a prosle godine pred pocetak sezone glasao za ovaj format.

avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Tuesday, 03.01.2017
13:48

Partizan je glasao protiv ovog formata,a sad se zalaze da je format dobar!

avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Wednesday, 04.01.2017
15:47

A sad je za podelu bodova!

avatar
X
Tuesday, 03.01.2017
19:03

Nije Partizan glasao protiv formata vec nije bio za podelu bodova..

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 29.12.2016
16:27

Ovom il neko narucuje tekstove il stvarno nema pojma. Prvo nije samo Slavoljub Muslin u Zvezdi uspeo da prezivi godinu ipo dana, vec je uspeo i Robert Prosinecki, a drugo Pablo Muce nije igrac sa najvecim renomeom (kako je on naveo) koji je igrao u Zvezdi, vec je da se ne lazemo Ailton (najbolji strelac Bundes lige pre toga). a i ovo ostalo je skoro pa sve nalupao.

avatar
Don Silvio
Thursday, 29.12.2016
18:52

Ailton je vec bio u 34 godini i imao 15 kg vista, ali je pokazao vise nego ovaj mucenik i definitivno je stranac sa najboljom karijerom koji je bio u zvezdi.