Zasedala Zajednica (bez Partizana), novi sistem takmičenja već na vidiku!

Autor: Darko Mitrović
sreda 18.02.2015.
19:05
Izvor: Sportske.net

Kako je i najavljivano ovih dana, Zajednica superligaša predložiće Izvršnom odboru FSS da se već od naredne sezone Superliga igra po novom sistemu takmičenja.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Današnjoj sednici Zajednice superligaša prisustvovali su predstavnici ukupno 13 klubova, a odsustvovali su predstavnici Jagodine, niškog Radničkog i - Partizana.

Prisutni su, između ostalog, razmatrali i predlog promene sistema takmičenja i u načelu se složili da se već od sezone 2015-16 igra Superliga sa16 klubova, kao i do sada, ali uz dodatak plej-ofa i plej-auta, što bi ukupan broj prvenstvenih kola povećalo sa sadašnjih 30 na potencijalnih 37.

Ujedno bi se i kalendar takmičenja uskladio sa većinom zapadnoevropskih zemalja.

Zajednica je posle današnjeg zasedanja izdala i saopštenje koje prenosimo u celini.

''Danas su održane redovne sednice Izvršnog odbora i Skupštine Zajednice fudbalskih klubova Super lige Srbije na kojima su bili prisutni predstavnici trinaest klubova.

Predsednik Zajednice Super lige gospodin Šćepanović Zoran informisao je prisutne o zaključcima sa obavljenih pojedinačnih sastanaka. Kao dve glavne teme istaknute su svojinska transformacija klubova i promena sistema takmičenja. U vezi svojinske transformacije potvrđen je raniji stav Super lige da je interes klubova svojinska transformacija i da se već dostavljeni predlog Ministarstvu omladine i sporta ponovi kako bi ta inicijativa ušla u proceduru nadležnih državnih organa.

Takođe, ponovo je razmatran predlog izmena sistema takmičenja za koji se većina zalaže i zaključeno je da se klubovi o tome izjasne u roku od deset dana, nakon čega bi se taj stav dostavio Izvršnom odboru FSS kao nadležnom organu.

Izveštaje o takmičenju su podneli Direktor lige Vladimir Bulatović i Komesar za bezbednost Svetislav Radosavljević, koje je Izvršni odbor usvojio.

Takođe, usvojen je godišnji izveštaji o poslovanju Zajednice Super lige, kao i finansijski plan za narednu godinu''
.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Wednesday, 18.02.2015
20:08

Slikas se sa njim pa onda ne dodjes na zasedanje, hocete li sada da oponasate zvezdu?!