Zar da opet zapostavimo ''Orliće''? E, pa nećemo!

Autor: Darko Mitrović
sreda 15.10.2014.
18:21
Izvor: Sportske.net

Umesto da sinoć na najlepši način proslavimo ogroman uspeh naših mladih fudbalera i njihov plasman na Evropsko prvenstvo preko do sada nepobedive Španije, mi se i dalje bavimo albanskim primitivizmom. Pa, dosta je bilo.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Tokom čitavih kvalifikacija, naša mlada reprezentacija nekako je bila u dubokoj senci, mnogi nisu ni obraćali previše pažnje na izabranike Radovana Ćurčića, a pogotovo u finišu kvalifikacija stekao se utisak da su ''Orlići'' prepušteni sami sebi, uz mnogo kadrovskih problema, sa kojima su se na kraju takođe na najbolji način izborili.

Sumnjalo se u njihove mogućnosti i pred dvomeč sa snažnim Špancima u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo, ali su nas oni najpre u Jagodini, a pogotovo sinoć u Kadizu bukvalno - oduševili.

Njihovu borbenost, srčanost želju za uspehom bez obzira na ime i kvalitet rivala, svi smo sinoć imali prilike da vidimo na delu i kada se tako pristupi utakmici, onda se i najlepši snovi mogu ostvariti, što se ''Orlićima'' sinoć i dogodilo.

Izborili su plasman na Evropsko prvenstvo, sada čekaju 6. novembar i žreb grupa za to takmičenje koje će se održati u Češkoj od 17. do 30. juna naredne godine.

Međutim, simbolično ili ne, čak i takav njihov uspeh pao je sinoć u duboku senku onoga što se dešavalo u Humskoj. Nažalost, ali tako je.

Zato, svima onima koji su u celoj toj ''gužvi'' zaboravili na ono što su naši mladi fudbaleri sinoć ostvarili, želimo još jednom da skrenemo pažnju na njih, jer su oni naši novi junaci i zbog svojih sjajnih rezultata zaslužuju mnogo veću pažnju u javnosti.

A jedan od junaka svakako je i golman Marko Dmitrović, koji je takođe podsetio na nepravedan odnos prema ovoj selekciji.

"Svi su sumnjali u nas, svi su nas otpisali. Ali, mi smo između sebe znali da i ovako desektovani možemo da igramo i pobedimo Španiju", rekao je Dmitrović.

A kapiten Goran Čaušić može samo da bude ponosan i na sebe i na svoje saigrače.

''Bila mi je čast što sam bio kapiten ovim momcima. Iako nije važno kod koga je bila traka, jer smo svi odigrali maksimalno, mene je sve ovo ispunilo kao nikada u karijeri. Pokazali smo da smo bolji od jedne ovakve Španije'', poručuje kapiten.

Na kraju, selektor Radovan Ćurčić zaslužuje posebne pohvale, jer je uspeo da se izbori sa svim nedaćama i kadrovskim problemima, i na kraju izbori verovatno svoju najveću pobedu u trenerskoj karijeri.

"Nemoguću misiju smo pretvorili u moguću. Toliko sam ponosan u ovom trenutku na svoje momke da se ne može opisati, jer su se borili kao lavovi. Od srca im čestitam", istakao je Ćurčić.

''Orlići'', svaka vam čast i samo tako nastavite i na Evropskom prvenstvu! Srce na teren, pa šta bude!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke