"Zajednica" - Svako za sebe "dok ne lipše magare"!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 17.12.2014.
18:34
Izvor: Sportske.net

Nakon današnje sednice Skupštine Zajednice klubova Superlige postalo je jasno da ta organizacija nema nikakvu svrhu jer je i sam naziv obesmišljen činjenicom da među klubovima nema ni "z" od "zajedništva".

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Današnja sednica Skupštine Zajednice klubova Superlige verovatno je najbolji pokazatelj u kakvom nam se stanju nalazi klupski fudbal i u kakvim uslovima funkcioniše telo koje vodi računa o najkvalitetnijoj fudbalskog ligi u zemlji.

O načinu na koji je tokom dana izabran predsednik Zajednice Superligaša već je bilo reči a sve ono što se dogodilo u SC FSS u Staroj Pazovi jasan je znak da je Zajednica pogubila koordinate i kao takva postala nekredibilna da obavlja ono što joj je zadatak.

Ako uzmemo u obzir da predstavnici dva kluba nisu želeli da dođu na današnju sednicu Skupštine, da je od preostalih 14 predstavnika 7 napustilo salu pre glasanja, a samo 5 glasalo za izbor novog predsednika, onda je pravo pitanje o kakvom "zajedništvu" i Zajednici se ovde radi.

Kandidat za predsednika koji je danas odbio da učestvuje u glasanju odlično je opisao trenutnu situaciju konstatacijom da svaki klub vodi svoju politiku čime se obesmišljava postojanje Zajednice Superligaša.

"Nemam nameru da rukovodim Zajednicom koja će biti podeljena. Podela između klubova ne bi bila problem da se dešava prvi put. Znam šta su demokratija, lobiranja i interesi. Ali, s obzirom da je Zajednica skup pojedinačnih interesa u jedan zajednički, onda ona ne može da funkcioniše ukoliko postoji ovakva podela pola-pola" rekao je Goran Milanović.

Predsednik FK Jagodina povukao se pre glasanja jer je u toku jučerašnjeg dana imao podršku predstavnika deset klubova a onda je na dan glasanja uvideo da su stvari mnogo gore nego što se na prvi pogled čine.

"Juče sam prihvatio kandidaturu jer me je pismeno podržalo deset klubova, pretpostavljajući da je to neka vrsta poverenja zbog svega što sam u prethodnih deset godina napravio sa 'malom' Jagodinom. U toku noći i prepodneva su se dešavale neke stvari koje meni nisu prihvatljive. Očigledno da je situacija gora nego što jeste" zaključio je Milanović.

Jasno je da se u datim okolnostima kao jedino logično rešenje nameće mogućnost da Zajednici budu oduzete ingerencije za rukovođenje ligom te da se Superliga vrati pod okrilje Saveza.

To je nešto o čemu se govori već neko vreme ali i ideja za koju ne postoji konsenzus unutar Saveza koji godinama "pere ruke" od lige i tako gura prljavštinu pod tepih.

Da dosadašnji način rada više ne pije vodu i da vodu u dalju degradaciju srpskog klupskog fudbala odavno imamo potvrdu pa ostaje da vidimo hoće li iko imati petlju da stane na put trenutnom javašluku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja BAN3
Wednesday, 17.12.2014
19:42

Juče je Milanovića pismeno podržalo 10 klubova ali je onda politika umešala prste i pobedio je Šćepanović Terzićev čovek, a NP je uzdržan jer kažu da su ih zvali sa svih strana kao da se bira predsednik Amerike, toliko o poštenom biranju.

avatar
zvezdu VOLI SEKTA!
Wednesday, 17.12.2014
20:20

oteo si mi reci iz usta pogotovu to zadnje za predsednika amerike

avatar
LoleRava
Wednesday, 17.12.2014
20:20

inace do sada je bilo sve posteno,daj bre covece,mani nas demagogije!