Zajednica JSL - Fudbalska smehoteka!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 04.10.2014.
12:52
Izvor: Sportske.net

Da nije žalosno, bilo bi smešno, rekao bi srpski narod, a upravo se takav zaključak može izvući nakon sednice Zajednice superligaša.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Koliko smo zaglibili u fudbalsko blato verovatno najbolje pokazuje sednica Zajednice superligaša koja je u petak održana iako su okupljeni na jedvite jade "namakli" kvorum kako bi vajno donosili odluke i zaključke o tome kako Fudbalski savez Srbije i njegovi operativci ne valjaju.

Jučerašnjoj sednici Zajednice superligaša prisustvovali su predstavnici deset od 16 klubova koji se takmiče u "elitnom" rangu takmičenja čime se donesene odluke nikako ne mogu smatrati jednoglasnim, jer gotovo pola lige nije dalo svoj stav.

Sednicom je predsedavao vršilac dužnosti generalnog sekretara FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić iako na čelu Zajednice može da bude samo predsednik nekog od klubova iz JSL. Generalni sekretar Zajednice Branislav Delić imao je posve interesantno objašnjenje oko ove "zavrzlame".

"Kako je predsedavao predsednik Terzić? Pa on je postao prvi čovek Zajednice kao predsednik OFK Beograda i još nije razrešen" rekao je Delić za "Sport".

Na taj način Statut Zajednice postaje ništavan jer jednostavno nije moguće da Zvezdan Terzić kao vršilac dužnosti generalnog sekretara FK Crvena zvezda predsedava Zajednicom.

Da su nelogičnosti odavno prerasle u smajuriju koja nastaje svesnim kršenjem svih pravilnika govori i podatak da je jučerašnjoj sednici Zajednice prisustvovao predsednik OFK Beograda Dragče Dimitrijević što znači da su "Romantičari" imali dva predstavnika.

Ali, ako je Zvezdan Terzić sednicom predsedavao kao prvi čovek OFK Beograda, ko je onda predstavljao Crvenu zvezdu?

Nije vam jasno? Nije ni nama, ali je bitno da je "postojao kvorum" i "da su doneti neki zaključci"!

Da ne potežemo priču oko toga da je Zvezdan Terzić kažnjen šestomesečnom zabranom vršenja svih funkcija u srpskom fudbalu zbog naslinog ulaska u sudijske svlačionice posle duela Napredak - Crvena zvezda.

Činjenica je da telo koje bi trebalo da uživa ugled i da predstavlja najozbiljniju organizaciju u zemlji pored FSS više liči na grupu samovoljnika koji zbog nekih svojih interesa guraju propise pod tepih i rade po principu "lopta je moja i igraćemo kako ja kažem".

Ovo naravno nije pohvala za FSS koji pere ruke i prepušta takmičenje klubovima jer i sam nema snage i ne želi da se izbori sa negativnim stvarima u fudbalu. Tomislav Karadžić forsira "status kvo", pokušavajući da se održi na kormilu i skrećući pažnju na reprezentaciju, dok je nacionalna liga ruglo.

A onda iz saveza poruče da je naša liga najbolja u ovom delu Evrope.

"Smejem se, a plakao bih", kaže pesma.

Ne morate da se opredeljujete, u celoj priči nema nevinih, fudbal nam je cirkuska predstava...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke