Zabavlja vas prepucavanje Zvezda - Tole? Evo najnovije epizode!

Autor: Beta Beta
četvrtak 18.09.2014.
18:38
Izvor: Beta

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije objavio je posle današnjeg sastanka u Staroj Pazovi da će "postupiti u roku" koji je zadala Crvena zvezda, i da će posle 30 dana "izneti sopstveno viđenje situacije".

panoramio.com
panoramio.com

Povezane vesti

Crvena zvezda je u ponedeljak dala rok predsedniku FSS Tomislavu Karadžiću da se povuče i da raspiše izbore. Šampion Srbije naveo je tada da "kao ozbiljan klub ima ozbiljnu strategiju" za postizanje svog cilja, a iste reči je upotrebio i FSS posle današnjeg sastanka.

FSS je objavio da je razočaran što niko iz "tehničke vlade" Zvezde nije došao na sastanak da obrazloži zahtev, iako je poziv upućen.

"Kao ozbiljni fudbalski radnici, članovi najoperativnijeg tela naše organizacije očekivali su da današnjem sastanku prisustvuje vršilac dužnosti predsednika UO Zvezde Svetozar Mijailović, potpisnik inicijative i zahteva za raspisivanjem izbora. Reč je o dugogodišnjem rukovodiocu FK Crvena zvezda...za koga verujemo da je adekvatna osoba da stručno objasni stavove koje ostali vršioci dužnosti raznih funkcija u (klubu) plasiraju u javnost", objavio je FSS.

Odbor za hitna pitanja je naveo da će "postupiti u roku koji su predložili vršioci dužnosti brojnih funkcija najtrofejnijeg srpskog kluba" od 30 dana i u njemu "izneti sopstveno viđenje situacije".

"Do toga je moglo i danas da dođe da su vršioci dužnosti brojnih funkcija (u Zvezdi) prihvatili poziv za prisustvo sastanku Odbora. U vezi sa zahtevom 'tehničke vlade' (Zvezde), članovi Odbora izrazili su uverenje da će do tog roka i Zvezda izabrati legalno rukovodstvo na sednici Skupštine Kluba. Verujemo da je to jedini put da se zaustavi kontinuirano kršenje Statuta FK Crvena zvezda i stvore uslovi za sprovođenje legitimnog dijaloga sa članovima FS Srbije", naveo je FSS.

Članovi odbora naveli su da Savez očekuju brojne obaveze reprezentativnih selekcija.

"Zbog toga, a u situaciji kada se pred nama nalaze brojne veoma važne akcije nacionalnih selekcija... suočeni s činjenicom da je izostao toliko očekivani dijalog na današnjem sastanku, odlučeno je da se odgovor na zahtev članova 'tehničke vlade' FK Crvena zvezda uputi po završetku reprezentativnih akcija", navodi se u saopštenju.

FSS je istakao da neće davati više izjave po tom pitanju, kao i da poštuje Zvezdu, ali da to nije jedini klub u Srbiji i da ne može da se bavi samo njegovim zahteva.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke