Za ovaj trofej se bore "Orlići"!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 19.06.2015.
18:52
Izvor: Sportske.net

Omladinsku reprezentaciju Srbije u subotu očekuje borba za redizajnirani trofej koji će otići u ruke Predraga Rajkovića i drugova ukoliko u Ouklendu savladaju selekciju Brazila.

fifa.com
fifa.com

Povezane vesti

Omladinske reprezentacije Srbije i Brazila u subotu će od 07.00 časova po srednjeevropskom vremenu početi borbu za titulu prvaka sveta za uzrast do 20 godina.

Samim plasmanom u finale reprezentativci Srbije i Brazila ostvarili su ogroman uspeh a pobednik sutrašnje utakmice biće ovenčan slavom uz koju ide i trofej namenjen prvaku sveta.

Uoči početka Svetskog prvenstva na Novom Zelandu nismo želeli da vas opterećujemo pojedinostima vezanim za trofej koji će biti uručen osvajaču Mundijalita. Ne zbog činjenice da nismo verovali da Srbija može do njega, već zbog toga što smo se vodili stavom selektora Paunovića da treba ići korak po korak.

Sada kada Srbija ima ravnopravne šanse kao i drugi finalista da se domogne trofeja svetskog prvaka, odlućili smo da vam predočimo kako izgleda "komad metala" koji bi u subotu ujutru mogao da završi u rukama Predraga Rajkovića.

Radi se o redizajniranom trofeju visine 48 centimetara, teškom 5.1 kilograma. Trofej namenjen Svetskom prvaku za uzrast do 20 godina redizajniran je pre prethodnog Mundijalita što znači da su ga do sada u rukama držali samo reprezentativci Francuske.

Prethodnih ovog prelepog trofeja bio je izrađen 2001. godine u Milanu, bio je viši za jedan centimetar od sadašnjeg ali je bio lakši za više od dva kilograma.

Drugi put od kada je redizajniran, trofej će završiti u rukama jednog nacionalnog tima a nadamo se da će ga u subotu ujutru podići kapiten Srbije Predrag Rajković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke