Za istoriju - Srbija okupila U-15 selekciju!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 06.12.2014.
17:10
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Subota, 6. decembar 2014. godine, ostaće upamćena kao dan kada je prvi put u istoriji reprezentacije Srbije okupljena pionirska selekcija.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

U Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije danas je ispisana istorija našeg reprezentativnog fudbala.

Na prvi pogled ne radi se o Bog za kakvom događaju ali današnje okupljanje dečaka rođenih 2000. godine (i mlađih) ima ogroman značaj za budućnost srpskog fudbala.

Prvi put u istoriji srpskog fudbala okupila se pionirska reprezentacija Srbije odnosno selekcija U-15, kako je označava UEFA.

Nikada do sada u srpskom fudbalu nije pravljena nacionalna selekcija od tako mladih igrača. U prethodnom periodu slična okupljanja i selektiranja obavljana su preko fudbalskih škola i akademija.

Selektor Srbije Marko Mitrović, pozvao je sledeće igrače:

Miloš Gordić (C. zvezda), Damjan Knežević (OFK Beograd), Nikola Simonović (C. zvezda), Igor Mitrović (Napredak, Kruševac), Đorđe Caković (Sloboda, Užice), Nino Zeić (Partizan), Mateja Mrkela (OFK Beograd), Igor Jeličić (Vojvodina), Nikola Radević (Partizan), Ivan Milosavljević (Partizan), Željko Gavrić (C. zvezda), Aleksandar Kostić (C. zvezda), Arton Zekaj (Partizan), Armin Đerlek (N. Pazar Juniors), Dragan Ignić (Proleter, Zrenjanin), Dobrica Tegeltija (Vojvodina), Adis Kurtiši (Vojvodina), Nikola Nović (Partizan), Jovan Kokir (Partizan), Filip Stuparević (Rad), Mihajlo Nešković (Vojvodina), Dominik Husar (Spartak).

Pobrojana imena dobro zapamtite jer će se dogoditi da baš neki od ovih dečaka zablista i izgradi ozbiljnu fudbalsku karijeru.

Vatreno krštenje na međunarodnoj sceni pioniri Srbije imaće u dvomeču protiv vršnjaka iz Crne Gore. Prva utakmica igraće se 9. decembra u Petrovcu na moru, a druga dva dana kasnije u Podgorici.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 06.12.2014
19:16

Srecno deco :) ugledajte se na igrace kao sto su Mijat, Genije, Juga, Bata, Piksi, ugledajte se na Markeca, Mitra, Jovetica, Ljajica, izbegavajte da se setate po klubovima sa Sorajom kao sto radi Ninkovic pa ne moze da se sastavi sa zivotom, ne kopirajte Subotica, Djanija Curica jer od takvih nista necete nauciti pametno ... cuvajte se deco drustva, okrenite glavu alkoholu, narkoticima, droZi, ucite skolu jer fudbal nisu samo noge ... srecno deco i nadam se da cu vas videti zdrave, jake, mocne i pre svega ponosne u A reprezentaciji. Cuvajte obraz, retko ga ko danas ima, ne gubite ga jer on nema cenu, ne moze se ni kupiti ni povratiti.

Jos jednom, srecno deco.

avatar
PintoDaCosta
Saturday, 06.12.2014
20:04

Subotica-Djanija Curcica? :D Zasto njih dvojica u istom kosu? :D

Neven ozbiljan porodicni covek..

avatar
PintoDaCosta
Saturday, 06.12.2014
22:13

PA podeli sa nama? Ja znam licno da je normalan i porodican decko..

avatar
Saturday, 06.12.2014
20:31

Ok, imas pravo na svoje misljenje, ja znam zasto sam to napisao.