Za dobro reprezentacije - Stavimo tačku na slučaj "Ljajić" do sledećeg spiska

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 28.10.2016.
14:46
Izvor: Sportske.net

Nepozivanje Adema Ljajića izazvalo je mnogo kritika koje su upućene Muslinu, iako je reprezentacija Srbije u ovom sastavu pokazala da može mnogo.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

"Svima su vrata otvorena, pratimo sve, a naročito Ljajića i drago mi je da igra dobro i daje golove i zašto da na sledećem okupljanju ne bude sa nama?", rekao je Slavoljub Muslin danas na konferenciji za novinare povodom objavljivanja spiska reprezentativaca za utakmicu protiv Velsa i onu drugu, manje bitnu protiv Ukrajine.

Naravno, usledila je lavina komentara jer selektor nije zvao Adema Ljajića sada kada je u formi, većina smatra da je ovaj fudbaler Torina u odličnoj formi i da bi dosta mogao da pomogne našoj reprezentaciji.

Povućićemo paralelu sa Aleksandrom Đorđevićem i slučajem "Bobi Marjanović" u kojem je naš selektor odustao od pozivanja nekada jednog od najboljih centara Evrolige. Ipak, razlog je tada bio nešto drugačiji, ali opet, reprezentaciju treba da čini najbolji mogući tim, a ne najbolji mogući pojedinci, kao što reče selektor koji nam je doneo srebrnu medalju sa Svetskog prvenstva i sa Olimpijskih igara.

Slavoljub Muslin je istakao da je zvao najbolje, a ukoliko neko ima nešto da mu kaže, neka to učini nakon utakmice sa Velsom koja je na programu 12. novembra.

Svaka kritika od strane navijača, stručnjaka i medija može samo da naškodi našoj reprezentaciji kada se radi o spisku igrača, uvek se prisetimo slučaja pred Svetsko prvenstvo 2006. godine kada je Ilija Petković pozvao u reprezentaciju sina Dušana, tada je atmosfera među reprezentativcima bila narušena baš zbog raznoraznih izjava i komentara.

Sada treba da se stavi tačka na slučaj Adema Ljajića, barem do narednog objavljivanja spiska.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 28.10.2016
21:57

Ma vise me i mrzi da kom o ovom postupku...dobi ce id velsa 3-4 komada, pa ce posle pricat kako je kriv, teren, vetar ili mozda macka ako bude usla na teren...kreten, on nije nivo za reprezentaciju i to je jasno kao dan.

avatar
beli-orlovi.com
Friday, 28.10.2016
20:05

Одличан текст подршка селектору и А селекцији

avatar
svojnasvome
Friday, 28.10.2016
19:38

Sramota....pa nemanja vidic nikad himnu nije pevao al je bio igračima i odan državnom grbu....jednog dana ce vam biti zao sto takav igrac nije igrao u kontinuitetu, bas kao recimo i ramba petkovica ada sam grobar :)) koji je bio ikona brazila al nije zasluzio da se pozove u reprezentaciju?! Ne znam dal je problem sto nije srbin jer drugi ne vidim...s obzirom da se ne iznose razlozi a igra u izuzetnoj formi sta moze biti razlog. ...decko je mlad igrač prosao sve selekcije nikad poziv odbio nije bio presudan u pobedi nad albanijom, bitnom zbog drugih stvari a ne što su oni top....dakle srpskoj gluposti nidje kraja. ....prosto me boli uvo za ishod u velsu nakon nastavka tradicije mihe sa maticem i ljajicem curica sa tadicem i sad ovog muslina ...strasno

avatar
Volem Vosu
Friday, 28.10.2016
20:20

Decko je Srbin, muslimanske veroispovesti.

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Friday, 28.10.2016
22:48

Kao da sam ja pisao...

avatar
prike
Friday, 28.10.2016
18:13

Па шта је ово сад? Кога ви браните? Па не може последица шкодити репрезентацији, као што тада нису шкодиле критике Петковића, већ то што није желео да позове РАМБА! Тачно је да је он селектор и да се он пита, али то не значи да не видимо грешке које се назиру из авиона. Штету наноси УЗРОК! А узрок је позивање неких играча по први пут, а овамо каже да не треба стално мењати екипу, да то иде постепено, костур и тд...

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Friday, 28.10.2016
22:49

Bravo, Prike...

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Friday, 28.10.2016
22:55

Druga ogromna Ilijina greska je bila sto nije ostavio tandem Kezman-Zigic u napadu, a mnogo bismo dobili i odlaskom Vucinica na SP umesto Ljuboje...

avatar
Peđa3
Friday, 28.10.2016
17:48

Paralela sa Bobijem i Ljajićem nema nikakve osnove.

avatar
Anderton
Friday, 28.10.2016
17:29

Ja isto mislim. Ne treba čoveka napadati kad ima rezultat. Za Adema ima mesta ovde, ali selektorova je poslednja i treba to prihvatiti.

avatar
England
Friday, 28.10.2016
16:58

Momak igra u odlicnoj formi, mogao je da to prenese i u reprezentaciju ali selektorova odluka je takva sta da se radi... Meni nije jasno taj Pesic, on uopste ne igra a dobija poziv. Ajd dobro Stefan Mitrovic je rupa od igraca ali barem je standardan u svom klubu. Dosta mi je vise ne pozivanja najboljih igraca, Miha se pravio pametan pa nije pozivao Matica, Curcic Tadica a evo sad Muslin ne zove Ljajica a zove nekog Pesica... Neka razmisli ko ce mu igrati levog beka, Mladenovica u poslednje vreme nema ni u protokolu u klubu.

avatar
Friday, 28.10.2016
15:35

Ne povlacite parpalelu sa Marijanovicem i Ljaicem. Ljaic igra vrhunski, u Torinu, u odlicnoj je formi, i jedna je od bitnijih igraca za taj klub, nikad nista nije rekao protiv reprezentacije i jedian zamerka jene pevanje himne, ali to je bilo pre par godinea i koliko vidimo tadasnji selektor mu je sad trner u klubu, sto znaci da ni on nije njemu to uzeo za zlo. KAd go dje dobio poziv igrao je koliko je mogao, i bio i ponajbolji u dresu. Zbog cega niej dobio poziv ne znam, i voleo bih da umesto nekakvih izjava pratimo ga ko da je klinja od 19 godian sto igra u drugoj ligi Bugarske, pa da mozd ai nema kvalitet bez obzira na ucinak. Marijanovica je odustao zbog mogucnosti povrede sto Ljaic ni ne spominje, a da ne pominjem da Marijanoic u klubu godinu dana jedva da je teren video. Ni priblizno isti sluvcajevi!

avatar
eenneess
Friday, 28.10.2016
15:24

Bitno je da je zvao Markovica koji ne igra vec dvije godine ne na visokom nivou vec rijetko i igra.

avatar
chaki
Friday, 28.10.2016
15:49

Bas to,covek nemoze da se sastavi,ako vec prati igrace umesto markovica je mogao darka lazovica...

avatar
Chella_ynwa
Friday, 28.10.2016
15:04

Nepozicanje Ljajica u neku ruku i razumem, ali ne mogu nikako pozivanje Stefana Mitrovica i Pesica.

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Friday, 28.10.2016
15:03

Kad nesto nije u redu, onda stvarno NIJE i tu nema mesta prici o timskoj atmosferi jer je Ljajic je lakomog i naivnog Marjanovica Sveti Sava kad je rec o odnosu prema reprezentaciji! Decko je igrao za sve selekcije Srbije bez ikakvih problema, ima nasu trobojku na kostobranima, nosio je krst na grudima dok smo imali takav dres i nije pravio nikakav problem i oko toga, (priznacete da ono nije bas toliko ni uobicajen dizajn, a jos manje i moderan i tolerantan), uvek se odazivao pozivu svih selektora, a i himnu je postovao slusajuci je mirno u stavu za razliku od onog koji je od njega trazio da pokaze umece u izvodjenju arija. Dosta vise obespravljivanja!!!

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Friday, 28.10.2016
15:02

Kad nesto nije u redu, onda stvarno NIJE i tu nema mesta prici o timskoj atmosferi jer je Ljajic je lakomog i naivnog Marjanovica Sveti Sava kad je rec o odnosu prema reprezentaciji! Decko je igrao za sve selekcije Srbije bez ikakvih problema, ima nasu trobojku na kostobranima, nosio je krst na grudima dok smo imali takav dres i nije pravio nikakav problem i oko toga, (priznacete da ono nije bas toliko ni uobicajen dizajn, a jos manje i moderan i tolerantan), uvek se odazivao pozivu svih selektora, a i himnu je postovao slusajuci je mirno u stavu za razliku od onog koji je od njega trazio da pokaze umece u izvodjenju arija. Dosta vise takvog stipanizma!

avatar
Bojan Samardzic
Friday, 28.10.2016
15:00

Selektor ipak ima uvid u neke stvari u koje mi nemamo. S obzirom da Muslin nije bas talasika od trenera, a s druge strane cinjenica je da je donio ipak malo drukciji pristup i rezultate u reprezentaciju, hajde da mu pruzimo podrsku! Takodje, raduje me sto je Muslin takodje i veoma taktican i dosad jos nikom nije zatvorio vrata, niti se iko naljutio na njega.

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Friday, 28.10.2016
14:58

Ljajic je za Marjanovica Sveti Sava kad je rec o odnosu prema reprezentaciji, decko je igrao za sve nase selekcije, ima nasu trobojku na kostobranima, nosio je krst na grudima dok smo imali takav dres (to nije bas toliko ni uobicajen dizajn), uvek se odazivao pozivu svih selektora, a i himnu je postovao slusajuci je mirno u stavu. Stavicemo tacku ili zagradu samo kad se prizna da je covek kome je f-ja selektor Srbije ipak pogresio!