'Vunderkind' Živković u fokusu UEFA!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 31.10.2015.
11:26
Izvor: Sportske.net

Na zvaničnom sajtu UEFA, u delu posevećenom Ligi Evrope, u subotu je osvanuo tekst posvećen prvotimcu Partizana Andriji Živkoviću uz čije ime je i ovoga puta "nalepljen" epitet "vunderkind".

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Naredne sedmice na programu su mečevi četvrtog kola grupne faze Lige Evrope što znači da ćemo aktuelnog šampiona Srbije ponovo gledati na velikoj sceni i to na stadionu "San Mames" u Bilbaou.

Partizan će narednog četvrtka biti gost ekipi Atletik Bilbaoa, a pet dana pred utakmicu na zvaničnom sajtu UEFA pojavio se članak posvećen prvotimcu crno-belih Andriji Živkoviću.

Napadač Partizana predstavljen je evropskoj javnosti kao "vunderkind" koji je od najmlađeg debitanta u istoriji "A" selekcije reprezentacije Srbije, preko titule prvaka sveta za igrače do 20 godina, stigao do zvanja najboljeg igrača crno-belih u Ligi Evrope.

Pored podataka vezanih za mesto i godinu rođenja, odnosno crtice vezane za početak karijere i meč na kojem je debitovao za prvi tim Partizana, u članku je citirana i izjava selektora "Orlova" Radovana Ćurčića.

"Živkovićeve trkačke i tehničke sposobnosti deluju neverovatno. Poseduje sjajan dribling, snažan i precizan udarac, i sa njim u napadačkoj liniji možete da očekujete mnogo dobrih stvari. Iako mlad, nikada ne zapostavlja odbrambene dužnosti što takođe impresionira" rekao je Ćurčić.

Dobro je poznato da je Andrija Živković svoj prvi nastup u nacionalnom timu zabeležio sa samo 17 godina i 92 dana što ga čini najmlađim debitantom u istoriji reprezentacije Srbije.

Kada je reč o stilu igre Andrije Živkovića u tekstu se navodi da se radi o igraču koji se totalno drugačije ponaša sa loptom u posedu i bez nje.

"Kada lopta nije u njegovom posedu taktički je disciplinovan, ali eksplozija nastaje kada dobije loptu. Jako je brz, ima sjajan dribling i snažan šut ali i "oko" za završni pas" stoji u tekstu.

Krilni napadač Partizana upoređen je sa nekim od bivših igrača crno-belih kao što su Zoran Tošić, Adem Ljajić i Miralem Sulejmani, s tim što se navodi da Živković ima potencijal za veća dostignuća od pomenute trojice.

Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina na Novom Zelandu pominje se kao prekretnica u karijeri mladog fudbalera i momenat kada je Andrija Živković lansiran na veliku scenu.

"Želim da ostanem sa obe noge na zemlji. Prihvatam svaki savet ali dobro znam da me čeka mnogo rada kako bih igrački sazreo. Najbolji način da stignem do željenog cilja je da idem korak po korak. Nadam se da ću u seniorskoj reprezentaciji ostvariti uspehe kao u mlađim selekcijama, a san mi je da jednog dana postanem jedan od najboljih na svetu" rekao je Živković.

UEFA je na ovaj način još jednom ukazala veliku čast mladom fudbaleru Partizana koji je u tekućoj sezoni Andrija Živković je postigao devet pogodaka za Partizan i izrastao u glavnog igrača tima Ljubinka Drulovića.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikola RED_DEVIL
Sunday, 01.11.2015
03:33
avatar
jv
Saturday, 31.10.2015
16:04

Buducnost srpskog fudbala. I pravi mentalni sklop, momak je sa obe noge na zemlji. Prvo Belgija, Holandija, Francuska ili Rusija, pa tek onda neka top liga. Ako klinci ne polete za lovom imacemo za 5 godina strasnu reprezentaciju.

avatar
Sir Alex
Saturday, 31.10.2015
13:09

Momak je fenomenalan. Nadam se da ce nastaviti ovako punom parom da se razvija. Poz od navijaca Zvezde.

avatar
Peca Kodzo
Saturday, 31.10.2015
14:52

to je zdravo razmisljanje, rispekt

avatar
Radovan Filipovic
Saturday, 31.10.2015
13:03

Upravo sam procitao tekst na sajtu..svaka cast, Zile!

avatar
Everton FC
Saturday, 31.10.2015
12:33

Po stilu najvise lici na Bambija. Cak mislim da je Tosic bio i veci potencijal samo je pogresio sto nije isao korak po korak

avatar
ISTERIVAC SEKTASA
Saturday, 31.10.2015
13:11

Nije bio veci sigurno. Sulejmani je najavljivan kao ogroman potencijal, Ljajic takodje, Tosic je posle njih trojice. Naravno, mozda ti tako vidis...

avatar
Amar Zo
Saturday, 31.10.2015
13:21

Nije bas veci ali svakako je bio veliki potencijal