Vulićević tvrdi da Partizan može mnogo u Evropi!

Autor: Beta Beta
subota 27.05.2017.
22:28
Izvor: Beta

Fudbaler Partizana Miroslav Vulićević ocenio je da je njegova ekipa "apsolutno zasluženo" osvojila "duplu krunu" večerašnjom pobedom nad Crvenom zvezdom u finalu Kupa Srbije. Golman Nemanja Stevanović izrastao u heroja, iako su mnogi sumnjali u njega.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Partizan je večeras pobedio 1:0 i tako osvojio Kup Srbije, odnosno "duplu krunu".

"Apsolutno zaslužena dva trofeja. Naša serija utakmica bez poraza počela je u avgustu, a evo sad će opet avgust. Apsolutno zalsužena pobeda. Utakmica je bila teška, kao i svaki derbi. Imali smo svoje šanse, ali imali su i oni. Mogli smo ranije da rešimo utamicu, ali to je sada suvišno komentarisati"
, rekao je Vulićević novinarima.

On je zahvalio navijačima na podršci i oba trofeja je posvetio njima. Novinari su ga podsetili da je letos tim bio u jako teškoj situaciji, ali da nije smeo da se predaje.

"Tako je krenulo, bila je jako teška situacija, ali dres i grb Partizana ne daju nikad da se predajete, kolika god da je razlika. Situacija je bila teška, ali je zbog toga uspeh toliko sladji i lepši. Apsolutno zasluženo", rekao je Vulićević.

On je kazao da veruje u ovaj tim i u Evropi.

"Može mnogo u Evropi. Neko će reći da ovaj tim nije jak, ali ovaj tim je napravio 37 utakmica bez poraza, odigrao četiri derbija, sa tri pobede i jednom nerešenom utakmicom. U Partizanu su uvek dobrodošli dobri igrači, ali ima ko je zadužen za to. Apsolutno verujem onima koji vode tu politiku. Nama sledi kraći odmor, a onda idemo dalje", rekao je Vulićević.

Jedan od junaka pobede bio je i golman Nemanja Stevanović koji je u nadoknadi vremena sjajnom odbranom spasao gol nakon slobodnog udarca Nenada Milijaša.

"Utakmica je bila jako teška. Trebalo je da nađemo snagu da posle osvojene titule osvojimo i kup. Na sreću, uspeli smo. Mislim da smo bili bolji za jedan gol. Zvezda je takodje igrala dobro, sve čestitke i njihovim igračima, ali na kraju smo mi ipak izašli kao pobednici. Kad se sagleda cela sezona, sasvim zasluženo", rekao je Stevanović.

On je ocenio da je derbi bio dobar, iako je vidjen samo jedan gol, pošto su oba tima igrali napadački. On je takodje ocenio da je početak sezone bio težak.

"Nismo dobro krenuli, ali dolaskom (trenera) Marka Nikolića uspeli smo da se konsolidujemo i da polako idemo utakmicu po utakmicu. Verovali smo u sve ovo i stvarno živimo san na kraju", rekao je Stevanović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
R E V O L T
Sunday, 28.05.2017
11:01

Zapazenu ulogu bismo mogli da igramo samo kad bismo zadrzali svoje najbolje pojedince, dobro se pojacali i kad bismo imali nekoliko godina isti tim na okupu. Naravno, nista od toga se nece desiti, na nasu zalost.

avatar
Taribo West
Sunday, 28.05.2017
08:25

Osnovni preduslov za uspeh u evrotakmičenjima je ostanak Leonarda i Đurđevića. Odlazak Blekija i Ćirkovića nadoknaditi jednim iskusnijim štoperom (npr. Vujadinović ili Jovanović) i jednim mlađim (Maraš). Mora ostati i Everton i dovesti igrača koji pokriva pozicije CM i OM (npr. Paločević ili Čaušić). Ako odlaze Mihajlović i Stevanović trebao bi i krilni igrač (npr. Saša Jovanović ili Meleg). Uz malo sreće prilikom žreba mogli bi i u grupnu fazu LŠ mada bi bio zadovoljan i plasmanom u plejof...

avatar
R E V O L T
Sunday, 28.05.2017
10:59

Kakav crni Causic, brate mili. Otkud znas da ce otici Cirkovic? Ja bih to voleo, ali ko kaze da ce uopste otici:-)) Ne daj Boze da ode Stevanovic, trebace nam i on.

avatar
R E V O L T
Monday, 29.05.2017
00:07

Prvo, hvala na odgovoru. Drugo, treba nam nesto izmedju MC i AMC, ne bih tako lako mogao da definisem da je to sto trazimo vise MC, ja mislim da bas i nije, ali dobro, mnogo toga ce zavisiti i od toga da li ce Leo ostati. Mislim da to mesto treba da popuni stranac, i tu moramo da proberemo i pazljivo izaberemo, ne smemo da pogresimo jer ce taj donositi prevagu ako ponovo ubodemo. Slazem se za Cirkovica, samo sam hteo da cujem tvoj razlog:-D Pre bih prodao Mihajlovica nego Stevanovica, a ne bih bas obojicu.

avatar
Taribo West
Sunday, 28.05.2017
17:11

Zašto da ne Čaušić? S obzirom da Nikolić preferira formaciju 4-4-2 onda nam treba pre CM nego OM. Čaušić je u protekloj sezoni odigrao 30-tak utakmica za Osasunu, odigrao je 100-tinjak utakmica u Turskoj, 20-tak mečeva za mlade reprezentacije Srbije. Zvezdin je đak kao i Đurđević, a bitna veza je trener Nikolić koji ga je trenirao u Radu. I ja sam pre za Paločevića, ali pošto je teško kupiti fudbalera iz Voše, računam da bi možda mogli lakše dovesti Vujadinovića i Čaušića jer je Osasuna ispala. Ako igrač za sezonu odigra samo jedan meč, a pri tom je relativno mlad i trebaju mu utakmice u nogama onda je jedino logično da ode. To mislim na Ćirkovića. Sam ti se zaključak nameće kao i Alen Stevanović. Nakon povrede i dugog neigranja ne verujem da će se više računati na njega...

avatar
Giorgio
Sunday, 28.05.2017
08:10

Moracemo mnogo da se pojacamo ako zelimo u Evropu.Jedna stvar je igrati protiv  Zvezde a druga igrati protiv Apoela,Steaue,Atalante,Rapida iz Beca it'd.

avatar
Saturday, 27.05.2017
23:43

Ne treba se zaletati i ulaziti u euforiju. Da vidimo ko sve ostaje, ko će doći, rasplet u 2.kolu kv. za LŠ, a zatim da li ćemo biti nosioci ili ne u 3.kolu i sam žrebu u 3.kolu mogu dosta da odrede uspeh u Evropi jer mi nemamo obezbeđen budžet unapred kao svi klubovi kojima ćemo se suprotstaviti.

avatar
Lazar Grobar
Saturday, 27.05.2017
22:38

Ovaj Vulićević već treću godinu trpa u džepove Zvezdine igrače,svi odoše samo Sale,Vule,Ćirko i Kljaja ne mrdaju :D