Vuković: "Ne vidim šta može da omete ovu generaciju"

Autor: Beta Beta
četvrtak 31.08.2017.
10:48
Izvor: Beta

Srpski fudbaler Jagoš Vuković rekao je da svi u reprezentaciji "dišu kao jedan" i da ovu generaciju ništa ne može da omete da ode na Svetsko prvenstvo.

Epa/Koča Sulejmanović
Epa/Koča Sulejmanović

Povezane vesti

Srbija će u subotu od 18.00 igrati protiv Moldavije na stadionu Partizana, u sedmom kolu Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

"Oseća se dobra energija, dobro radimo, dišemo kao jedan i ne vidim šta može da omete ovu generaciju da ode na Svetsko prvenstvo. Naravno, kvalitet moramo da pokažemo u svakoj utakmici", rekao je Vuković agenciji Beta.

Potom joj tri dana kasnije sledi utakmice sa Republikom Irskom u Dablinu.

"Moldavija me ne plaši, a nadam se ni moje saigrače. Srbija je uvek favorit kad igra kod kuće. Nadam se i svi očekujemo tri boda, a posle ćemo obratiti pažnju na Irsku. Svi smo nasmejani i jedva čekamo ove dve utakmice. Euforija polako raste, nacija očekuje da se plasiramo i to nama može da bude samo motiv više", kazao je Vuković.

Reprezentacija Srbije četiri kola pre kraja zauzima prvo mesto u grupi sa 12 bodova, koliko ima i Republika Irska, slede Vels i Austrija sa po osam, Gruzija sa tri i Moldavija sa dva.

Vuković je ovog leta posle tri i po godine napustio turski Konjaspor i prešao u grčki Olimpijakos.

"Presrećan sam što sam završio u Olimpijakosu. Dobro sam se snašao na početku. Klub je odličan, igraćemo Ligu šampiona. Otišao sam lestvicu više", rekao je srpski štoper.

On će ove sezone prvi put igrati Ligu šampiona, a rivali Olimpijakosa u grupi biće Barselona, Juventus i Sporting.

"Nije moglo bolje, ali ni gore, kako se uzme. Nije baš moralo ovako, ali okej", rekao je Vuković uz osmeh.

Kako je kazao, Liga šampiona će biti veliko iskustvo za njega i svakako korak napred u karijeri.

"Imamo tešku grupu, ali je to dobro iskustvo. Očekivali smo slabiju grupu, ali šta je - tu je. U Ligi šampiona nema lakih utakmica", dodao je.

Crvena zvezda, klub u kojem je Vuković ponikao, kao i "večiti" rival Partizan plasirali su se u grupnu fazu Lige Evrope, zbog čega mu je posebno drago.

"Iskreno, baš mi je drago što su se Zvezda i Partizan plasirali u Ligu Evrope. Odlično je što Srbija ima dva kluba u Evropi", rekao je Vuković.

Zvezda je u teškoj grupi, u kojoj će joj protivnici biti Arsenal, Keln i BATE Borisov, a Jagoš Vuković vidi crveno-bele u narednoj fazi.

"Na Marakani je sve moguće. 'Rupa' je čudo, veliki klubovi su tu padali. Veliki sam zvezdaš i navijaću da Zvezda prođe grupnu fazu", istakao je Vuković.

Upravo je njegov sadašnji klub Olimpijakos eliminisao Partizan u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Partizan je nažalost igrao protiv nas. Bilo mi je krivo jer smo bolji i žao mi je što Partizan nije dobio šansu da igra Ligu šampiona. Treba da budu zadovoljni Ligom Evrope", kazao je Vuković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
CELAVI DRVOSECA
Thursday, 31.08.2017
13:08

Rajkovic- Gajic, Milenkovic, Nastasic, Antonov- Maksimovic, Matic- Zivkovic, Milinkovic-Savic, Ljajic- Mitrovic. Na tvojoj ruci prsten, u tvome oku suze:-D

avatar
Brat Vidara
Thursday, 31.08.2017
10:57

Može poraz u Irskoj.

avatar
CELAVI DRVOSECA
Thursday, 31.08.2017
10:52

Poraz u Irskoj moze, on bi nas bacio na drugo mesto i verovatno i ostavio tu pa bismo morali do Rusije na mnogo tezi nacin. Zbog cega nije pozvan Basta, to meni nikad nece ici u glavu, gde su Sulejmani, Lazovic, Zivkovic? Nervira me ta prica o sistemu, propadaju mnogo vazni i dobri igraci zbog ove glupe formacije, kako je moguce da se javnost nije podigla zbog toga, gde je nestalo to gradjansko nezadovoljstvo?!

avatar
Brat Vidara
Thursday, 31.08.2017
12:28

Kad je javnost bilo sta promenila u fudbalu? Ja ne razumem da niko ne zove Pejčinovića, kako to da bas nijednom selektoru ne odgovara, a toliko igraca se izmenjalo na toj poziciji, s druge strane, decko je standardan u svakom klubu gde je igrao.

avatar
CELAVI DRVOSECA
Friday, 01.09.2017
10:29

Nasa javnost verovatno nikad nije, ali, mislim da je itekako bilo takvih primera u drugim zemljama, mozda u Francuskoj. Ja sam uvek pisao da Nemanju treba zvati, nemam samo jedan nalog, a imam i mnogo komentara pa ne mozes bas pregledom i sam da se uveris u to, ali sigurno sam ga uvek stavljao na neki svoj spisak. Da covek ne poveruje da ima samo tri nastupa za nas, poslednji protiv Ukrajine u novembru...